Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 296705
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei juridicoadministratiu de Planejament. Exp: PA 2018 0008. Aprovació definitiva de la modificació del PGOU a l’àmbit de la UA 45-01 (antiga presó) i terrenys confrontants

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el 17 de juny de 2021, va aprovar definitivament una modificació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) a l'àmbit de la UA 45-01 (antiga presó) i terrenys confrontants  mitjançant el següent acord:

“INFORME DE LA TAG CAP DE SERVEI. En sessió ordinària de 25-04-2019 el Ple de l'ajuntament va aprovar inicialment la modificació del PGOU de Palma per reordenar l'àmbit de l'UA 45-01 (antiga presó) i terrenys confrontants, redactada pels serveis tècnics de Planejament vista la tramitació que es va dur a terme  i els informes emesos.

L'objecte de la Modificació Puntual del PGOU consisteix en la incorporació de l'àmbit del Pla Parcial del Sector Cas Capiscol al sòl urbà com API 45-03, per ja estar rebudes les obres d'urbanització; la preservació de l'antic recinte penitenciari i la seva qualificació com a sistema local d'equipament comunitari, la configuració d'un parc equipat,  requalificant els terrenys municipals confrontants amb l'antiga presó com a sistema local d'espais lliures (aquest espai complementa el sistema local d'espai lliure existent del Pla Parcial del Sector Cas Capiscol II); i la incorporació de l'ús residencial plurifamiliar destinat a habitatge social, de manera que es garanteixi la mateixa oferta d'habitatge prevista en el planejament vigent.

El projecte de modificació del PGOU ha estat sotmès a informació pública de 30 dies mitjançant anuncis al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 70 de dia 25-05-2019, edicte núm. 4960; al Diari de Mallorca, de dia 24-05-2019;  i al tauler d'anuncis d'aquesta Corporació (seu electrònica).

Dins aquest termini d'informació pública s'han presentat les al·legacions que consten a l'annex 1 i que han estat informades pels tècnics municipals. S'adjunten a la present com a annexes del 2 al 10 els informe tècnics.

A l'acord plenari, de data 25-04-2019, d'aprovació inicial es manifestava que s'havia demanat informe a:

- la Direcció General d'Aviació Civil del Ministeri de Foment. Aquest informe es va rebre, amb RGE d'aquest ajuntament en data 6-09-2019,  en sentit favorable amb l'obligació d'incorporar els plànols de servituds aeronàutiques aportades, que han estat tengudes en compte pels tècnics al projecte que ara es du a aprovació definitiva,  ja que l'article 97 de les Normes del PGOU en la seva redacció actual recull que no es poden vulnerar les servituds aeronàutiques i la  necessitat de comptar amb informe favorable d‘AESA per a l'execució de qualsevol construcció, instal·lació o plantació. A aquest article es fa referència en les fitxes de l'equipament de l'antiga presó i de l'actuació aïllada del parc equipat, segon consta a l'informe tècnic de data 18-03-2021.

- l'Institut de sa dona. S'ha informat, amb data de registre en planejament el 7-05-2019, concloent que la modificació no incidirà en la desigualtat entre dones i homes. A l'informe es fan unes recomanacions i propostes de millora que han estat contestades en informe tècnic de data 18-03-2021 obrant a l'expedient (referència a la perspectiva de gènere a la fitxa -tractament del mur fossat- i foment de l'accés a l'habitatge de dones en situació de necessitat o risc d'exclusió o víctimes de violència de gènere que serà possible en els allotjaments dotacionals, de conformitat amb el que disposa l'article 4.l) de la Llei 5/2018,  d'Habitatge de les Illes Balears).

- la CMAIB. Es va demanat pronunciament per considerar que procedeix una avaluació ambiental estratègica (AAE) simplificada i adjuntat a la petició a la Comissió el projecte de modificació del PGOU i el document ambiental estratègic. Al registre de Planejament el dia 12-12-2019 va arribar  resolució del President de la Comissió, de data 29-11-2019,  acordant la no  subjecció a AAE ordinària la present modificació per considerar que no té efectes significatius al medi ambient segon els criteris contemplats a l'Annex V de la Llei 21/2013, amb el condicionant de què es realitzi un estudi de renou. En data 21-12-2020 té entrada aquest estudi on consten mesures correctores que han estat tengudes en compte al projecte de modificació del Pla que es du a aprovació, segon consta a l'informe dels tècnics de planejament.

