Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 621574
Informe, proposta i resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, president del SOIB, per la qual s’autoritza i disposa la despesa, es reconeix l’obligació i es proposa el pagament de la concessió de beques de la convocatòria informativa de beques formatives dirigida als treballadors desocupats majors de 30 anys, que hagin cursat cicles de formació professional presencial de grau mitjà o superior en centres sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2020-2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.- Mitjançant Resolució del conseller de Model econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), d'1 d'octubre de 2020 (BOIB núm. 175, de 13 d'octubre), es va aprovar la convocatòria informativa de beques formatives dirigida als treballadors desocupats majors de 30 anys, que estiguin matriculats als cursos de segon, tercer i quart d'educació secundària de persones adultes (ESPA) o en cicles de fç

ormació professional presencial de grau mitjà o de grau superior sostinguts amb fons públics de la CAIB, per al període 2020-2021.

2.- D'acord amb el punt primer de l'annex de la Resolució de la convocatòria esmentada, aquestes beques estan adreçades a persones desocupades majors de 30 anys que cursin entre d'altres cicles de formació professional presencial de grau mitjà o superior sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2020-2021

3.- D'acord amb l'apartat 10 de l'annex de la Resolució de convocatòria esmentada, el SOIB ha de tramitar la proposta de pagament una vegada finalitzat el curs escolar i comprovar d'ofici que compleix amb els requisits que estableix aquesta convocatòria.

4.- Les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta resolució han presentat una declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'administració de l'Estat.

5.- S'ha comprovat que els alumnes que consten en l'annex d'aquesta resolució estan al corrent en el compliment de les seves obligacions amb la Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i compleixen les obligacions que consten en el punt 5.1 de l'Annex de la Resolució de convocatòria i en la resta de normativa aplicable.

6.- Hi ha crèdit adequat i suficient a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any en curs.

Fonaments de dret

1.- Resolució del conseller de Model econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), d'1 d'octubre de 2020 (BOIB núm. 175, de 13 d'octubre), per la qual s'aprova la convocatòria informativa de beques formatives dirigida als treballadors desocupats majors de 30 anys, que estiguin matriculats als cursos de segon, tercer i quart d'educació secundària de persones adultes (ESPA) o en cicles de formació professional presencial de grau mitjà o de grau superior sostinguts amb fons públics de la CAIB, per al període 2020-2021.

2.- L'article 2.2 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, de aprovació del Text consolidat del Decret de aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol) estableix que el SOIB, per a l'acompliment dels seus fins, pot dur a terme, entre altres, les funcions necessàries per gestionar les polítiques actives d'ocupació; gestionar el conjunt de programes i mesures d'orientació, ocupació, formació i formació amb alternança amb l'ocupació, que tenen per objecte millorar les possibilitats d'accés a la col·locació de les persones desocupades en el mercat de treball, per compte propi o d'altri; l'adaptació de la formació i requalificació per a l'ocupació dels treballadors, així com les altres accions destinades a fomentar l'esperit empresarial, l'economia social i a millorar les condicions dels treballadors.

3.- D'acord amb els apartats g i i de l'article 9.4 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, de aprovació del Text consolidat del Decreto de aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol), és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

4.- La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, té per objecte la regulació del règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques (BOE 276, de 18 de novembre).

5.- El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre); té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions, la gestió de les quals correspon a l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

6.- D'acord amb l'article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d'una determinada situació en el perceptor, no requereixen cap altra justificació que l'acreditació per qualsevol mitjà admissible en dret de la situació esmentada prèviament a la concessió, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l'existència.

7.- Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de 10 d'octubre de 2013, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques actives d'ocupació gestionades pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 24 d'octubre).

8.- D'acord amb l'article 7.3 de l'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, de 10 d'octubre de 2013, la selecció dels beneficiaris es pot dur a terme per procediments que no són de concurs quan no siguin necessàries la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si (d'acord amb l'article 17.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre)

9.- La Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat- Autònoma de les Illes Balears per l'any 2015, en la disposició final setena modifica l'article 1 de la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, i el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball.

10.- D'acord amb el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears , (BOIB núm. 21, de 15 de febrer de 2021), el SOIB està adscrit a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

11.- L'article 82.4 de la Llei 30/2015 de procediment administratiu comú que estableix que es podrà prescindir del tràmit d'audiència quan no figurin al procediment ni han de ser tinguts en compte a la resolució altres fets ni altres al·legacions i proves que les adduïdes per l'interessat.

