Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CIUTADELLA

Núm. 53025
Aprovació definitiva del Reglament d’ús social dels edificis i de les instal·lacions dels centres públics de segon cicle d’educació infantil i primària de Ciutadella de Menorca (expedient 2021/010049)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El dia 20 de gener de 2022, al punt 4 de l'ordre del dia, el Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària telemàtica, va resoldre les al·legacions presentades i va aprovar de forma definitiva el Reglament d'ús social dels edificis i de les instal·lacions dels centres públics de segon cicle d'educació infantil i primària de Ciutadella de Menorca. Aquest reglament s'havia aprovat inicialment pel Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària del dia 21 d'octubre de 2021; i se n'havia publicat l'aprovació inicial en el BOIB número 152 del 4 de novembre de 2021.

A continuació, es transcriu íntegrament el contingut del Reglament:

«REGLAMENT D'ÚS SOCIAL DELS EDIFICIS I DE LES INSTAL·LACIONS DELS CENTRES PÚBLICS DE SEGON CICLE D'EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA DE CIUTADELLA DE MENORCA

ANTECEDENTS

La Constitució espanyola de 1978, a l'article 140, garanteix l'autonomia dels municipis i estableix que gaudiran de personalitat jurídica plena i que seran els ajuntaments, integrats pels seus alcaldes i les seves alcaldesses i regidors i regidores, les persones encarregades del seu govern i de l'administració.

Així mateix, l'article 25.2 n) de la Llei 7/1985 reguladora de les bases de règim local (modificada per la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local), i l'article 29.2 p) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, especifiquen que el municipi tindrà competències en la participació de la programació de l'ensenyament i la cooperació amb l'administració educativa en la creació, la construcció i el manteniment dels centres docents públics; així com en la planificació, l'ordenació i la gestió de l'educació infantil, i en la participació en el procés de matriculació en els centres públics i concertats del terme municipal, en el manteniment i l'aprofitament, fora de l'horari escolar, dels centres públics, i el calendari escolar. També especifica que farà la gestió de l'ús de les instal·lacions esportives dels centres públics en horari extraescolar.

És voluntat de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca millorar la qualitat de vida i el benestar de la població del municipi; i l'ús social dels centres escolars públics és un recurs que permet realitzar activitats i serveis a la ciutadania fora de l'horari escolar i durant els períodes de vacances escolars.

Estableix l'article 4.2 del Decret 119/2002, de 27 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles públiques d'educació infantil, dels col·legis públics d'educació primària i dels col·legis públics d'educació infantil i primària de la CAIB, que els ajuntaments s'encarregaran de l'ús social dels edificis i de les instal·lacions dels centres fora de l'horari escolar i durant el període de vacances escolars, d'acord amb la normativa vigent.

Així mateix, les instruccions elaborades per la Conselleria d'Educació i Formació Professional sobre l'ús de les instal·lacions dels centre públics estableix que, en els usos de centres per part d'entitats, l'Ajuntament i la direcció del centre poden fixar i fer públics els mòduls dels preus de les instal·lacions dels centres en funció del cost, i establir-ne el sistema de percepció. Els recursos que es generin es destinaran, necessàriament, al funcionament i manteniment del centre.

D'acord amb aquests principis i amb la participació dels sectors implicats, l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca estableix el següent reglament d'ús social dels centres educatius públics de segon cicle d'educació infantil i primària en aquests períodes.

Article 1. OBJECTE

És objecte del present reglament la regulació de l'ús social dels edificis i de les instal·lacions dels centres educatius públics d'educació infantil i primària del municipi fora de l'horari escolar i durant els períodes de vacances escolars, subordinat sempre a l'activitat docent i a les activitats aprovades en la programació general anual (PGA).

S'entén per ús social aquell que satisfà necessitats de diferents col·lectius socials sense afany de lucre. L'ús social exclou l'establiment d'obligacions jurídiques contractuals.

S'entén per horari escolar l'horari general del centre, que comprèn l'espai de temps en què el centre està obert i a disposició de la comunitat educativa, i en què es desenvolupen les activitats lectives i les activitats complementàries i extraescolars.