En compliment de l'acord plenari d'aprovació inicial de la modificació de planejament esmentada,  a més, s'han demanat informes a:

- Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell Insular de Mallorca (CIM). Aquest informe, que s'ha rebut a l'ajuntament en data 9-07-2019, es desfavorable a la nova ordenació per les raons que s'estudien i rebaten a l'informe tècnic de data 18-03-2021 que s'adjunta a la present formant part de l'acord (annex 11).

- Mobilitat de l'ajuntament, que informa amb entrada en Planejament el 8-07-19, manifestant que s'han incorporat les mesures recomanades en informe anterior d'aquell Departament i aportant dues recomanacions (estudiar implantació de pàrking dissuasori  sota rasant i ampliació de la secció del nou tram del carrer sor Catalina Maura). A l'informe de Planejament de data 18-03-2021 es diu que es possibilitarà en projecte d'obres posterior complir amb la primera recomanació i s'ajusta en la modificació del pla la secció del vial  proposada.

- Organisme municipal competent en matèria de renou (Departament de Medi Ambient i Benestar Animal), vista la proximitat (confrontant) a la via de cintura, que ho va emetre, en data de registre en Planejament el 13-11-2019, en sentit desfavorable per entendre que l'ordenació de l'alternativa triada és incompatible amb la zonificació acústica de l'àrea afectada. El informe referit va dur a haver d'aprovar per l'ajuntament estudi acústic, on es recullen mesures correctores incloses al projecte de  modificació del PGOU. L'informe tècnic de data 18-03-2021, al que ja s'ha fet menció i obrant a l'expedient, fa un estudi en profunditat del tema i contesta a les observacions de l'informe del Departament de Medi Ambient i Benestar Animal.

- Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament. Informes favorables de dates 29-05-2019, 4-07-2019 i 5-07-2019.

- Regidoria d'Educació i Esports. Informes favorables d'Educació el 30-05-2019 i el 15-07-2019 i de l'IME de 12-06-2019 i 9-07-2019. També a l' IME es va consultar per eliminar-se sòl destinat a ús esportiu i obra a l'expedient informe favorable amb entrada en Planejament el 21-06-2019 ja que les instal·lacions esportives queden integrades a l'espai lliure.

- Intervenció Municipal. En data 27-05-2019 se signa informe de disconformitat d'Intervenció, que va requerir de l'elaboració de nous informes: Es varen elaborar informes tècnic, el 11-10-2019 (valoracions de les despeses municipals  com a conseqüència de les obres que suposen la modificació del planejament) i polític, el 21-10-2019 (explicatiu de les fonts de finançament i justificació de la necessitat d'equipament en l'antiga presó). Consta a l'expedient emissió de nou informe d'Intervenció que sol·licita autorització de la despesa plurianual de la Regidoria d'Hisenda (demanada a la Regidoria d'Hisenda el 17-05-2021) i que la nova proposta s'adapti als nous informes  (s'ha incorporat al projecte de modificació del PGOU que es du a aprovació la referència a les dades econòmiques que es varen aportar a Intervenció, així com a la resta d'informes emesos com consta a la present proposta. En data 7-06-2021 arriba informe de control financer permanent de l'Interventor arrel del qual la Regidora per tal de garantir el finançament de la inversió per fer possible l'objectiu de la modificació del Pla dona instruccions perquè s'acordi remetre al Departament adient l'ordre d'iniciar l'expedient per dotar de finançament aquesta inversió. 

-  Direcció General d'Emergències i Interior, que emet informe favorable amb entrada en Planejament l'1-08-2019.

- Departament d'Infraestructures municipal (Servei d'Estudis i Projectes), que emet informe amb entrada en Planejament el 3-07-2019, en el qual es discrepa respecte a la configuració de l'EL previst a la modificació i es fan propostes alternatives d'ordenació. A l'informe tècnic de data 18-03-2021 es justifiquen les raons de la configuració aprovada inicialment, si bé es tenen en compte qualcuna de les propostes aportades: se suprimeix el vial de vianants; es modifica la delimitació de zona residencial per donar més amplitud a l'EL i quedarà reflectida una ordenació indicativa de l'edificació dins la parcel·la residencial, entre d'altres.

- Servei d'Accessibilitat, Control i Ocupació de la Via Pública per Obres, que emet informe amb entrada en Planejament el 17-12-2019, on es manifesta que s'informarà amb el projecte d'urbanització. Aquest projecte no és objecte d'una modificació de pla i ja es traslladarà el projecte a aquest servei per a informe en fase d'execució, encara que s'ha abordat el tema de l'accessibilitat a la Memòria justificativa de la modificació (apartat 2.3.9).