Conclusions

Per tot això, inform favorablement sobre la concessió de subvencions en concepte de beques adreçades a persones desocupades majors de 30 anys que han promocionat de primer a segon o titulat a un cicle de formació professional presencial de grau mitjà o de grau superior sostinguts amb fons públics de la CAIB durant el curs acadèmic 2020-2021 dels alumnes que consten en l'annex.

Palma, 23 de novembre 2021

El cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5 Gabriel Oliver Crespí

Vist i plau,

La cap del Departament de Gestió Administrativa i Jurídica Catalina Rosa Pons Taberner

Per tot això, dict la següent,

Resolució

1. Concedir una subvenció per un import total de 184.032,00 € en concepte de beca per assistència a les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució.

L'import total de la beca que correspon a cada alumne s'ha de calcular d'acord amb el que estableix l'apartat 10 de l'annex 1 de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 4 de juny de 2019: si s'assoleix la condició de poder passar del primer al segon any en el cas d'alumnes matriculats en el primer curs o s'assoleix la condició d'obtenir la titulació en el cas d'alumnes matriculats en el segon any, ha de ser de 3.834 euros (426x9=3.834 euros) per curs.

2. Autoritzar i disposar la despesa per l'import global de 184.032,00 € a favor dels beneficiaris que consten en l'annex d'aquesta Resolució, amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

3. Reconèixer l'obligació i proposar el pagament per l'import global de 184.032,00 € a favor de les persones beneficiàries que consten en l'annex d'aquesta Resolució, amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D11 48000 00 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

4. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant

el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 23 de novembre 2021

La directora del Servei d'Ocupació de les Illes Balears Pilar Ortiz Vilar

Conforme amb la proposta, en dict resolució,

El director general de Model Econòmic i Ocupació Llorenç Pou Garcias Per delegació de competències del president del SOIB (Resolució de 09/07/2019, BOIB núm. 94, d'11 de juliol)

 

