Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SANT JOAN

Núm. 20161
Elecció de Jutge de Pau: titular i substitut

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

Expedient núm.: 855/2021

Procediment: Nomenament de Jutge de Pau: titular i substitut.

Per al seu general coneixement, es fa públic el bàndol del Sr. Batle-President d'aquest Ajuntament, pel qual s'obre el període per a la presentació d'instàncies per a cobrir els càrrecs de Jutge de Pau, titular i substitut, en aquest municipi, en compliment de l'establert a l'article 5 del Reglament 3/1995, de 7 de juny, dels Jutges de Pau, del tenor literal següent:

BÀNDOL DE LA BATLIA-PRESIDÈNCIA

Francesc Mestre Estelric, Batle-President d'aquest Ajuntament, faig saber:

Que en data 24 de gener de 2018 (BOIB núm. 18, de 8 e febrer de 2018) la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va nomenar com a Jutge de Pau (titular i substitut) per període de 4 anys, als Srs. Miguel Bauzà Nigorra i Arnau Matas Mayol, respectivament.

Que està previst que a partir del dia 24 de gener de 2022,  aquests càrrecs quedin vacants.

Que correspon al Ple de l'Ajuntament triar les persones per a ser nomenades Jutge de Pau, titular i substitut d'aquest Municipi, de conformitat al que disposen els articles 101 i 102 de la Llei orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del Poder Judicial i article 4 i 5.1 del Reglament 3/1995, de 7 de juny, dels Jutges de Pau.

Que s'obre un termini de quinze (15) dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació del present edicte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), a fi que aquelles persones que estiguin interessades, ho sol·licitin a aquest Ajuntament.

La qual cosa es comunica perquè presentin la sol·licitud per escrit i dirigit a la Batlia, en el Registre General d'aquest Ajuntament, situat al carrer Major, 61 de Sant Joan, o bé via seu electrònica  http://santjoan.sedelectronica.es mitjançant la presentació d'una instància general. Així mateix, podran presentar la sol·licitud per qualsevol dels mitjans regulats l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Juntament amb la sol·licitud haurà d'aportar-se una còpia o DNI degudament acarada i una relació de mèrits que estimin oportuns. 

A la sol·licitud s'haurà d'acompanyar una declaració jurada on es faci constar que la persona aspirant compleix les condicions de capacitat i de compatibilitat per a poder ocupar el càrrec.

Les persones aspirants han de complir els següents requisits:

a) Majoria d'edat.

b) Nacionalitat: espanyola

c) Residir en el municipi de Sant Joan (es podrà prescindir d'aquest requisit si existeix justa causa i així ho autoritza la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia).

d) I no trobar-se culpable en cap de les causes d'incapacitat establertes a l'article 303 de la Llei orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del Poder Judicial, i que són les següents:

  • Estar impedit físicament o psíquicament per a la funció judicial;
  • Haver estat condemnat per delicte dolós i no haver obtingut encara la rehabilitació;
  • Estar processat o inculpat per delicte dolós i encara no haver estat absolt o no haver-se dictat acta de sobreseïment;
  • No estar en ple exercici dels drets civils.

El model d'instància es troba a la disposició dels interessats en les dependències municipals de la Corporació on podran ser presentades dins del termini establert.

Així mateix, estarà a la disposició dels interessats en la seu electrònica d'aquest Ajuntament [ http://santjoan.sedelectronica.es].

Que en cas de no presentar-se sol•licituds, el Ple de la Corporació triarà lliurement, d'acord amb el que es preveu en l'article 101.1 de la Llei orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del Poder Judicial i l'article 4 i 6 del Reglament 3/1995, de 7 de juny, dels Jutges de Pau, comunicant l'Acord al Jutjat de Primera Instància del partit.

El que es publica per a general coneixement.

                                                 

Sant Joan, 14 de gener de 2022

El batle-president

Francesc Mestre Estelric