Inclou les activitats de naturalesa curricular, el temps d'esplai, les activitats complementàries, com el menjador escolar, el desenvolupament de plans d'acció tutorial i les activitats extraescolars, incloses en la programació general anual i aprovades pel Consell Escolar.

La utilització dels referits espais comporta una ocupació directa o immediata d'una porció de domini públic, de manera que en limita o n'exclou la utilització per part d'altres persones interessades i, per tant, està subjecta a llicència privativa d'ús.

Article 2. COMPETÈNCIES

L'Ajuntament és competent per autoritzar totes les activitats que es duguin a terme fora de l'horari escolar i durant els períodes de vacances escolars.

L'Ajuntament vetllarà perquè aquestes activitats s'adeqüin a la finalitat educativa i social d'aquestes instal·lacions.

Són competència de la direcció del centre les activitats lectives organitzades per l'APIMA del centre que estiguin dins la programació general anual (PGA) d'aquest i les aprovades pel Consell Escolar.

L'Ajuntament garanteix el desenvolupament de les activitats complementàries i extraescolars aprovades pel Consell Escolar en la programació general anual (PGA) del centre.

Quan en un centre, dins un mateix horari, coincideixin una o diverses activitats, cada entitat serà responsable de les que hagi organitzat.

L'Ajuntament podrà interrompre qualsevol ús de centre que no s'hagi autoritzat o que no s'hagi sotmès al que dicta el present reglament.

Article 3. DISPONIBILITAT HORÀRIA

Es podrà autoritzar la realització d'activitats en els centres públics d'educació infantil i primària, dins el marc horari que inclou des de l'acabament de l'horari escolar de cada centre, els caps de setmana i les vacances escolars (Nadal, Setmana Santa i estiu).

Per a la cessió dels espais que se sol·licitin durant els mesos de juny i/o setembre, coincidint amb l'inici o la finalització del curs escolar, la direcció del centre podrà decidir si es pot fer la cessió dels espais sol·licitats en aquestes dates, en funció de les necessitats que generi el tancament o l'inici del curs, o podrà proposar una data diferent, en el cas que es consideri convenient.

Article 4. EQUIPAMENTS I INSTAL·LACIONS SUSCEPTIBLES D'ÚS SOCIAL

Relació dels centres educatius:

  • CEIP Margalida Florit
  • CEIP Joan Benejam
  • CEIP Pere Casasnovas
  • CEIP Mare de Déu del Toro
  • CEIP Pintor Torrent

Queda exclòs el camp d'aprenentatge des Pinaret, que, per les seves condicions de casa d'estades, es regula pel Reglament aprovat en el Ple de dia 8 de març de 2012 i publicat al BOIB número 71 de 19 de maig de 2012.

Es podrà autoritzar l'ús social dels següents espais sempre que sigui compatible amb l'activitat a realitzar:

- biblioteca

- aules ordinàries (només se n'autoritzarà l'ús durant els mesos de juliol i agost)

- pati

- gimnàs i/o sales de psicomotricitat.

- pistes esportives

- vestidors

- menjador

- sanitaris

Per utilitzar les aules específiques: biblioteca, aules d'informàtica, aula de música, etc, caldrà especificar-ho a la sol·licitud. Si l'autoritza, la direcció del centre haurà de determinar les condicions d'ús de cadascun d'aquests espais.

Queden excloses d'ús, i, per tant, d'autorització, les dependències reservades a tasques administratives, els despatxos, les sales de mestres i els espais de les APIMA.

En casos excepcionals, quan l'activitat ho requereixi i sigui viable, es podrà autoritzar l'ús d'altres espais (cuina...).

Article 5. PERSONES USUÀRIES I ACTIVITATS

Podran fer ús dels edificis i de les instal·lacions de les escoles públiques d'educació infantil i primària:

5.1. Personal docent i les APIMA

Activitats extraescolars del centre mateix

Les activitats extraescolars del centre mateix, incloses en la programació general anual i aprovades pel Consell Escolar, s'inclouen dins l'horari general del centre i no necessiten l'autorització municipal.

