Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PETRA

Núm. 56676
Aprovació definitiva. Modificació IVTM

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap tipus d'al·legació, durant el període d'exposició al públic, amb respecte a l'aprovació provisional de la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'impost de vehicles de tracció mecànica (edicte núm.12593, BOIB núm.172 de 16 de desembre de 2021, secció V, subsecció II, pàgina 51184); d'acord amb l'establert a l´article 17.3 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals (Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març), es dona per aprovada definitivament la referida modificació, publicant-se íntegrament a continuació el text complet de la disposició addicional de dita Ordenança ja modificada:

1- Tendran una bonificació del 75% a la quota de l'impost de vehicles els vehicles totalment elèctrics o altre sistema no contaminant i una bonificació del 50% a la dita quota els vehicles híbrids.

2- Tots el vehicles que el dia de l'aprovació d'aquesta modificació havien sol·licitat la bonificació del 100% per tenir una antiguitat mínima de 25 anys, seguiran tenint la mateixa bonificació.

3- Per tenir aquesta bonificació s'ha de fer una sol·licitud específica per part de la persona propietària del vehicle.

4- L'entrada en vigor d'aquesta modificació serà una vegada publicada definitivament al BOIB. La seva aplicació serà per a l'exercici proper al de la sol·licitud.

5- Es modifiquen les quotes aprovades l'any 2010 segons la variació de l'IPC des de que es varen aprovar fins al gener de 2021 i que resulta ser del 13,3% segons l'INE. Per tant es passa d'un factor de correcció mitjà actual de 1,64 a 1,86 sobre els valors que apareixen al Text Refós de la LRHL RD 2/2004 de 3 de març. Serà d'aplicació a partir del mes de gener de 2023.

6- Cada any, a partir del mes de gener, es variarà aquest factor de correcció segons la variació de l'IPC.

  

Petra, 1 de febrer de 2022

El batle

Salvador Femenias Riera.