-També s'ha emès informe pels  tècnics del servei de Patrimoni Històric del Consell Insular, amb rebut al RGE d'aquest ajuntament el 6-04-2020, en el qual es proposa que es valori la catalogació de l'antic centre penitenciari. S'elabora, en data 29-04-2020, informe des de Planejament on s'explica  com es pot aconseguir la protecció de l'edifici posant condicions a la fitxa de l'EQ i la Comissió de Centre Històric i Catalogació, en sessió ordinària de data 19-05-2020, aprova informe relatiu a la catalogació.

- Carreteres del CIM. En data 18-03-2021 es rep informe del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell en el qual es fa menció al nou plantejament del projecte d'enllaç de la Ma-20 amb el carrer Alfons el Magnànim on es contempla la construcció d'un nou vial de servei dins el domini públic de Carreteres que connectarà el carrer Sor Catalina Maura amb la futura rotonda de l'enllaç en el C/Alfons el Magnànim (se substitueix el vial que constava a l'aprovació inicial pel que consta al nou plantejament del projecte insular, el que suposa l'ampliació de l'EL a costa del vial traslladat); la possibilitat d'implantar la barrera acústica natural que consta a la modificació del PGOU que es duu a aprovació;  així com la declaració de què és raonable la implantació de noves mesures acústiques al projecte insular d'enllaç. Mesures correctores que permetran mitigar l'impacte acústic de la Ma-20 segon consta a l'informe tècnic de data 18-03-2021.

Els informes i al·legacions esmentades han duit a introduir modificacions, que no són substancials, en relació a la documentació aprovada inicialment i que es relacionen als informes tècnics de dates 12-05-2021 i 7-06-2021 i es contenen als annexes 12 i 13 del present acord. Com a conseqüència de la introducció dels canvis, el projecte que es du a aprovació es correspon amb els arxius electrònics que consten a la carpeta electrònica en el següent enllaç:

I:\DOC TECNICA ORIGINAL\PA DOC TECNICA ORIGINAL\PA2018-0008-MOD PGOU ANTIGA PRESO\PA2018-0008-V20210607-AD

Es fa constar que se sol·licitarà informe a la Secretaria General en virtut de les seves funcions d'assessorament legal al Ple i les Comissions, atribuïdes en l'article 122.5.e) apartat 2n. de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, en relació a l´ article 123.2 del mateix text legal, que tindrà caràcter preceptiu perquè es tracta d'assumptes que exigeixen majoria absoluta. Dit informe es preveu també a l'article 85 de la Llei 20/2006, Municipal i de Règim Local de las Illes Balears, de 15 de desembre.

 

Atès el que disposen els articles 72 i 73 i la disposició addicional quarta de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de Capitalitat de Palma de Mallorca, d'acord amb la redacció donada per la Llei 6/2012, de 6 de juny, pot aprovar-se definitivament  la proposta de modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma.

Per això, i atesos els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i  règim jurídic de les entitats locals; els arts. 127.1.c), 123.1.i), 122-4-a), i  amb el quòrum establert a l'article 123.2 del capítol II, títol X de la Llei 7/85 de 2 d'abril, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre de Mesures per la modernització del govern local; arts.  99 i següents del Reglament Orgànic del Ple;  4-1-e) i  12-a) del Reglament de la Gerència d'Urbanisme, es considera que el Consell de la Gerència  pot  adoptar la següent  resolució:

Proposar a la Junta de Govern l'aprovació definitiva del projecte de  modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma, redactat pels Serveis tècnics de Planejament, per tal que sigui elevat a l'ajuntament Ple, previ dictamen de la Comissió Informativa per  l'adopció del següent:

ACORD

1r. Desestimar/estimar les al·legacions presentades per les persones i entitats que costen a l'annex 1 en base a les consideracions contengudes als informes tècnics referits a la part expositiva i que s'adjunten al present acord formant part del mateix.

2n. Aprovar definitivament el projecte de modificació del PGOU de Palma a l'àmbit de l'UA 45-01 (antiga presó) i terrenys confrontants, redactada pels serveis tècnics de Planejament amb l'objectiu d'incorporar l'àmbit del Pla Parcial del Sector Cas Capiscol al sòl urbà com API 45-03, per ja estar rebudes les obres d'urbanització; preservar la presó - EQ SC/AD/AS- i crear un parc equipat amb EL, habitatges de protecció pública i modificació de la vialitat, vistes les instruccions donades des de la Gerència d'Urbanisme. El projecte que es du a aprovació definitiva inclou modificacions, no substancials, introduïdes com a conseqüència d'incorporar observacions dels Organismes/particulars que han informat/al·legat durant la tramitació de l'expedient i es detallen als annexes 12 i 13.