Per a les activitats puntuals organitzades des de la direcció fora de l'horari escolar, com les assemblees, xerrades, reunions o bé els cursos de formació per al personal docent a càrrec de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, no s'haurà de demanar autorització municipal.

Activitats extraescolars de les APIMA

Les APIMA podran realitzar les seves activitats i els programes d'acord amb la programació general anual (PGA) aprovada pel Consell Escolar i sense autorització municipal.

En supòsits especials d'activitats en vacances escolars caldrà emplenar i presentar la sol·licitud d'acord amb l'article 8 d'aquest reglament.

Les associacions de pares i mares d'alumnes del centre poden realitzar en els centres docents les seves activitats i els programes de formació, d'acord amb el procediment establert.

5.2. L'Ajuntament

Activitats organitzades per l'Ajuntament

L'Ajuntament podrà emprar els espais del centre per a l'ús social fora de l'horari escolar i en el període de vacances escolars dels edificis esmentats en l'article 3, la titularitat demanial dels quals li correspon.

L'Ajuntament ha d'adoptar en aquest cas les mesures oportunes en matèria de vigilància, manteniment, reparació dels desperfectes ocasionats i neteja dels locals i de les instal·lacions emprades, de tal manera que quedin en l'estat adequat per al seu ús posterior per als alumnes i professors en les activitats ordinàries.

5.3. Entitats sense afany de lucre

Comprèn les activitats organitzades per les entitats sense afany de lucre que organitzin activitats a l'abast de tota la ciutadania, i que promouen valors i actituds positives de caire educatiu, cultural, artístic, cívic i esportiu. Aquestes entitats hauran de ser reconegudes per l'Ajuntament com a col·lectiu estable. Les activitats podran tenir caràcter puntual o continuat.

5.4. Altres entitats per a activitats sense afany de lucre

Amb caràcter excepcional, altres entitats o persones físiques o jurídiques podran sol·licitar les instal·lacions escolars per dur-hi a terme activitats, i hauran de respectar sempre les consideracions estipulades en el punt 5.3.; és a dir, que promoguin valors i actituds positius de caire educatiu, cultural, artístic, cívic i esportiu.

El procés de sol·licitud de la instal·lació per a les persones usuàries compreses en els punts 5.3 i 5.4 serà el regulat en l'article 8 d'aquest reglament.

Article 6. DEURES DE LES PERSONES USUÀRIES

Les persones usuàries autoritzades per a l'ús de la instal·lació s'obliguen al compliment dels deures següents:

