Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 502744
Extracte de la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 22 d’octubre de 2021, per la qual s’aprova la convocatòria d'ajudes per al sector del transport públic per carretera de viatgers i mercaderies per pal·liar els efectes econòmics i socials de caràcter negatiu que s'han produït per l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l’objectiu de mantenir la seva activitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte d'aquesta convocatòria, el text complet es pot consultar en la Base de dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index). 

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques que siguin titulars d'autorització de transport públic de viatgers i mercaderies residenciades a les Illes Balears, i que hagin reduït la seva facturació, com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, en el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de desembre de 2020, en relació amb el mateix període de l'any 2019, en els següents percentatges:

- En les empreses titulars d'autoritzacions de transport discrecional de viatgers de la classe VD i VTC, almenys un 75%.

- En les empreses titulars d'autoritzacions de transport de mercaderies (MDL i MDP), almenys un 30%.

- En les empreses titulars d'autoritzacions de transport discrecional de viatgers VT, almenys un 75%.

Segon. Finalitat

Aquestes ajudes tenen per finalitat pal·liar l'impacte econòmic ocasionat en el sector a conseqüència de l'alerta sanitària derivada de la COVID-19, amb l'objectiu de mantenir la seva activitat de transport.

Tercer. Bases reguladores

El dia 3 d'agost de 2021 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 103 l'Ordre del conseller de Mobilitat i Habitatge de 29 de juliol de 2021, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions en matèria de transport públic per carretera de viatgers i mercaderies. Aquestes bases preveuen que l'inici del procediment, mitjançant la resolució de convocatòria de la subvenció, correspon al conseller de Mobilitat i Habitatge.

Quart. Import

L'import de la convocatòria és d'1.650.000 €, que es distribuirà per vehicle amb autorització VD o VTC, fins un màxim de 300.000 € per beneficiari.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds d'ajuda és de quinze dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria o fins exhaurir-se el crèdit pressupostari.

 

Palma, 22 d'octubre de 2021

El conseller de Mobilitat i Habitatge

 Josep Marí i Ribas