La documentació que s'aprova definitivament ha quedat arxivada a la carpeta electrònica en el següent enllaç:

I:\DOC TECNICA ORIGINAL\PA DOC TECNICA ORIGINAL\PA2018-0008-MOD PGOU ANTIGA PRESO\PA2018-0008-V20210607-AD

3r. Remetre al Departament adient l'ordre d'iniciar l'expedient per dotar de finançament aquesta inversió als efectes d'executar el Pla.

4t. Notificar aquest acord als al·legants juntament amb l'informe tècnic que informa la seva al·legació. Els informes a notificar consten com a annexes del 2 al 10.

5è.  Comunicar aquest acord  als  Serveis municipals que es puguin trobar afectats, així com a l'oficina de la revisió del PGOU.

6è. Donar trasllat a la Delegació del Govern, al Consell Insular de Mallorca  i al Govern de les Illes Balears del present acord, dins el termini de quinze dies des de la seva adopció, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada.

7è. Publicar l'acord,  juntament amb la normativa adient, al Butlletí Oficial de les Illes Balears. A dita publicació es farà constar, de conformitat amb el que disposa l'article 32 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, que l' informe ambiental estratègic elaborat per la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 34 de dia 14-03-2020, edicte núm. 2819.”

Complint amb l'art. 181 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl, per a l'Illa de Mallorca, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

Així mateix i d' acord amb l'art. 70 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, es publica tot seguit el text complet de les ordenances d' aquesta modificació de PGOU:

“3. ZONIFICACIÓ I ORDENANCES

REDACCIÓ MODIFICADA DELS ARTICLES  200 i 132

Article 200. Relació de les àrees de planejament incorporat.

 

API NÚM.

SITUACIÓ

PLANEJAMENT

APR. DEF.

DATA BOCAIB

OBSERVACIONS

01-01

Puig de Sant Pere

PERI E.D.

04/07/80 29/03/94

-­-­

Regulat a l'art. 250

03-01

Protectora, Pino, Ribera y Bordoy

E.D.

28/02/91

30/03/91

Regulat a l'art. 252

04-01

Cavalleria, Ermitaño y Cavalgata

P.E.

30/01/92

09/04/92

Regulat a l'art. 252

05-01

Constitució, Paraires, Soledat y Pl. de la Reina

E.D. Modif. E.D.

31/05/90 29/04/93

10/07/90 -­

Regulat a l'art. 252

09-01

La Calatrava

PEPRI Modif. PEPRI Modif. PEPRI E.D.

29/07/93 30/03/89 25/03/93 29/04/93

-­-­-­-­

Regulat a l'art. 250

10-01

Gabriel Alomar y Villalonga, Intendente Garau y Mateo Enrique Lladó

E.D.

26/11/87

05/01/88

Regulat a l'art. 253

10-02

Sa Gerreria

PEPRI Modif. PEPRI

30/11/95 26/03/98

20/01/96

Regulat a l'art. 250

11-01

Caputxins, Bastió den Sanoguera, Comtat del Rosselló y Mercat Municipal

Modif. PGOU 1973 PGOU 1985

07/09/82 31/10/85

Regulat a l'art. 248

11-02

Sant Miquel, Crist Verd

E.D.

23/02/89

04/05/89

Regulat a l'art. 248

 

12-01

Missió, Can Burgos, Perpinyà

E.D.

23/03/95

27/04/95

Regulat a l'art. 252

13-01

Juan Luis Estelrich, Pedro Dezcallar y Net, Parelladas y Vble. Jerónimo Antich

E.D.

24/09/92

03/11/92

Regulat a l'art. 253

14-01

Joan Miró, Escocia

E.D.

24/09/86

14/10/86

Regulat a l'art. 202

15-01

Juan de Saridakis

Modif. PGOU E.D.

09/06/88 28/02/91

-­30/03/91

 

15-02

Son Matet

E.D.

28/02/91

30/03/91

Regulat a l'art. 202

15-03

Cno. de Génova

E.D.

09/09/88

29/10/88

Regulat a l'art. 202

15-04

Joan de Saridakis,Urb. Can Morro, viales A y B

E.D. Modif. E.D.

27/04/89 23/03/95

-­29/04/95

Regulat a l'art. 202

16-01

Porto Pí

Modif. PGOU E.D.