  1. Les activitats realitzades es guiaran pels principis de convivència, tolerància, solidaritat i respecte.
  2. No es permet fumar ni beure alcohol dins el recinte escolar.
  3. No es permet el canvi de mobiliari d'un espai a un altre sense permís previ de la direcció del centre.
  4. No és permesa l'entrada de vehicles ni animals (excepte de gossos pigall) en el recinte de l'escola, llevat d'autorització expressa.
  5. Quan s'hi dugui a terme una activitat nocturna, s'haurà de respectar el descans dels veïns del centre utilitzat.
  6. Les persones usuàries dels centres escolars hauran de respectar l'horari per al qual se'ls ha cedit l'ús, tant d'entrada com de sortida.
  7. Els espais utilitzats hauran de quedar nets i endreçats, lliures de qualsevol material. En qualsevol cas, se n'haurà de garantir l'ús posterior en perfectes condicions, per la qual cosa les instal·lacions s'hauran de deixar tal com les han trobades.
  8. Les zones de vestidors només es podran utilitzar per canviar-se de roba i dutxar-se. No es permet menjar ni consumir begudes en les zones dels vestidors. Queda prohibida l'entrada als vestidors amb objectes de vidre o qualsevol altre material que pugui causar talls o punxades.
  9. S'han d'utilitzar l'espai autoritzat i les zones d'accés a aquest sense accedir a la resta de dependències.
  10. La persona usuària o l'entitat autoritzada es farà càrrec de la vigilància i del control de les instal·lacions, especialment de l'accés a aquestes, excepte en el cas que l'Ajuntament faciliti aquest servei.
  11. Vetllar perquè l'accés a les instal·lacions es limiti a les persones que es corresponen amb l'activitat autoritzada.
  12. No es podrà cedir, traspassar, autoritzar, arrendar, etc a tercers l'espai que se li ha autoritzat per al seu ús, ni consentir l'entrada a persones alienes a l'entitat autoritzada, amb excepció del personal de l'Ajuntament degudament acreditat, ni fer duplicats de les claus que se'ls faciliti.
  13. La persona usuària o l'entitat podrà, únicament i exclusivament, fer ús de les instal·lacions amb la finalitat per a la qual ha estat autoritzat. En cap cas no s'hi pot realitzar cap tipus d'activitat comercial.
  14. Haurà de disposar d'una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi danys personals i materials (que ha de preveure uns límits mínims de 300.000 euros per víctima i 1.200.000 euros per sinistre), d'acord amb l'article 44 del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut.
  15. Haurà de disposar d'una assegurança d'accidents per a les persones participants (inclosos el director o la directora, monitors/es, voluntariat, i altre personal participant, en pràctiques o no) amb les cobertures següents: per despeses d'assistència sanitària, amb un mínim de 6.000 euros; per defunció, un mínim de 5.000 euros; i per invalidesa permanent, un mínim de 6.500 euros; d'acord amb l'article 44 del decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut, excepte que una altra normativa que desplegui les activitats que es puguin qualificar de risc estableixi quanties superiors.
  16. Així mateix, haurà de disposar dels corresponents certificats que assegurin que el personal que imparteix l'activitat no està inclòs dins el registre nacional de delictes sexuals.
  17. La persona usuària o l'entitat es compromet a comunicar als responsables municipals qualsevol incidència que detecti a l'espai autoritzat o al seu entorn. El personal municipal responsable haurà d'informar el director o la directora del centre d'aquestes incidències.
  18. S'observaran els principis de bona convivència en col·lectivitat, tenint cura, com si fossin propis, de la resta d'espais de l'equipament, amb la finalitat de no malmetre la imatge de les institucions públiques ni la propietat de tercers, ni distorsionar les activitats que realitzin altres persones usuàries. L'autorització no crearà en cap cas una relació contractual de cap tipus amb l'Administració.
  19. L'activitat que s'organitza en els espais cedits ha de complir la normativa establerta per a aquesta (mesures de seguretat, respecte als principis constitucionals, contractació de serveis i activitats en compliment de la normativa, etc) i els preceptes establerts en l'article 13 de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació
  20. Satisfer el preu d'ús abans de l'inici de l'activitat.

Així mateix, aniran a càrrec de les persones usuàries o de les entitats sol·licitants les despeses originades pels possibles deterioraments, les pèrdues o els trencaments de material i d'instal·lacions, i qualsevol altra que es derivi directament o indirectament de la realització de les activitats. Davant aquestes incidències, l'Ajuntament serà el responsable que les instal·lacions del centre estiguin en condicions per poder dur a terme l'activitat ordinària del centre.

Article 7. RESPONSABILITAT

1. L'equip directiu del centre vetllarà pel bon desenvolupament de les activitats aprovades al Consell Escolar dins la programació anual del centre.

2. La persona física o jurídica o l'entitat autoritzada és responsable dels actes i de les conductes que contradiguin aquest reglament i del comportament de les persones participants en la seva activitat.

3. L'entitat autoritzada és responsable de tots els danys, materials o morals, que es puguin produir durant l'ús de les instal·lacions. Per fer front a aquesta responsabilitat, amb anterioritat a l'inici de l'activitat, la persona física o jurídica organitzadora haurà de subscriure una pòlissa de responsabilitat civil que garanteixi sense limitació la reparació dels possibles danys en instal·lacions i materials, i d'indemnització per danys a persones i béns aliens.

