Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 32734
Acord del Consell de Govern de 24 de gener de 2022 pel qual s’autoritza la Universitat de les Illes Balears a extingir el programa del Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, estableix en l'article 36.4 que, en matèria d'ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l'autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajuts.

L'article 87 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, estableix que, en l'àmbit de les competències respectives, el Govern de l'Estat, les comunitats autònomes i les universitats han d'adoptar les mesures necessàries per completar la integració plena del sistema universitari espanyol a l'espai europeu d'educació superior. L'article 37 de la mateixa Llei defineix l'estructura dels ensenyaments universitaris oficials en tres cicles: grau, màster i doctorat.

D'acord amb l'article 8.2 d'aquesta Llei, la implantació i la supressió dels ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris de caràcter oficial i amb validesa a tot el territori nacional, les acorda la comunitat autònoma per iniciativa pròpia, amb l'acord del consell de govern de la universitat, o per iniciativa de la universitat, mitjançant una proposta del seu consell de govern, en ambdós casos amb l'informe previ favorable del consell social de la universitat.

L'article 10.3 del Reial decret 99/2011, de 10 de febrer, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat estableix que els programes de doctorat s'han de sotmetre a un procediment d'avaluació cada sis anys a l'efecte de la renovació de l'acreditació a què es refereix l'article 24 del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials.

Finalment, el Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat, que substitueix el Reial decret 1393/2007, en l'article 34.8, indica que en el cas que un títol no renovi la seva acreditació, serà declarat a extingir i es practicarà la corresponent anotació al Registre d'Universitats, Centres i títols (RUCT). Com a conseqüència d'això la Comunitat Autònoma competent ha de determinar l'extinció del pla d'estudis.

El Programa de Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments (codi RUCT 5600248) és un doctorat conjunt interuniversitari entre la Universitat de Granada i la Universitat de les Illes Balears.

La rectora de la Universitat de Granada va comunicar a la Universitat de les Illes Balears la voluntat de resoldre el Conveni de col·laboració, signat el 13 de desembre de 2012 entre ambdues universitats, per a la realització del programa de Doctorat conjunt en Nutrició i Ciències dels Aliments, atesa la impossibilitat de continuar amb el desenvolupament de les activitats establertes en el Conveni esmentat.

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, en la sessió ordinària de dia 3 de novembre de 2021, va aprovar l'extinció del programa del Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments.

El 23 de novembre de 2021, el Ple del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears va emetre un informe favorable a l'extinció d'aquest programa de doctorat.

A l'empara de les competències que té atribuïdes la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en virtut de la Llei 2/2003, de 20 de març, d'organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears, i d'acord amb el Reial decret 822/2021, la Universitat de les Illes Balears va presentar, el 20 de desembre de 2021, una sol·licitud d'extinció, amb el número de registre GOIBE619960/2021, del programa del Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments.

Per tot això,a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en la sessió de dia 24 de gener de 2022 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar la Universitat de les Illes Balears a extingir el programa del Doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments (codi RUCT: 5600248) a partir del curs acadèmic 2021- 2022.

Segon. Comunicar aquest Acord a la Conferència General de Política Universitària.

Tercer. Notificar aquest Acord a la Universitat de les Illes Balears.

Quart. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 24 de gener de 2022

La secretària del Consell de Govern

Mercedes Garrido Rodríguez