Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MONTUÏRI

Núm. 56459
Aprovació definitiva modificació taxa taules i cadires

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada transcorregut el termini de trenta dies, sense haver-se presentat cap tipus d'al·legació, a l'acord d'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'us públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa, d'acord amb l'establert a l'article 17 del text refús la Llei 30/1.988, reguladora de les Hisendes Locals, l'acord d'aprovació provisional queda elevat a definitiu, transcrivint-se a continuació els articles modificats.

Article 6 Quota tributària

La quota a satisfer per aquesta taxa s'obté de l'aplicació de les tarifes contingudes als apartats següents:

Anual

Ocupació mitjançant taules i cadires:

Per cada metre ² de superfície ocupada ................................................... 10,00 euros

Regles particulars d'aplicació

a) Si el nombre de metres quadrats de l'aprofitament no era sencer, s'arrodonirà per excés per a obtenir la superfície ocupada.

b) Si, com a conseqüència de la col•locació de veles, marquesines, separadors, i altres elements auxiliars, es delimita una superfície més gran que la que ocupen les taules i les cadires, es prendrà la superior com a base de càlcul.

c) L'ocupació màxima dels terrenys d'ús públic que es podran ocupar en vials serà igual als metres lineals que mesuri la façana del local, sempre deixant espai suficient per a la utilització de l'espai públic, i en les places el màxim serà de 30 m².

d) L'ocupació dels terrenys públics comportarà automàticament l'obligació de neteja i manteniment de l'espai públic ocupat, així com la de retirar totes les cadires, taules i qualsevol altre material quan el local romangui tancat.

e) Les sol·licituds per a l'ocupació s' hauran de presentar a l'ajuntament degudament signada i s'haurà d'indicar com a mínim :

  • Identificació del responsable de l'ocupació.

  • Lloc i m² dels terrenys públics a ocupar.

  • Croquis del lloc a ocupar

  • Llicència d'activitat

Article 8 Període impositiu

1. El període impositiu serà anual, extingint-se el dret a l' ocupació en cas de no pagament de la taxa. A efectes de la determinació de la taxa, es tindran en compte els mòduls establerts a l'article 6.

2. Quan no s'autoritzi l'ocupació esmentada al punt anterior, o per causes no imputables al subjecte passiu no es pugui beneficiar de l'aprofitament sol·licitat, procedirà la devolució de la taxa satisfeta.

 

Article 9 Règim de declaració i d'ingrés

1. La taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació.

2. Quan se sol·liciti autorització per a l'ocupació de la via pública amb taules, cadires altres elements anàlegs, amb finalitat lucrativa, per part de l'ajuntament es procedirà a la liquidació provisional de la taxa i s'abonarà en aquest moment. En cas que es denegues l'autorització es procedirà a la devolució de la taxa i en cas de que s'autoritzi la liquidació es convertirà en definitiva.

3. Si l'aprofitament especial anual del domini públic autoritzat s'estén a varis exercicis, la taxa corresponent al segon exercici i següents s'acreditarà el primer dia de cada any natural i el període impositiu comprendrà l'any natural, excepte en els supòsits d'inici o cessament en l'exercici de l'activitat. En aquest cas el període impositiu s'ajustarà a aquesta circumstància.

 

Montuïri, 3 de febrer de 2022

El batle Joan Verger Rosiñol