Així mateix, l'entitat autoritzada assumeix totes les responsabilitats derivades de la contractació de personal o serveis de tota mena per dur a terme les actuacions o activitats desenvolupades o impulsades mentre en facin ús.

4. Aquelles persones físiques o jurídiques que utilitzin material propi es responsabilitzaran dels danys que aquest pugui causar a les instal·lacions.

L'Ajuntament podrà prohibir l'ús d'aquell material que no consideri adequat.

5. Els desperfectes ocasionats en dependències diferents de les autoritzades per causes de negligència de les persones usuàries seran igualment a càrrec dels autoritzats i podran donar lloc a la rescissió de l'autorització.

6. L'Ajuntament serà responsable directe davant la Conselleria d'Educació i Formació Professional dels danys que es puguin produir durant l'ús de les instal·lacions fora de l'horari escolar del centre com a conseqüència dels usos autoritzats. L'Ajuntament respondrà dels danys a les instal·lacions, al mobiliari, al material informàtic o a qualssevol altres béns o materials que siguin del centre educatiu o dels quals en faci ús per al desenvolupament normal de les seves activitats, sens perjudici que l'Ajuntament n'exigeixi la responsabilitat corresponent a l'entitat autoritzada. Així mateix, l'Ajuntament haurà d'assegurar-se que la reparació dels danys a les instal·lacions i als materials es produeixi al més aviat possible, a fi de no interferir en el desenvolupament normal de les activitats del centre.

Article 8. PREU D'ÚS

L'Ajuntament fixarà i farà públics els mòduls de preus d'utilització de les instal·lacions dels centres públics de segon cicle d'educació infantil i de primària, en funció del cost, i establirà el sistema de percepció.

L'Ajuntament donarà compte anualment, dins el Consell Escolar Municipal, dels ingressos que es generin. Igualment, segons consta en l'article del Reglament del Consell Escolar Municipal de Ciutadella (publicat al BOIB número 78 del 21-05-2005), s'informarà de les actuacions municipals relacionades amb la conservació, el manteniment, els usos extraescolars i la vigilància dels centres docents i haurà de donar compte que l'import destinat a aquest concepte és superior als ingressos generats.

Igualment, se sol·licitarà una fiança segons el tipus d'activitat que es faci de les instal·lacions, que podrà ser emprada pel centre en el cas que es produeixin desperfectes o un mal ús de les instal·lacions.

Article 9. SOL·LICITUDS

1. Per a la sol·licitud d'ús dels centres per part de les persones usuàries, compreses dins els apartats 5.3 i 5.4. de l'article 5 d'aquest reglament, l'Ajuntament publicarà anualment unes bases reguladores, per assegurar els principis de transparència i d'igualtat.

Les bases i els annexos corresponents es publicaran anualment al web de l'Ajuntament de Ciutadella.

Les sol·licituds s'hauran de presentar dins els terminis establerts a les bases.

Una volta finalitzat el termini previst a les bases, es podrà sol·licitar igualment l'ús dels centres per a aquestes entitats. Es resoldran per ordre de data de sol·licitud, en funció de la disponibilitat de l'espai sol·licitat, o de la compatibilitat amb les activitats ja programades.

2. El model específic de sol·licitud (annex 1) haurà de contenir les dades següents:

  • Identificació de la persona sol·licitant, que pot ser persona física o jurídica o entitat amb identificació de la persona o les persones responsables de l'entitat (nom i llinatges, DNI, adreça, telèfon, càrrec i/o condició amb què actua).
  • Espai o dependència del centre que sol·licita ocupar.
  • Dates i horaris de l'activitat.
  • Descripció de l'activitat que hi vol desenvolupar.
  • Nombre de persones participants.
  • Preu d'inscripció a l'activitat, si escau.
  • Persona o persones responsables de l'activitat.

