Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CIUTADELLA

Núm. 22757
Acord del Ple extraordinari de 25 de novembre de 2021, punt 9, de rectificar l’acord de Ple de 17 de juny de 2021 d’aprovar definitivament la mutació demanial externa (interadministrativa) de la parcel·la municipal de Santa Rita en favor del Ministeri de Justícia per a la construcció dels futurs jutjats a Ciutadella de Menorca (expedient 2018/013069)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària del dia 25-11-2021, al punt 9 de l'ordre del dia, va adoptar l'acord següent:

«PRIMER. Rectificar l'acord del Ple de data del 17-06-2021 d'aprovació de la mutació demanial externa (interadministrativa) del bé immoble municipal (parcel·la s5 del Pla especial del sistema general d'equipaments de l'àmbit de Santa Rita), a favor de l'Administració General de l'Estat, per a la seva afectació a l'execució del nou edifici administratiu i seu dels jutjats del partit judicial número 6 de les Illes Balears i la prestació del servei públic judicial i els serveis de suport a la funció judicial del ministeri de justícia, en els termes sol·licitats per la Subdirecció General d'Obres i Patrimoni del Ministeri de Justícia en data del 29-10-2021, registre d'entrada número O00000251s2100428692.

SEGON. Aprovar definitivament la mutació demanial externa (interadministrativa) del bé immoble de titularitat municipal que es descriu a continuació, parcel·la S5 del Pla especial del sistema general d'equipaments de l'àmbit de Santa Rita, per a la seva afectació a l'execució del nou edifici administratiu i seu dels jutjats del Partit Judicial número 6 de les Illes Balears (Ciutadella de Menorca) i la prestació del servei públic judicial i serveis de suport a la funció judicial, del Ministeri de Justícia.

Aquesta mutació demanial del bé immoble referit no produirà alteració en la titularitat del bé, que continuarà sent municipal, ni en la qualificació de domini públic del bé ni en la destinació prevista per al planejament urbanístic vigent, sinó que simplement suposarà la seva afectació a l'ús i al servei públic assenyalat del Ministeri de Justícia i l'alteració de la titularitat del domini públic del bé referit al Ministeri de Justícia.

Descripció del bé immoble:

A) Identificació:

Ubicació: parcel·la situada al nord del nucli urbà del municipi, en la confluència de la ronda nord (RC1) i el carrer d'Orient.

Referència cadastral: 07015A002002160000OJ

Número de finca registral: 35964 del Registre de la Propietat de Ciutadella de Menorca

Propietat: Ajuntament de Ciutadella de Menorca

B) Característiques:

Límits: parcel·la amb accés des del carrer Orient, de forma trapezoidal, limita a l'est amb el carrer d'Orient; al nord amb la via Ronda i amb parcel·la municipal.

Superfície: 6.583,49 m²

Naturalesa del bé: domini públic (ús públic dotacional)

Estat actual: la parcel·la es troba completament urbanitzada i té les característiques urbanístiques per a ser considerada un solar.

C) Règim urbanístic:

Classificació: sòl urbà

Qualificació: sistema general d'equipament públic

Tipus d'ordenació: aïllada

Ocupació màxima: 50%

Edificabilitat: 0,8 m2st/m2s

Altura màxima: 8 metres, planta baixa i pis

Separació mínima als límits del solar: 5 metres

Usos admesos: únicament els usos sanitari i assistencial, administratiu, docent i cultural.

TERCER. L'aprovació definitiva de la mutació demanial del bé immoble descrit en el punt segon queda subjecta al compliment de les condicions generals següents:

Primera. Destinació i afectació del bé immoble objecte de la mutació demanial

1. El fi únic i exclusiu pel qual es disposa la mutació demanial de la parcel·la municipal S5 del Pla especial del sistema general d'equipament de l'àmbit de Santa Rita a favor del Ministeri de Justícia és l'execució del nou edifici administratiu i seu dels jutjats del partit judicial número 6 de les Illes Balears, i la prestació del servei públic judicial i dels serveis de suport a la funció judicial.

2. El Ministeri de Justícia haurà d'acreditar a l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca les actuacions següents:

  • Les obres del nou edifici dels jutjats hauran de ser adjudicades en el termini de 3 anys a comptar des de la data del present acord.
  • La finalització de l'execució de les obres del nou edifici dels Jutjats i la seva posada en funcionament en el termini de 6 anys, a comptar des de la data del present acord, prorrogable per un termini de 4 anys més.

3. El terreny objecte de la present mutació demanial haurà de quedar afectat, pel Ministeri de Justícia, amb caràcter permanent al servei públic judicial i en els seus serveis de suport a la funció judicial per un període mínim de 30 anys, a comptar des de la data del present acord.

En cas de no destinar-se la parcel·la assenyalada al servei públic, aquesta revertirà immediatament en l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca.