04/05/92 30/07/92

16/06/92 18/08/92

 

17-01

Cno. de Génova, ang. Francisco Vidal Sureda

E.D.

28/09/89

02/11/89

Regulat a l'art. 202

17-02

Puig de Pollensa

E.D.

26/09/91

24/10/91

Regulat a l'art. 202

17-03

Puig de Pollensa

E.D.

25/04/96

Regulat a l'art. 202

17-04

Mirador Bahía, s/n

E.D.

31/10/96

23/11/96

Regulat a l'art. 202

18-01

Rector Vives y Camí de Na Burguesa

E.D.

23/02/89

04/05/89

Regulat a l'art. 202

19-01

Paseo Marítimo, Joan Miró y Pedrera

E.D.

26/04/90

03/07/90

Regulat a l'art. 202

19-02

Paseo Marítimo, Pedrera

E.D.

27/09/84

Regulat a l'art. 202

19-03

Robert Graves y Joan Miró

E.D.

28/07/94

Regulat a l'art. 202

21-01

Federico García Lorca, Marqués de la Cenia e Ingeniero Roca

E.D.

30/01/86

13/02/86

Regulat a l'art. 202

21-02

Avinguda Gabriel Roca, Monseñor Palmer, Torrent y Plaça Pont

E.D.

29/09/88

08/11/88

Regulat a l'art. 202

21-03

Pedregal, Paseo Marítimo, Furió y Llinás

E.D.

31/01/91

02/03/91

Regulat a l'art. 202

22-01

Sa Teulera

P.P. Modif. P.P. E.D. E.D.

24/09/75 27/02/86 27/11/86 26/05/94

 

07/11/75 03/04/86 -­-­

Regulat als art. 201 i 202

23-01

Sagrado Corazón

P.P. Modif. P.P. E.D. (Parc. 8) (*) E.D. (Parc. 8) (*) E.D. (Parc. 11) E.D. (Parc. 12) E.D. (Parc. 13)

12/04/84 31/01/86 27/09/90 18/05/95 31/05/90 27/10/88 30/04/87

-­-­-­09/06/84 20/02/86 -­-­

(*) Regulat  als art. 201 i 202

24-01

Padre Cerdà, Salvia, Falguera y Mata

E.D.

17/10/96

23/11/96

Regulat a l'art. 202

25-01

Escultor Vila

E.D. Modif. PGOU

26/03/86 24/03/88

-­-­

Regulat a l'art. 202

25-02

Industria, Pou, Murillo y Avda. Argentina

E.D.

27/03/91

15/06/91

Regulat a l'art. 202

25-03

Joan Crespí, Villalonga, Monterrey y Colubí

E.D.

27/07/95

26/08/95

 

25-04

Murillo, Despuig, Villalonga y Antich

E.D.

28/09/95

16/10/95

 

25-05

Argentina, Sant Magí, Joan Santander y Servet

E.D.

30/10/97

27/11/97

Regulat a l'art. 202

25-06

Mestres d'Aixa, Monterrey, Tomás Vila

E.D.

30/10/97

06/12/97

Regulat a l'art. 202

26-01

El Jonquet

PERI

18/12/85

Regulat a l'art. 250

28-01

Son Flo

PERI

26/09/91

24/10/91

Regulat a l'art. 202

29-01

Valent y Lirio

E.D.

27/10/88

29/11/88

Regulat a l'art. 202

32-01

Cabo Formentor ang. Ferragut

E.D.

24/09/87

30/10/87

Regulat a l'art. 202

33-01

Presbítero Seguí y Madroño

E.D.

26/10/90

01/12/90

Regulat a l'art. 202

34-01

Lago Cuatro Cantones, Lago Mayor y Zaragoza

E.D.

25/11/92

07/01/93

Regulat a l'art. 202

35-01

Son Xígala II

P.P. Modif. P.P. E.D. (RP 2-1) Modif. P.P. E.D. (RU 2 y 3) E.D. (RU 3) E.D. (RP 2-2)

27/02/97 30/11/95 18/05/95 30/04/87 25/02/93 27/09/90 04/06/91

-­-­-­-­-­-­-­

Regulat a l'art. 202

35-02

Zaragoza, Pere Capellá y Pardo Bazán

E.D.

27/05/93

01/07/93

Regulat a l'art. 202

35-03

Parcela 1 (antes 1 y 4) de Son Xigala

E.D.

27/11/86

24/03/88

Regulat a l'art. 202

35-04

Parcelas 5 y 6 , calles B, N, F y Emilia Pardo Bazán

E.D.