3. Aquesta sol·licitud haurà d'anar acompanyada d'una declaració responsable (annex 2) on s'especifiqui:

  • Que l'entitat que sol·licita el centre assumirà una assegurança de responsabilitat civil. En tot cas, i atenent el tipus d'activitat per a la qual se sol·licitin els espais del centre, l'Ajuntament podrà reclamar una fotocòpia compulsada de l'assegurança de responsabilitat civil.
  • Que l'entitat que sol·licita el centre assumirà una assegurança d'accidents. En tot cas, i atenent al tipus d'activitat per a la qual se sol·licitin els espais del centre, l'Ajuntament podrà reclamar una fotocòpia compulsada de l'assegurança de responsabilitat civil.
  • Que l'entitat que sol·licita el centre ha comprovat que el personal que imparteix l'activitat no està inclosa en el registre nacional de delictes sexuals.
  • Que l'entitat disposa o disposarà, en el moment de l'inici de l'activitat, de la llicència o del permís necessari per a l'execució de l'activitat per part de l'autoritat corresponent.
 

4. Atès que les activitats per a les quals se sol·licita el centre no poden tenir una finalitat lucrativa, en el cas de cobrament de quota a les persones destinatàries de l'activitat s'haurà de presentar un pressupost de l'activitat, segons el model elaborat per l'Ajuntament (annex 3).

Article 10. AUTORITZACIÓ

  1. Una volta finalitzat el termini de presentació de sol·licituds establert a les bases, l'Ajuntament les resoldrà en el termini de 30 dies a partir de la finalització del període de sol·licitud. Les sol·licituds entrades fora de termini es resoldran amb posterioritat, per ordre de data de sol·licitud, en funció de la disponibilitat de l'espai sol·licitat, o de la compatibilitat amb les activitats ja programades.

  2. El batle o la persona titular de la regidoria en qui delegui té la competència per a l'atorgament o la denegació de l'autorització de l'ús de les instal·lacions dels centres educatius, amb l'informe previ de la viabilitat i compatibilitat de l'activitat a realitzar.

  3. L'Ajuntament informarà la direcció dels centres afectats de totes les sol·licituds rebudes i requerirà la seva autorització prèvia, abans de la resolució d'autorització o de denegació definitiva d'ús de les instal·lacions.

  4. Quan la realització de l'activitat requereixi l'ús d'equipaments la titularitat dels quals sigui de la Conselleria d'Educació del Govern Balear, o d'altres equipaments i/o materials propietat del centre, prèviament a la seva autorització es requerirà la conformitat explícita documentada de la direcció del centre. En cas que la direcció del centre escolar consideri que ho ha de sotmetre a l'acord directe del Consell Escolar, disposarà d'un termini de deu dies naturals a partir de la notificació de l'Ajuntament per a comunicar la seva decisió. Si, passat aquest termini, no hi hagués resposta, el silenci tindria efectes negatius.

  5. L'autorització d'ús s'atorgarà després de verificar que la sol·licitud és correcta i després d'haver comprovat que l'activitat no interfereix en altres que ja es duguin a terme en el centre. En el cas d'interferència amb alguna activitat del centre o autoritzada prèviament, es valorarà si es pot oferir una alternativa.

  6. L'autorització de l'ús de les instal·lacions dels centres per dur a terme una activitat organitzada per l'Ajuntament es comunicarà per escrit al centre afectat i a l'entitat.

  7. L'Ajuntament ha de notificar a la direcció del centre les autoritzacions concedides prèviament a la realització de les activitats corresponents. Si l'autorització és per a una activitat contínua, el director o la directora en donarà compte a la Conselleria d'Educació.

  8. Una volta rebuda l'autorització, es requerirà el pagament del preu públic de les instal·lacions, que s'ha de fer efectiu abans de l'inici de les activitats.

  9. En el cas de sol·licituds presentades fora dels terminis establerts en l'article 8.1 per motius d'urgència justificada i motivada, amb l'informe previ del personal tècnic d'aquest ajuntament, podrà autoritzar-se l'ús de les instal·lacions sense aplicar els terminis i tràmits regulats en els apartats anteriors. Aquest serà considerat un procediment especial d'autorització.