Segona. Posada a la disposició del bé immoble

1. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca es compromet a posar a la disposició del Ministeri de Justícia la parcel·la S5 de l'àmbit del Sistema General d'Equipament Públic de Santa Rita amb les característiques urbanístiques i jurídiques actuals en les quals es troba.

2. El terreny se cedirà en l'estat en el qual es troba en l'actualitat, com a cos cert, i no correspon a l'Ajuntament la realització de cap obra d'urbanització, de modificació de xarxes existents, etc.

3. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca no es farà càrrec de cap tribut, arbitri, ni d'altres despeses que poguessin afectar el solar esmentat ni el futur edifici.

Tercera. Execució d'obres i d'instal·lacions

1. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca permet l'execució de les obres necessàries per a l'execució del nou edifici judicial, amb la prèvia obtenció pel Ministeri de Justícia de la llicència d'obres i activitats, de conformitat amb el projecte que sigui redactat a aquest efecte, i altres autoritzacions que siguin preceptives d'altres administracions sectorials.

2. L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca es compromet a facilitar i impulsar els tràmits administratius necessaris per a l'obtenció pel Ministeri de Justícia d'aquestes llicències, els permisos i altres autoritzacions que siguin de la seva competència.

Quarta. Finançament de la inversió prevista

El Ministeri de Justícia es farà càrrec del finançament econòmic de les obres d'edificació i de posada en funcionament de l'edifici administratiu i seu dels jutjats del partit judicial número 6 de les Illes Balears, així com de les despeses de redacció de projecte i altres despeses que puguin sorgir, sense intervenir l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca en finançament de cap mena ni per cap concepte.

Quinta. Titularitat demanial del bé

L'Ajuntament de Ciutadella de Menorca manté la titularitat del bé immoble objecte de la present mutació demanial, i es modifica la titularitat del domini públic d'aquest bé, que passa a ser del Ministeri de Justícia per un canvi d'afectació del bé a la finalitat descrita en la clàusula "Destinació i afectació del bé immoble objecte de la mutació demanial” i pel temps que duri aquesta.

Sisena. Reversió de la titularitat demanial del bé

1. La titularitat demanial del bé immoble objecte de mutació demanial revertirà automàticament en l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, amb totes les seves pertinences, accessions i construccions, en correcte estat de conservació i sense cost per a l'Ajuntament, quan concorrin algunes de les circumstàncies següents:

v. Que el bé immoble objecte de mutació demanial no hagi estat destinat a l'ús públic descrit en la clàusula "Destinació i afectació del bé immoble objecte de la mutació demanial" pel temps regulat o bé es deixi de destinar-se posteriorment.

vi. Es modifiqui la finalitat i la destinació del bé a un altre servei públic sense considerar en aquest acord.

vii. S'incompleixin per part del Ministeri de Justícia cap de les condicions establertes i a les quals se subjecta el present acord.

viii. Mutu acord entre les parts.

Setena. Prohibició de cessió o alienació

La parcel·la objecte de mutació demanial té la naturalesa de bé de domini públic, sense ser susceptible de tràfic jurídic privat ni d'aprofitament lucratiu, per la qual cosa en queda prohibida la seva cessió o alienació.

Octava. Vigència de l'acord

La vigència del present acord es troba vinculada al manteniment i a l'afectació de la parcel·la S5 del Pla especial del Sistema General d'Equipaments de l'àmbit de Santa Rita al servei públic judicial i de suport a la funció judicial, pel Ministeri de Justícia.

QUART. Notificar al Ministeri de Justícia i a la SG d'Obres i Patrimoni l'acord d'aprovació definitiva de la mutació demanial de la parcel·la S5 del Pla especial del Sistema General d'Equipaments de l'àmbit de Santa Rita, per a la seva posterior remissió al Ministeri d'Hisenda, amb la finalitat que procedeixi a la incorporació del domini públic de la finca assenyalada al patrimoni de l'Estat i la seva posterior afectació al Ministeri de Justícia.

CINQUÈ. Notificar el present acord a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, Servei de Patrimoni, del Govern Illes Balears, a l'empara de l'article 109.2 del Reglament de béns de les entitats locals.

SISÈ. Notificar el present acord al Registre de la Propietat de Ciutadella de Menorca per a la seva inscripció i al cadastre immobiliari per als efectes que procedeixin.

SETÈ. Que es procedeixi a la inscripció del present acord en l'epígraf corresponent de l'inventari municipal.

VUITÈ. Facultar la Sra. Alcaldessa Presidenta de la corporació a subscriure tots aquells documents relacionats amb el present assumpte.

NOVÈ. Publicar en el BOIB el present acord.»

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Ciutadella de Menorca, 13 de gener de 2022

L'alcaldessa Joana Gomila Lluch