Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 45573
Acord del Consell de Govern de 31 de gener de 2022 pel qual s’aprova una rectificació d’errors dels models tipus de plecs de clàusules administratives particulars per a la contractació d’obres, de serveis i de subministrament cofinançats amb l’instrument de finançament Next GenerationEU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En sessió de 10 de gener de 2022 el Consell de Govern va aprovar els models de plecs de clàusules administratives particulars dels contractes d'obres, de subministrament i de serveis cofinançats amb l'instrument de finançament Next Generation EU, mitjançant procediment obert, informats favorablement per la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, el 7 de desembre de 2021, i la Comissió Permanent de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa, el 30 de desembre de 2021.

En el punt 3 de l'apartat IV de l'Informe de la Comissió Permanent de la Junta Consultiva s'assenyalava el següent:

• Mitjans d'acreditació de la solvència econòmica i financera i tècnica o professional en el cas que no sigui exigible la classificació empresarial (lletra F del quadre de característiques del contracte de tots els models):

a) Solvència econòmica i financera. S'ha establert com a mitjà d'acreditació per a tots els contractes l'establert a l'article 87.1 a) de la LCSP, volum anual de negocis i com a criteri de selecció i requisit mínim de solvència suficient que el volum de negoci declarat sigui igual o superior al pressupost de licitació sense IVA en contractes de durada inferior a un any o a l'anualitat mitjana del pressupost de licitació del contracte sense IVA en la resta de contractes.

b) Solvència tècnica. S'ha establert com a mitjà d'acreditació per a tots els contractes l'establert als articles 88.1 a), 89.1 a) i 90.1 a) de la LCSP, relació d'obres, subministraments o serveis executats d'igual o similar naturalesa a la de l'objecte del contracte i com a criteri de selecció i requisit mínim de solvència suficient que l'import anual que l'empresari ha executat dins de l'any de major execució dins del període corresponent, sigui igual o superior al pressupost de licitació sense IVA en contractes de durada inferior a un any o a l'anualitat mitjana del pressupost de licitació del contracte sense IVA en la resta de contractes.

S'ha advertit que la referència als contractes de durada inferior a un any, per error, no apareix en la versió dels models de plec aprovats pel Consell de Govern. En la lletra F dels quadres de característiques del contracte de tots els models de plec s'estableixen els mitjans d'acreditació de la solvència econòmica i financera i tècnica i es considera que la solvència és suficient si almenys l'import anual del volum de negocis o dels contractes executats dins de l'any de major volum, és igual o superior a l'anualitat mitjana del pressupost del contracte sense IVA, sense fer referència a la durada dels contractes.

D'altra banda, també s'ha comprovat que la redacció del criteri d'adjudicació «Programa de compliment normatiu o compliance penal» inclou la referència a una certificació ISO, la 19600, que ja no està vigent per la qual cosa s'ha de suprimir aquesta referència.

Aquestes rectificacions s'han informat favorablement en la Comissió Permanent de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de 27 de gener de 2022.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, en la sessió de 31 de gener de 2022, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Aprovar les rectificacions dels errors advertits en les lletres F.1, F.2 i F.3 dels quadres de característiques del contracte i en el criteri d'adjudicació «Programa normatiu o compliance penal» de tots els models de plecs de clàusules administratives particulars per a la contractació per procediment obert d'obres, de serveis i de subministrament cofinançats amb l'instrument de finançament Next Generation EU, que es relacionen a continuació:

Quadre F.1 del Model de plec de contracte de subministrament i quadre F.2 dels models de plec de contractes d'obres i de serveis :

On diu:

S'entén que la solvència és suficient si el volum anual de negoci declarat per l'entitat en el millor dels tres darrers exercicis és igual o superior a l'anualitat mitjana del pressupost del contracte sense IVA. L'anualitat mitjana es calcularà dividint el pressupost de licitació sense IVA entre el nombre demesos del termini i multiplicant aquesta quantitat per 12. En el cas de divisió del contracte en lots s'entén que la solvència és suficient si el volum anual de negoci declarat per l'entitat en el millor dels tres darrers exercicis és igual o superior a l'anualitat mitjana del pressupost de cada un dels lots sense IVA.