  10. L'Ajuntament donarà compte de l'ús social dels centres educatius públics al Consell Escolar Municipal, òrgan que en podrà fer una valoració anual.

  11. La renúncia a fer ús de les instal·lacions d'algun centre escolar, tot i tenir-ne l'autorització, s'haurà de comunicar a la Regidoria d'Educació amb la màxima antelació possible.

  12. L'incompliment d'alguna de les prescripcions contingudes en el present reglament serà causa suficient per denegar qualsevol petició posterior o per suspendre o rescindir l'autorització concedida, sens perjudici de l'execució de la fiança, o per exigir la responsabilitat corresponent i la reparació, en el cas que s'hagin produït danys.

Article 11. CONVENIS

Es podran establir, si escau, convenis de col·laboració amb les entitats que sol·licitin les instal·lacions per dur a terme activitats sense afany de lucre de caràcter continuat.

Aquests convenis consideraran el programa de l'activitat, els horaris, la participació, els drets i deures de l'entitat, les competències de l'Ajuntament i els espais a utilitzar.

Article 12. VIGILÀNCIA

1. La persona responsable de l'activitat, un cop obtinguda l'autorització d'ús, serà la persona encarregada d'obrir i de tancar el centre i les instal·lacions objecte d'aquesta.

Les persones sol·licitants hauran de designar una persona responsable degudament acreditada per a aquest efecte. Aquesta assumirà, si escau, la custòdia de les claus, la confidencialitat de l'alarma, etc, entenent que aquesta tasca no es podrà delegar sense una justificació suficientment motivada.

2. Si l'activitat està dins l'horari laboral del conserge de l'escola que depèn de la Regidoria d'Educació, serà ell mateix qui s'encarregarà de fer la vigilància en el centre.

3. Un cop duita a terme l'activitat, la persona responsable d'aquesta haurà de revisar l'estat dels espais utilitzats, tant en el cas d'activitats puntuals com d'activitats continuades. En cas de detectar algun desperfecte derivat del mal ús, ho haurà de comunicar immediatament a la Regidoria d'Educació per tal d'iniciar les accions oportunes per restablir la normalitat i advertir o sancionar l'entitat o el col·lectiu responsable. Aquesta comunicació s'haurà d'efectuar per escrit.

Article 13. SUSPENSIÓ DE LES AUTORITZACIONS

1. Es podrà suspendre una autorització quan, per raons d'interès general, siguin necessaris els espais i edificis dels centres educatius.

2. Igualment, es podrà suspendre una autorització quan l'edifici requereixi una reparació urgent o la Conselleria d'Educació i Formació Professional informi d'obres durant el període concedit.

3. Excepcionalment, l'autorització concedida podrà modificar-se, d'ofici o a instància de particular, per variació de les causes que la motiven.

4. També es podrà suspendre l'autorització en supòsits de mal ús o d'incompliment del present reglament, de manera temporal i fins que no es determinin els danys, es duguin a terme les reparacions necessàries, o fins que no quedi demostrat el compliment del present reglament.

Article 14. COMPLIMENT DEL REGLAMENT

L'autorització d'ús de les instal·lacions comportarà per part de la persona usuària l'acceptació del contingut d'aquest reglament.

El mal ús o l'incompliment d'aquest reglament podrà derivar, amb l'informe previ del centre o de l'Ajuntament mateix, en alguna de les actuacions següents:

- Pèrdua de la fiança.

- Denegació per a posteriors sol·licituds d'ús.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queda derogat, pel present Reglament, l'anterior Reglament d'ús social dels edificis i de les instal·lacions dels centres públics de segon cicle d'Educació Infantil i Primària de Ciutadella de Menorca, publicat al BOIB núm. 75, de 28 de maig de 2013.

DISPOSICIÓ FINAL: entrada en vigor

El present reglament entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sempre que hagi transcorregut el termini de quinze dies que s'estableix a l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.»

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Ciutadella de Menorca, 2 de febrer de 2022

L'alcaldessa Joana Gomila Lluch