Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SINEU

Núm. 16439
Aprovació definitiva de la suspensió de l'aplicació de l'Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per Ocupació Privativa i Aprofitament Especial de Béns de Domini Públic Municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 9 de març de 1999, es va publicar al BOIB núm. 31 l'aprovació definitiva de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa d'ocupació de la via pública amb llocs, barraques, casetes de venda, espectacles, atraccions situats en terrenys d'ús públic local, així com indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic.

En data 25 de desembre de 2017, es va publicar al BOIB núm. 193 l'aprovació definitiva de la modificació de l'esmentada ordenança, produint-se també un canvi de denominació, passant a ser l'ordenança municipal reguladora del preu públic exigible per l'ocupació privativa i aprofitament especial de Bens de Domini Públic Municipal i que regula les tarifes per ocupació de la via pública amb els trasts del mercat setmanal dels dimecres.

Atès que com a conseqüència de la situació creada pel Covid-19 i la posterior declaració de l'estat d'alarma en tot l'estat espanyol mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, segons el qual es varen suspendre determinades activitats, el Batle va acordar la suspensió del mercat setmanal dels dimecres a partir de dia 13 de març de 2020.

En data 21 de juny de 2020, va finalitzar l'estat d'alarma decretat en data 14 de març de 2020, la qual cosa va suposar la reactivació del mercat setmanal.

Atès que durant el temps que va durar el primer estat d'alarma el mercat va estar suspès, els venedors no varen haver d'abonar la taxa corresponent atès que no es va produir el fet imposable, consistent en l'ocupació del domini públic, per causes no imputables a ells.

Vista la delicada situació econòmica en que es trobaven en aquell moment els venedors ambulants, artesans i comerciants que venen a vendre els seus productes al mercat de Sineu, el Ple va acordar, en data 11 d'agost de 2020, la suspensió l'aplicació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació privativa i aprofitament especial de Béns de Domini Públic Municipal, publicada al BOIB núm. 193 de data 25 de desembre de 2007, durant els següents intervals: des de dia 21 de juny de 2020 fins dia 15 d'agost de 2020 i des de dia 1 d'octubre de 2020 fins dia 31 de desembre de 2020.

En data 25 d'octubre de 2020 es va tornar a declarar l'estat d'alarma em tot el territori nacional per contenir la propagació de les infeccions causades per la Covid-19, estat que es va prorrogar en data 9 de novembre de 2020 i va finalitzar en data 9 de maig de 2021.

Atès que l'any 2021 tampoc ha estat un any de normalitat en l'activitat econòmica i sobretot dels venedors ambulants, amb restriccions importants i disminució d'aforament als mercats municipals.

Per tal de contribuir i protegir l'economia dels venedors ambulants de Sineu i per donar un impuls econòmic a l'activitat econòmica local, potenciar el mercat i reduir la pressió fiscal, sense perjudici de posteriors mesures que en aquesta mateixa línia es puguin adoptar.

De conformitat amb l'article 16.1 de la Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, mitjançant el qual s'aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals i l'article 22.2d) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

Es proposa al Ple que adopti el següent Acord:

PRIMER.- Suspendre l'aplicació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació privativa i aprofitament especial de Béns de Domini Públic Municipal, publicada al BOIB núm. 193 de data 25 de desembre de 2007, des de dia 1 de gener de 2021 fins dia 30 de juny de 2021.

SEGON.- Publicar un anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauló d'anuncis de la seu electrònica municipal per tal de que els interessats puguin examinar l'expedient i presentar les reclamacions que estimin oportunes durant el termini de 30 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la seva publicació.

TERCER.- Si no es presenten reclamacions, s'entendrà definitivament adoptat l'acord sense necessitat de nou acord plenari.

 

Atès que durant el termini d'exposició pública no s'han presentat reclamacions, s'entén definitivament aprovada la suspensió, el que es publica als efectes de la seva entrada en vigor, de conformitat amb l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, mitjançant el qual s'aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals.

 

Sineu, a data de la signatura electrònica (25 d'agost de 2021)

El batle

Tomeu Mulet Florit