Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 19695
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, per la qual s’autoritza i disposa la despesa, es reconeix l’obligació i es proposa el 8è pagament de beques de la convocatòria SOIB Jove Beques per a l’estudi del programa de segona oportunitat per a persones desocupades de més de 16 i menys de 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que cursin especialitats formatives de formació professional per a l’ocupació del SOIB cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil, per al període 2019-2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, de 4 de juny de 2019, (BOIB núm.77 d'11 de juny), es va aprovar la convocatòria SOIB Jove Beques d'Èxit per a l'estudi, del programa de segona oportunitat per a persones desocupades de més de 16 i menys de 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, per al període 2014-2020, i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, per al període 2019-2020.

2. D'acord amb el punt primer de l'annex 1 de la Resolució de la convocatòria esmentada, aquestes beques estan adreçades a les persones joves desocupades que cursin entre d'altres especialitats formatives de l'àmbit laboral que financi el SOIB. Les persones beneficiàries poden cursar especialitats formatives completes no conduents a certificats de professionalitat i mòduls formatius de certificats de professionalitat, inclòs el mòdul de pràctiques no laborals.

3. D'acord amb l'apartat 9 de l'Annex 1 de la Resolució de convocatòria esmentada, el SOIB ha de tramitar la proposta de pagament una vegada finalitzada cada acció formativa i comprovat d'ofici que compleix amb els requisits que estableix aquesta convocatòria.

4. Les persones beneficiàries han presentat una declaració responsable d'estar alcorrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'administració de l'Estat.

5. S'ha comprovat que els alumnes que consten en l'annex d'aquesta resolució estan al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries amb la Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. S'ha comprovat que les persones beneficiàries compleixen les obligacions que consten en el punt 5.2 de l'Annex 1 de la Resolució de convocatòria i en la resta de normativa aplicable.

7. En data 19 de novembre de 2021 el servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5, amb el vistiplau de la cap del Departament de Gestió administrativa i jurídica, va emetre un informe favorable sobre la concessió de subvencions en concepte de beques en el marc de la convocatòria esmentada, així com autoritzar i disposar la despesa, reconèixer l'obligació i proposar-ne el pagament a favor dels alumnes que consten a l'annex d'aquesta resolució.

8. En data 23 de novembre la directora del Servei d'Ocupació de les Illes Balears va emetre una proposta de resolució de concessió a favor de les persones beneficiàries, en la qual se'ls concedia un termini de 10 dies hàbils, comptador des del dia següent al de la data de la publicació de la proposta de resolució, per aportar les al·legacions, els documents o les informacions que consideressin convenients.

9. D'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, la proposta de resolució es va notificar a les persones interessades mitjançant publicació en la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, del 25 de novembre al 10 de desembre de 2021. A dia d'avui no es te constància de la presentació de cap al·legació.

10. Hi ha crèdit adequat i suficient a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 19114 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any en curs.

Fonaments de dret

1. Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, de 4 de juny de 2019, (BOIB núm. 77 d'11 de juny), per la qual s'aprova la convocatòria SOIB Jove Beques d'Èxit per a l'estudi, del programa de segona oportunitat per a persones desocupades de més de 16 i menys de 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, per al període 2014-2020, i de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, per al període 2019-2020.

2. L'article 2.2 de l'annex del Decret 22/2020, de 24 de juliol, d'aprovació del Text Consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm.131, de 25 de juliol) estableix que el SOIB, pera l'acompliment dels seus fins, pot dur a terme, entre altres, les funcions necessàries per gestionar les polítiques actives d'ocupació; gestionar el conjunt de programes i mesures d'orientació, ocupació, formació i formació amb alternança amb l'ocupació, que tenen per objecte millorar les possibilitats d'accés a la col·locació de les persones desocupades en el mercat de treball, per compte propi o d'altri; l'adaptació de la formació i requalificació per a l'ocupació dels treballadors, així com les altres accions destinades a fomentar l'esperit empresarial, l'economia social i a millorar les condicions dels treballadors.

3. D'acord amb els apartats g i i de l'article 9.4 del 'annex del Decret 22/2020, de 24 de juliol, és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

4.  La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, té per objecte la regulació del règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques (BOE 276, de 18 de novembre).

5. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm.196,de 31 de desembre); té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions, la gestió de les quals correspon a l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

6. L'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de 10 d'octubre de 2013, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques actives d'ocupació que gestiona el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 24 d'octubre de 2013).

7. En aplicació de l'article 17.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions i de l'article 7.3 de l'Ordre de bases reguladores aprovada per Resolució de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de 10 d'octubre de 2013, la concessió d'aquestes beques s'ha de fer aplicant un criteri de resolució per rigorós ordre d'entrada de les sol·licituds en el registre general del SOIB o en els registres de les oficines que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, fins a cobrir la disponibilitat pressupostària atès que, per la seva naturalesa, no són necessàries ni la comparació ni la prelació de les sol·licituds en un únic procediment.

8. D'acord amb l'article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d'una determinada situació en el perceptor, no requereixen cap altra justificació que l'acreditació per qualsevol mitjà admissible en dret de la situació esmentada prèviament a la concessió, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l'existència.

9. La Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat-Autònoma de les Illes Balears per l'any 2015, en la disposició final setena modifica l'article 1 de la Llei 7/2000, de 15 de juny,de creació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, i el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrita la conselleria competent en matèria de treball.

10. D'acord amb el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, (BOIB núm.21, de1 5 de febrer de 2021), el SOIB està adscrit a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Concedir una subvenció en concepte de beques adreçades a persones desocupades de més de 16 i menys de 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil que han cursat una especialitat formativa de formació professional per a l'ocupació del SOIB cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil per al període 2019-2020, per un import total de 6.426,00 € a les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució.

L'import total de la beca per assistència que correspon a cada alumne o alumne s'ha de calcular d'acord amb el que estableix l'apartat 10 de l'annex 1 de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 4 de juny de 2019 (el resultat de multiplicar la quantitat de 21€ pel nombre de dies d'assistència total).

2. Autoritzar i disposar la despesa per l'import global de 6.426,00 € a favor de les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució, amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 19114 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

3. Reconèixer l'obligació i proposar el pagament per l'import global de 6.426,00 € a favor de les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució, amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 19114 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any2021.

4. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 22 de desembre de 2021

El director general de Model Econòmic i Ocupació

Llorenç Pou Garcias

Per delegació de competències del president del SOIB

(Resolució de 9 de juliol 2019, BOIB núm. 94, d'11 de juliol)