Ha de dir:

S'entén que la solvència és suficient si el volum anual de negoci declarat per l'entitat en el millor dels tres darrers exercicis és igual o superior al pressupost de licitació sense IVA en contractes de durada inferior a un any o a l'anualitat mitjana del pressupost del contracte sense IVA en la resta de contractes. L'anualitat mitjana es calcularà dividint el pressupost de licitació sense IVA entre el nombre de mesos del termini i multiplicant aquesta quantitat per 12. En el cas de divisió del contracte en lots s'entén que la solvència és suficient si el volum anual de negoci declarat per l'entitat en el millor dels tres darrers exercicis és igual o superior al pressupost de licitació de cada un dels lots sense IVA en contractes de durada inferior a un any i a l'anualitat mitjana del pressupost de cada un dels lots sense IVA en la resta de contractes.

Quadre F.3 del Model de plec de contracte d'obres:

On diu:

S'entén que la solvència és suficient si almenys l'import anual que l'empresari ha executatdins de l'any de major execució (dins del període dels cinc anys abans esmentat), és igual o superior a l'anualitat mitjana del pressupost del contracte sense IVA. L'anualitat mitjana es calcularà dividint el pressupost de licitació sense IVA entre el nombre de mesos del termini i multiplicant aquesta quantitat per 12. En el cas de divisió del contracte en lots s'entén que la solvència és suficient si l'import anual executat dins de l'any de major execució és igual o superior a l'anualitat mitjana del pressupost de cada un dels lots sense IVA.

Ha de dir:

S'entén que la solvència és suficient si almenys l'import anual que l'empresari ha executat dins de l'any de major execució (dins del període dels cinc anys abans esmentat), és igual o superior al pressupost de licitació sense IVA en contractes de durada inferior a un any o a l'anualitat mitjana del pressupost del contracte sense IVA en la resta de contractes. L'anualitat mitjana es calcularà dividint el pressupost de licitació sense IVA entre el nombre de mesos del termini i multiplicant aquesta quantitat per 12. En el cas de divisió del contracte en lots s'entén que la solvència és suficient si l'import anual executat dins de l'any de major execució és igual o superior al pressupost de licitació de cada un dels lots sense IVA en contractes de durada inferior a un any i a l'anualitat mitjana del pressupost de cada un dels lots sense IVA.

Quadre F.3 dels Models de plec de contractes de subministrament i de serveis:

On diu:

S'entén que la solvència és suficient si almenys l'import anual que l'empresari ha executat dins de l'any de major execució (dins del període dels tres anys abans esmentat), és igual o superior a l'anualitat mitjana del pressupost del contracte sense IVA. L'anualitat mitjana es calcularà dividint el pressupost de licitació sense IVA entre el nombre de mesos del termini i multiplicant aquesta quantitat per 12. En el cas de divisió del contracte en lots s'entén que la solvència és suficient si l'import anual executat dins de l'any de major execució és igual o superior a l'anualitat mitjana del pressupost de cada un dels lots sense IVA.

Ha de dir:

S'entén que la solvència és suficient si almenys l'import anual que l'empresari ha executat dins de l'any de major execució (dins del període dels tres anys abans esmentat), és igual o superior al pressupost de licitació sense IVA en contractes de durada inferior a un any i igual o superior a l'anualitat mitjana del pressupost del contracte sense IVA en contractes d'un any o durada superior. L'anualitat mitjana es calcularà dividint el pressupost de licitació sense IVA entre el nombre de mesos del termini i multiplicant aquesta quantitat per 12.  En el cas de divisió del contracte en lots s'entén que la solvència és suficient si l'import anual executat dins de l'any de major execució és igual o superior al pressupost de licitació de cada un dels lots sense IVA o l'anualitat mitjana del pressupost de cada un dels lots sense IVA, en funció de la seva durada.

Criteri d'adjudicació «Programa de compliment normatiu o compliance penal» en tots els models de plecs:

On diu:

També s'admetrà com a justificació acreditar que el programa està basat en ISO 19600 o estar en possessió de la certificació ISO 37301:2021 Sistemes de gestió de Compliance.

Ha de dir:

També s'admetrà com a justificació acreditar que el licitador posseeix la certificació ISO 37301:2021 Sistemes de gestió de Compliance.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Tercer. Publicar els models de plecs rectificats en la seu electrònica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (http://www.caib.es/), concretament a la pàgina web de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa (http://jcca.caib.es/).

 

Palma, 31 de gener de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez