Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SINEU

Núm. 16659
Aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals i la seva custòdia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 24 de juny de 2021 es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears número 83 l'Acord del Ple de data 31 de maig de 2021, d'aprovació inicial de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals i la seva custòdia a efectes d'informació pública. Atès que durant el termini concedit a l'efecte no s'han presentat al·legacions, objeccions o observacions, s'entén definitivament aprovada, de conformitat amb el que estableixen l'article 49 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, l'article 102 de la Llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears i l'article 17.3 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, mitjançant el qual s'aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals. Per la qual cosa es transcriu el text íntegre de l'Ordenança:

«ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE RECOLLIDA I TRASLLAT D'ANIMALS I LA SEVA CUSTÒDIA

Article 1.- Fonament i naturalesa

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2. i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 20 del Reial decret llei 2/2004, de 5 de març, mitjançant el qual s'aprova el text refós de llei reguladora de les hisendes locals (TRLRHL), aquest Ajuntament estableix la ‘Taxa per la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals i la seva custòdia', de conformitat amb l'article 57 del TRLRHL i que es regirà per la present ordenança fiscal.

Article 2.- Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa l'ús, la realització d'activitats i la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals, vius o morts, i la seva custòdia.

Article 3.- Subjecte passiu

Són subjectes passius contribuents les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, general tributària, que sol·licitin o resultin beneficiades per la prestació del servei o la realització d'activitats de recollida i trasllat d'animals, vius o morts, i la seva custòdia.

En aquest cas resulten beneficiaris els titulars dels animals als quals es refereix el servei corresponent.

Article 4.-Responsables

1.- Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a què es refereix l'article 42 de la Llei 58/2003, general tributària.

2.- En seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei 58/2003, general tributària.

Article 5.- Quota tributària

1.- La quota tributària regulada en aquesta ordenança estarà formada per les següents tarifes per a cada un dels distints serveis o activitats, a abonar directament a l'Ajuntament:

Servei recollida, trasllat, gestió administrativa i sanitària i admissió de l'animal a les instal·lacions d'acollida

70,00 €/animal

Servei de manutenció de cans i moixos

4,50 €/animal i dia

Servei de manutenció cabres, ovelles i porcs

6,00 €/animal i dia

Servei de manutenció equins i bovins

12,00 €/animal i dia

Test de FeIV-FIV (moixos)

20,00 €/animal

Eutanàsia animals petits (cans/moixos)

13,00 €/animal

Eutanàsia animals mitjans (ovelles, cabres i porcs)

50,00 €/ animal

Eutanàsia animals de gran mida (cavalls, ases i muls)

80,00 €/animal

Trasllat de restes i incineració d'animals de mida petita i mitjana (cans i moixos, ovelles, cabres i porcs )

36,00 €/unitat

Trasllat de restes i incineració d'animals de gran mida (equins)

350,00 €/unitat

Article 6.- Exempcions i bonificacions

No es concedirà cap exempció o bonificació en el pagament d'aquesta taxa.

Article 7.- Meritació

Es merita la taxa i neix l'obligació de contribuir des del moment en què s'inicia la prestació del servei.

Article 8.- Liquidació i ingrés

Aquesta taxa es meritarà en el moment de prestar el servei.

La liquidació de la taxa es durà a terme una vegada finalitzi la prestació del servei i sempre abans de recollir l'animal a les instal·lacions d'acollida. Per la qual cosa, serà requisit imprescindible per poder anar a recollir l'animal, haver satisfet les taxes que es regulen en la present ordenança.

Disposició transitòria

Les referències a l'articulat de la present ordenança s'han d'entendre sense perjudici que hagin pogut esser modificades per una normativa posterior a la seva aprovació.

Disposició final

La present ordenança fiscal entrarà en vigor i serà d'aplicació el dia següent al de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, sols es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptador a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. No obstant l'anterior, es pot formular qualsevol altre recurs que es consideri adient.»

 

Sineu, document signat electrònicament (24 d'agost de 2021)

El batle

Tomeu Mulet Florit