24/08/88

Regulat a l'art. 202

35-05

Florencia, Venecia y Pisa

E.D.

29/01/87

Regulat a l'art. 202

35-06

Concha Espina, Escritora y Con. Vec. de la Vileta

E.D.

31/10/91

05/12/91

Regulat a l'art. 202

37-01

Pascual Ribot, Legionario Aleixo, Cronista Muntaner Bujosa y Jaime Lladó Ferragut

E.D.

26/03/87

30/04/87

Regulat a l'art. 202

38-01

Son Pizá

P.P. Modif. P.P.

29/11/90 17/10/96

28/05/91

Regulat a l'art. 202

38-02

San Fernando y Pascual Ribot

E.D.

26/11/87

05/01/88

Regulat a l'art. 202

38-03

Andrés J. Nadal y José Socías Gradolí

E.D.

29/04/93

03/06/93

Regulat a l'art. 202

38-04

Pascual Ribot, Dalmau de Rocaberti

E.D.

26/05/88

28/06/88

Regulat a l'art. 202

41-01

Secar de la Real

P.P. Modif. P.P. Modif. PGOU Modif. PGOU Modif. PGOU E.D. Manzana IV E.D. Manzana X E.D. Manzana VI E.D. Manzana XI E.D. Manz. XVIII E.D. Manz. VIII E.D. Manzana IX E.D. Manz. XVII

30/10/86 29/12/88 02/05/94 02/10/95 23/12/97 25.02.88 22.05.91 26.03.92 26.03.92 26.03.92 30.09.93 30.09.93 26.01.95

29/11/86 23/03/89 -­-­-­-­-­-­-­-­-­-­-­

Regulat a l'art. 202

41-02

Coronel Beorlegui

E.D.

28/09/89

02/11/89

Regulat a l'art. 202

41-03

Son Serra Parera

P.P.

26/04/02

11/06/02

 

42-01

Molí des Compte, 23

E.D.

27/07/89

14/11/89

Regulat a l'art. 202

42-02

Acacia, Garballó y Estepa

E.D.

26/07/90

30/08/90

Regulat a l'art. 202

44-01

Franch

E.D.

26/02/87

24/03/87

Regulat a l'art. 202

44-02

Verd, Poeta Miguel Ferrá y Cra. de Sóller

E.D.

24/03/88

30/04/88

Regulat a l'art. 202

45-01

General Riera, San Vicente de Paul, Santa Catalina de Labourne

E.D.

29/12/88

07/03/89

Regulat a l'art. 202

45-02

Manzana F del P.P. Cas Capiscol I

E.D.

24/11/94

 

45-03

Cas Capiscol II

P.P

23/12/98

 

 

46-01

Camp Redó

P.P.

26/01/89

Regulat als art. 201 i  202

46-02

Capitán Salom, Joaquín togores, Jorge Villalonga y Pedagogo Juan Capó

E.D.

24/05/89

 

Regulat a l'art. 202

46-03

General riera, 75

E.D.

28/01/93

23/02/93

 

47-01

Son Vallori y Son Borrás

P.P. E.D. 1 Modif. E.D. 1 E.D. 2

31/07/86 29/12/88 18/11/91

-­-­-­-­

Regulat als art. 201 i 202

47-02

General Riera, Lluis Vives y José Alemany Vich

E.D.

29/09/88

12/11/88

 

47-03

San Juan de la Salle, Jesús, Alfredo Bonet y Tomás Valentí

E.D. Modif. E.D.

29/04/93 17/07/97

29/05/93 -­

 

47-04

Ticià, Blanquerna, Ausías March, Ramón Muntaner

E.D.

29/09/94

Regulat a l'art. 202

48-01

Teniente Oyaga, Comandante Alorda Bujosa y otras

E.D.

26/06/86

Regulat a l'art. 202

48-02

Eusebi Estada, Balmes, Jacinto Verdaguer y Jaume Vallespir

E.D.

30/10/97

Regulat a l'art. 202

49-01

La Fertilizadora-Eusebio Estada

P.P. Modif. P.P. E.D.(Manz. 6) E.D.(Manz. 1-3) E.D.(Manz. 2) E.D.(Manz. 1-2)

26/04/90 30/10/78 28/01/83 27/04/89 29/03/90 26/03/98

-­-­11/01/79 -­-­-­

Regulat als art. 201 i 202

55-01

Aragón, Marqués de fuensanta y Bisbe Massanet

E.D.