ANNEX Persones beneficiàries de la subvenció

APELLIDOS

NOMBRE

DNI

AÑO

CONCE

Núm. Expediente

CENTRO EDUCATIVO

IMPORTE

ALBERO BARCELÓ

EDUARDO

***274S

2021

20846

FP+30 117/2020-21

NTRA. SRA. DE MONTESIÓN

3.834

AMADEY

GISELA MARIA

***853P

2021

20828

FP+30 71/2020-21

SES ESTACIONS

3.834

ARAQUE PICÓ

ALICIA

***585Z

2021

20814

FP+30 37/2020-21

XARC

3.834

BARCELÓ PARRÓN

MIGUEL JUAN

***159W

2021

20813

FP+30 29/2020-21

CALVIA

3.834

BENÍTEZ MARTÍNEZ

MARIA TERESA

***765H

2021

20819

FP+30 56/2020-21

JOAN TAIX

3.834

BESTARD ESCOBAR

MARÍA LEONOR

***646N

2021

20834

FP+30 88/2020-21

SANT JOSEP OBRER I

3.834

BONAVITA CALLEJÓN

GUILLERMO JORGE

***972J

2021

20824

FP+30 62/2020-21

CAN MARINES

3.834

BUENA CABALLERO

DIANA MARÍA

***125C

2021

20842

FP+30 107/2020-21

JOSEP SUREDA I BLANES

3.834

CAPÓ MARQUÉS

JUAN

***639E

2021

20853

FP+30 135/2020-21

JOAN TAIX

3.834

CLAR COLOM

AFRICA

***764Y

2021

20821

FP+30 58/2020-21

MANCOMUNITAT DES PLA

3.834

COTE PERELLÓ

GUILLERMO    

***177G

2021

20829

FP+30 74/2020-21

CALVIA

3.834

DALMAU CAPÓ

ANTÒNIA

***107M

2021

20832

FP+30 83/2020-21

JOAN TAIX

3.834

DECOSTER

CINDY

***083E

2021

20820

FP+30 57/2020-21

SES ESTACIONS

3.834

DÍAZ VARGAS

ROSA

***344F

2021

20845

FP+30 116/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

FERNÁNEZ PIÑEIRO

NEREA

***245S

2021

20827

FP+30 70/2020-21

CAN MARINES

3.834

FIGUEREDO ABIRAD

ROCÍO VERÓNICA

***182V

2021

20812

FP+30 12/2020-21

CAP DE LLEVANT

3.834

FONT PAYERAS

ANTONI

***595M

2021

20836

FP+30 96/2020-21

ALCÚDIA

3.834

FRANUL

AYELEN

***857L

2021

20847

FP+30 120/2020-21

CALVIA

3.834

FUENTES ARDILA

IVÁN

***466N

2021

20840

FP+30 104/2020-21

SANT JOSEP OBRER I

3.834

GONZÁLEZ SÁNCHEZ

MARÍA PILAR

***564E

2021

20830

FP+30 80/2020-21

SON LLEBRE

3.834

GONZÁLEZ VAZ

SILVIA

***996Q

2021

20822

FP+30 59/2020-21

XARC

3.834

GUDIEL FERNÁNDEZ

MARIA LUISA

***919E

2021

20837

FP+30 97/2020-21

CAP DE LLEVANT

3.834

JACA ESTEPA

JULIA

***794Y

2021

20807

FP+30 1/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

JORGE MARTÍN

CRISTINA

***484D

2021

20810

FP+30 8/2020-21

JOSEP MIQUEL GUÀRDIA

3.834

LANN

MARIAN NANCY ANDREA

***847M

2021

20839

FP+30 103/2020-21

CAP DE LLEVANT

3.834

LEMA VALAREZO

JEANETH SILVANA

***851L

2021

20849

FP+30 125/2020-21

MANCOMUNITAT DES PLA

3.834

LLOMPART POU

JOSÉ MIGUEL

***354F

2021

20811

FP+30 10/2020-21

POLITÈCNIC

3.834

MARÍN GARCHITORENA

ROSALÍA

***542V

2021

20815

FP+30 43/2020-21

CALVIA

3.834

MARTÍN-POSADILLO SOCIAS

MARÍA CARLOTA

***858B

2021

20852

FP+30 134/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

MARTORELL AGUILÓ

ANTÒNIA

***864E

2021

20848

FP+30 123/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

MEJÍA SÁNCHEZ

VICTORIA

***343X

2021

20823

FP+30 60/2020-21

SA BLANCA DONA

3.834

MÉNDEZ MORCILLO

LUIS EDUARDO

***842F

2021

20808

FP+30 3/2020-21

JOSEP MARIA LLOMPART

3.834

MENÉNDEZ MONTALVO

AYMARA MARÍA

***473P

2021

20826

FP+30 68/2020-21

CALVIA

3.834

MONFORT VALERO

MARÍA FRANCISCA

***786S

2021

20850

FP+30 127/2020-21

JOAN TAIX

3.834

OLIVARES MOLINA

ANA MARÍA

***797L

2021

20838

FP+30 101/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

PALOU CARDONA

CATALINA

***274T

2021

20809

FP+30 7/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

PERI BUSTOS

FRANCO PAOLO

***273X

2021

20831

FP+30 81/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

PEWTRESS ORELL

CARINA

***643R

2021

20833

FP+30 87/2020-21

MARRATXÍ

3.834

RAMOS MOLINA

CAROL XIMENA

***536F

2021

20816

FP+30 44/2020-21

LA SALLE

3.834

RAYNAL GARRAMUÑO

YESSICA ANTONELA

***226D

2021

20843

FP+30 109/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

RIGO GONZÁLEZ

LORENZO

***734P

2021

20854

FP+30 139/2020-21

JOAN TAIX

3.834

RODRÍGUEZ RODRÍGUEZ

MATÍAS DANIEL

***665Q

2021

20851

FP+30 128/2020-21

MANACOR

3.834

SÁNCHEZ FERRER

JOSÉ ANTONIO

***471V

2021

20825

FP+30 66/2020-21

CAN MARINES

3.834

SAVINO

FERNANDO FABIAN

***248V

2021

20844

FP+30 114/2020-21

SON LLEBRE

3.834

SERRA ARROM

JOAN SEBASTIÀ

***710W

2021

20818

FP+30 49/2020-21

JOAN TAIX

3.834

SILVA JOSAFA

KASSIA STEPHANIE

***220F

2021

20835

FP+30 90/2020-21

CAN MARINES

3.834

VERMA KUMARI

NISHA

***359T

2021

20817

FP+30 48/2020-21

FRANCESC DE BORJA MOLL

3.834

VILELA CARBONELL

MIREIA

***476J

2021

20841

FP+30 106/2020-21

JOSEP SUREDA I BLANES

3.834