Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ENTITAT LOCAL MENOR DE PALMANYOLA

Núm. 395725
Aprovació definitiva de l’ordenança fiscal de la taxa per les paradetes del mercat municipal, camions botigues o altres casetes o localitzacions anàlogues situats en el territori de Palmanyola

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de Junta Veïnal de data 16 de juliol de 2021 es va aprovar provisionalment l'ordenança fiscal de la taxa per les paradetes del mercat municipal, camions botigues o altres casetes o localitzacions anàlogues situats en el territori de Palmanyola. Havent transcorregut els 30 dies d'informació pública sense que s'hagin presentat reclamacions o esmenes, el present acord queda elevat automàticament a definitiu.

Ordenança fiscal de la taxa per les paradetes del mercat municipal, camions botigues o altres casetes o localitzacions anàlogues situats en el territori de Palmanyola

1. Objecte

La present ordenança fiscal té per objecte la regulació de la taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d'ús públic i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic derivades de l'article 20.3 n) del text refós 2/2004, regulador de la Llei d'Hisendes locals.  

2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa la utilització privativa o l'aprofitament especial que té lloc per l'ocupació de terrenys d'ús públic per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d'ús públic i indústries del carrer i ambulants i rodatges cinematogràfic.  

3. Subjecte passiu

Són subjectes passius de les taxes, en concepte de contribuents, les persones físiques i jurídiques, així com les entitats a que es refereix l'article 33 de la Llei General Tributària, a favor de les quals s'atorguin les llicències per gaudir l'aprofitament especial, o les que se'n beneficien de l'aprofitament, si és que es varen procedir sense l'autorització corresponent. Seran responsables les persones que ostentin alguna de les condicions o realitzin algun dels fets establerts als articles 41, 42 i 43 de la Llei 53/2008, de 17 de desembre, general tributària.  

4. Quantia de la taxa

Les tarifes de la taxa seran les següents:

  • Trast de venda al mercat setmanal (dijous i dissabte) o esporàdicament i dies puntuals

Al trast fixos del Mercat setmanal se'ls 'aplicarà la mateixa tarifa els dies de la fira anual i les festes patronals

o Trasts fitxos: 2.50 €/dia i m/ lineal

o Vehicle amb rodes de venda, camió, furgoneta o similar: 2.50 €/dia i m/lineal

o Ambulants amb carretons, motocicletes o similars o sense ells: 0.50 €/día

o Ambulants amb camió, furgoneta o similar: 1,39 €/día.  

  • Trats de venda, Parades convencionals, casetes i barraques de fins a 3 m de fondària:

o Els dies de fira anual: 5,00 €/día m/lineal

o Els dies de les Festes Patronals: 4,00 €/dia m/lineal

o La resta de dies de l'any: 1,00 €/m2  

  •  Parada o envelar de més de 3 metres de fondària.

o Els dies de fira anual: 4,00 €/día m2

o Els dies de les Festes Patronals:     1,10 €/dia m2

o La resta de dies de l'any: 1,00 €/m2  

  • Vehicle amb rodes de venda, camió, furgoneta o similar

o Els dies de fira anual: 4,00 €/día m2

o Els dies de les Festes Patronals:     1,50 €/dia m2  

  • Atracció de fira o element d'esplai:

o Els dies de fira anual: 4,00 €/día m /l x3

o Els dies de les Festes Patronals:     1,10 €/dia m2

o La resta de dies de l'any: 1,00 €/m2  

  • Rodatges cinematogràfics, fotografia publicitària i/o comercial (anuncis, catàlegs ...)

o Rodatges o sessions fotogràfiques fent ocupació Exclusiva d'espai, via pública o edifici municipal: 450 €/dia

o Rodatges sense exclusivitat (permeten l'activitat pròpia del lloc): 150 €/dia

o Sessions Fotogràfiques sense exclusivitat (permeten l'activitat pròpia del lloc) 150 €/dia

En cas de tractar-se d'espais o edificis municipals que tenen normativa de regulació de taxes d'us pròpia s'aplicarà aquesta.

5. Obligats al pagament

Estan obligats al pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança les persones o entitats a favor de les quals s'atorguin les autoritzacions, o les que se'n beneficien de l'aprofitament, si és que es varen procedir sense l'autorització corresponent.  

6. Gestió de la taxa

Les quantitats exigibles d'acord amb les tarifes es liquiden per cada aprofitament sol·licitat o realitzat i tenen caràcter irreductible per al període anual o de temporada autoritzat.  

De conformitat amb el previst a l'article 26 del Real Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, i amb el fi de garantir sempre els drets de l'Administració, tota sol·licitud d'autorització perquè pugui ser admesa a tràmit s'hi haurà d'adjuntar un justificant del dipòsit previ d'aquesta taxa.    

Les persones o entitats interessades en la concessió d'aprofitaments regulats en aquesta ordenança han de sol·licitar-ne prèviament l'autorització corresponent conforme a l'ordenança reguladora que resulti d'aplicació.  

No es considerarà l'ocupació de la via pública fins que no s'hagi abonat i obtingut la llicència corresponent.  

La sol·licitud de la baixa tindrà efectes des del mateix dia que sigui presentada al registre de l'Entitat Local Menor de Palmanyola, sense perjudici de les quantitats que quedin pendents de pagament, si escau.  

7. Meritació

L'obligació de pagament de la taxa regulada en aquesta ordenança neix:  

-Quan es tracta de concessions de nous aprofitaments de la via pública, en el moment de sol·licitar la llicència corresponent.

-Quan es tracta de concessions d'aprofitaments que ja estan autoritzades i prorrogades el primer dia de cada un dels períodes naturals de temps assenyalats en les tarifes.    

El pagament de la taxa es realitzarà:

-Per ingrés directe en la dipositaria municipal o allà on establís l'Entitat Local Menor de Palmanyola, però sempre abans de retirar l'autorització corresponent.  

8. Infraccions i sancions

Les infraccions i sancions en matèria tributària es regiran per el disposat en la Llei General Tributària, la seva normativa de desenvolupament, sense perjudici de les infraccions establertes en l'ordenança reguladora que en resulti d'aplicació.  

 

Disposició final

Aquesta ordenança entrarà en vigor des de l'endemà de la publicació íntegre en el BOIB havent-se aprovat definitivament quedant en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.    

Ho mana i firma el Sr. Batle.  

 

Palmanyola, 3 de setembre de 2021  

El batle

Arnaldo Francisco Llinàs Quintana