24/05/89

15/07/89

 

55-02

Marqués de Fuensanta, Margarita Caimari, Bisbe Maura y Viñaza

E.D.

27/12/90

31/01/91

Regulat a l'art. 202

55-03

Alejandro Rosselló, Aragón, Gilabert de Centellas y Costa y Llobera

Modif. PGOU

01/03/93

22/04/93

Regulat a l'art. 202

58-01

Son Fuster

P.P. P.E.

15/10/82 15/11/91

-­-­

Regulat als art. 201 i 202

58-02

Ca Na Paula y Son Cladera

E.D.

26/10/89

02/12/89

Regulat a l'art. 202

58-03

Aragón, Manzana I (U.A. 16-2)

E.D.

25/02/93

27/03/93

Regulat a l'art. 202

58-04

Aragón, Manzana II (U.A. 16-2)

E.D.

10/06/93

20/07/93

Regulat a l'art. 202

59-01

Aragón, Camí Salard, Tenor Bou Roig

E.D.

26/01/95

16/02/95

Regulat a l'art. 202

60-01

Ses Salines y Selva

E.D.

26/11/87

05/01/88

Regulat a l'art. 202

60-02

Son Gibert

P.P.

29/12/93

19/05/94

Regulat a l'art. 202

61-01

Mirto, Jazmín

E.D.

27/07/89

16/09/89

Regulat a l'art. 202

61-02

Alamo, Adelfa

E.D.

26/09/91

24/10/91

Regulat a l'art. 202

61-03

Heure, Lledoner, Cirerer y Aragó

E.D.

26/09/91

22/10/91

 

61-04

Aragón, Virgen de Monserrat y Jacinto Benavente

E.D.

28/07/94

01/09/94

Regulat a l'art. 202

65-01

Son Gotleu

E.D.

30/03/89

27/04/89

Regulat a l'art. 202

67-01

Alberca, Antillón, Reyes Católicos y Pasaje Son Real

 

E.D.

28/02/91

30/03/91

Regulat a l'art. 202

68-01

Sant Damas, Sant Ignaci, Via de Cintura y Tomás Rullán

E.D.

31/07/96

12/10/96

Regulat a l'art. 202

70-01

Médico José Darder, Bartolomé Torres, Isidoro Antillón y Cardenal Despuig

E.D.

28/04/88

Regulat a l'art. 202

71-01

Manacor y Foners

E.D.

30/12/87

04/02/88

Regulat a l'art. 202

71-03

Pérez Galdós, Manuel Azaña, Muntaner Bordoy y Centuria Expedicionaria

E.D.

23/12/91

28/01/92

Regulat a l'art. 202

71-04

Pérez Galdós, Tomás Forteza, Miguel Santandreu, Gabriel Alomar y Villalonga

E.D.

30/12/87

Regulat a l'art. 202

72-01

Polígono de Levante

P.P. Modif. P.P.

15/07/64 03/11/72

-­-­

Regulat als art. 201 i 202

72-02

Ciudad de Querétaro, Montevideo y Lima

E.D.

29/01/87

Regulat a l'art. 202

72-03

Montevideo y Lima

E.D.

31/07/96

10/09/96

 

74-01

Camí Fondo, Brigada Solana, Sargento Gracia Armengol

E.D. E.D.

26/02/98 27/09/90

03/11/90 -­

 

75-01

Portixol

P.E. E.D.

23/02/89 28/05/98

30/06/98 15/08/89

Veure art. 202

76-01

Curtidora y Capitán Ramonell Boix

E.D.

18/09/91

 

76-02

Capitán Ramonell Boix y Alemany

E.D.

28/10/89

 

Regulat a l'art. 202

77-01

Can Caimari, Bailén, Sant Joan de Déu y Bruc

E.D.

25/10/90

08/12/90

 

77-02

Can Caimari, Cra. Can Pastilla, San Juan de Dios y Arcipreste Borrás

E.D.

28/04/88

31/05/88

Regulat a l'art. 199

77-03

Mercapalma

P.E.

27/0990

26/02/91

Veure art. 202

77-04

Son Martorell

P.P.

29/06/95

26/08/95

 

79-01

Tramuntana

E.D.

24/07/91

13/09/91

 

79-02

Ses Fontanelles

E.D.

28/04/88

11/06/88

 

81-01

Mar Egeo ang. Mar de Java

E.D.

22/05/91

22/06/91

Regulat a l'art. 202

81-02

Marbella

E.D.

27/11/86

18/12/86

Regulat a l'art. 202

81-03

Pingüino, Garza, Pelícano

E.D.

29/01/87

21/02/87

Regulat a l'art. 202

81-04

Mar de les Antilles

E.D.

24/12/96

 

Regulat a l'art. 202

84-01

Cno. Viejo Sineu, Camí Son Majoral

E.D.

26/07/90

30/08/90

Regulat a l'art. 202

86-01

Bisbe Ecònom Caldentey, Nicolau Pizà, Guillem Ramis, Carrer de nova creació, Camí de Can Cota y Camí de Sant Jordi

E.D.

28/11/96

23/01/97

 

86-02

Cas Quitxero

E.D.

27/07/95

Regulat a l'art. 202

Article 132.Ordenances particulars Zones F. Ús principal: residencial plurifamiliar o terciari (segons parcel·la). Tipus d'edificació: VE.

1. Descripció. Pertanyen a aquesta qualificació aquelles àrees destinades principalment a habitatge plurifamiliar i/o usos terciaris per a les quals el Pla General o instrument de planejament que el desenvolupi o incorpori preveu una ordenació de volums específica.

2. Zones: S'estableixen les següents zones:

F0a. Ús principal residencial plurifamiliar o terciari

F0b. Ús principal residencial plurifamiliar. VE.CF

3. Condicions mínimes de parcel·la

a) Superfície mínima de parcel·la en m2        320

b) Amplada mínima de parcel·la en metres    14

4. Condicions d'edificació. Per a aquesta zona s'indiquen en els plànols d'ordenació del sòl urbà les especificacions estrictes per les quals s'han de regir: alçades màximes en metres i/o nombre de plantes de cada part de l'edificació, alineacions de façana delimitades de les diferents plantes, etc.

Quan els esmentats plànols continguin exclusivament la determinació de l'alçada màxima en nombre de plantes s'entén que l'alçada màxima en metres es el resultat de multiplicar l'esmentat nombre de plantes per tres coma dos (3'2).

Índex d'intensitat residencial (irc):

F0a: 1 habitatge/90 m2 de superfície edificable

F0b: 1 habitatge/80 m2 de superfície edificable

5. Condicions d'ús

Zona F0a

a) En edificis que es destinin a l'ús residencial, la resta d'usos permesos en situació 1 es poden ubicar en qualsevol planta de l'esmentada situació, destinada de manera total o parcial als esmentats usos, sempre que per davall no hi hagi plantes completes destinades a l'ús residencial.

b) La resta de condicions d'ús es regula en el QUADRE D'USOS NÚM. 1 de l'art. 65.

Zona F0b

a) No s'admetran els següents usos: habitatge unifamiliar, comercial, turístic, instal·lacions i serveis, taller industrial de categoria 2a.

b) A excepció de l'ús residencial plurifamiliar, residencial comunitari i equipaments públics, no s'admetran usos en situació 4.

c) Els usos que s'admeten en situació 2, no es permetran lligats a la planta primera.

d) La resta de condicions d'ús es regula en el QUADRE D'USOS NÚM. 1 del art. 65.

4. FITXES

4.1 Fitxes suprimides

-Fitxa de sòl urbanitzable programat SUP/45-01

-Fitxa d'Unitat d'execució UE 45/01

4.2  Fitxes modificades

-Fitxa de sistema d'espai lliure públic EL1c/45-08-P (anteriorment fitxa EL1b/45-08-P).

Veure ANNEX 1

-Fitxa de sistema d'espai lliure públic EL1c/45-09-P (anteriorment fitxa EL1b/45-09-P)

Veure ANNEX 2

-Fitxa d'equipament comunitari EQ0m/SC/AD/AS-P (anteriorment fitxa EQ2b/45-06-P)

Veure ANNEX 3

4.3. Fitxes noves

-Fitxa d'Actuació Aïllada AA/45-01 

Veure ANNEX 4

5. QUADRES DE SUP

5.2. QUADRE SUP. ANNEX II NORMES URBANÍSTIQUES. ESTAT MODIFICAT

- SÒL URBANITZABLE PROGRAMAT.

- SÒL URBANITZABLE DEL PRIMER QUADRIENNI.

- TAULA D'APROFITAMENTS DEL SÒL URBANITZABLE DEL PRIMER QUADRIENNI.

veure ANNEX 5

 

Palma, 9 de juliol de 2021

El cap del Departament

(Signat mitjançant signatura electrònica)

p.d. Decret de batlia núm 3000/2014, de 26/02/2014

(BOIB núm. 30 de  4-03-2014)

Jaume Horrach Font

Documents adjunts