Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SON SERVERA

Núm. 13186
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 1, reguladora de l’impost sobre béns immobles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb l'edicte publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 194, de 12 de novembre de 2020, en relació a l'acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament de Son Servera, en sessió extraordinària i urgent d'11 de novembre de 2020, mitjançant el qual es va aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 1, reguladora de l'impost sobre béns immobles.

De conformitat amb el previst als articles 22.2.d), 49, i 70.2, de la Llei 7/1985, de 2 d'abril de Bases de Règim Local, i havent transcorregut el termini d'exposició al públic sense que s'hagin presentat cap al·legació ni reclamació en relació a la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 1, reguladora de l'impost sobre béns immobles, per la qual cosa queda aprovada definitivament, i es transcriu a continuació el text íntegre de l'ordenança:

“ORDENANÇA FISCAL NÚM. 1

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

Article 1r.

La naturalesa, fet imposable, supòsits de no subjecció, exempcions, subjecte passiu, base imposable, base liquidable, quota, mèrit, període impositiu i gestió d'aquest impost s'han de regir pel previst en els articles 60 i següents del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per R.D. Legislatiu 2/2004, de 5 de març, disposicions de desplegament i complementàries de la Llei, i allò que s'ha establert en els articles següents d'aquesta Ordenança.

Article 2n.

Els tipus de gravamen aplicables per l'Ajuntament de Son Servera en l'impost sobre béns immobles, a l'empara d'allò previst en l'article 72 del R.D.L. 2/2004, Regulador de les hisendes locals, són els següents:

a.-Sobre béns immobles de naturalesa urbana: 0,65%

b.-Sobre béns immobles de naturalesa rústica: 0,65%

c.-Sobre béns immobles de característiques especials: 0,60%

Article 3r.

Gaudeixen d'exempció els següents:

1. Els que siguin propietat de l'Estat, de les comunitats autònomes o de les entitats locals, i el seu ús estigui lligat directament a la defensa nacional, la seguretat ciutadana, serveis educatius i penitenciaris. Així mateix, i sempre que siguin d'aprofitament públic i gratuït, les carreteres, els camins, les altres vies terrestres i les de domini públic marítim, terrestre i hidràulic.

2. Els que siguin de propietat dels municipis en què estan situats, afectes a l'ús o servei públic, tret que sobre ells o sobre el servei públic recaigui una concessió administrativa o una altra forma de gestió indirecta, així com els comunals propietat d'aquests municipis i les muntanyes veïnals en mà comuna.

3. Els de l'Església catòlica, segons l'Acord entre l'Estat espanyol i la Santa Seu sobre afers econòmics, datat el 3 de gener de 1979 i en vigor el dia 4 de desembre del mateix any.

4. Els de les associacions confessionals no catòliques legalment reconegudes, amb les quals s'estableixin els acords de cooperació a què es refereix l'article 16 de la Constitució, en els termes del corresponent acord.

5. Els de la Creu Roja espanyola.

6. Els d'aquells organismes o entitats en què s'apliqui l'exempció en virtut de convenis internacionals en vigor.

7. Els declarats, expressament i individualitzadament, monument o jardí històric d'interès cultural, per mitjà d'un reial decret en la forma establerta per l'article 9 de la Llei 16/1985, de 25 de juny, i inscrits en el registre general, a què es refereix el seu article 12 com a integrants del patrimoni històric espanyol; així com els compresos en les disposicions addicionals primera, segona i cinquena d'aquesta Llei. Aquesta exempció no afecta a qualssevol classes de béns urbans ubicats dins el perímetre delimitatiu de les zones arqueològiques i llocs i conjunts històrics, globalment integrats en ells, sinó exclusivament als que reuneixen les condicions següents:

  •  
  • En zones arqueològiques, els inclosos com a objecte d'especial protecció en l'instrument de planejament urbanístic a què es refereix l'article 20 de la Llei 16/1985, de 25 de juny.
  • En llocs o conjunts històrics, els que comptin amb una antiguitat igual o superior a cinquanta anys i estiguin inclosos en el catàleg previst en l'article 86 del Reglament de planejament urbanístic com a objecte de protecció integral, en els termes previstos en l'article 21 de la Llei 16/1985, de 25 de juny.

8. En aplicació de l'article 62.4 del RDL 2/2004, els béns de naturalesa urbana la quota líquida dels quals no superi 6,00 euros, així com els de naturalesa rústica, quan per a cada subjecte passiu totes les quotes relatives a aquest impost corresponent a la totalitat dels seus béns rústics situats en el municipi sigui inferior a 12,00 euros. Aquests límits podran ser actualitzats a la Llei de pressuposts generals de l'Estat per a cada any.

9. Els centres docents privats acollits al règim de concerts educatius, mentre mantinguin la seva condició de centres totalment o parcialment concertats.

10. Els béns de les fundacions i associacions que compleixin els requisits exigibles en la Llei 30/1994, de 24 de novembre, de fundacions i d'incentius fiscals a la participació privada en activitats d'interès general.

Article 4t.

Quan es duguin a terme revisions de valors cadastrals, s'aplicaran durant un període de 9 anys les reduccions previstes en la Llei 53/1997, de 27 de novembre.

Article 5è.

Conforme a l'establert a l'article 74.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per R.D. Legislatiu 2/2004, de 5 de març, en els termes previstos en aquest apartat, gaudiran de bonificació de la quota íntegra del impost aquells subjectes passius que ostentin la condició de titulars de família nombrosa, respecte del ben immoble gravat que constitueixi vivenda habitual d'aquests, d'acord amb les següents categories:

  • Bonificació del 50 per 100 per a valors cadastrals fins a 100.000,00 € per a aquells subjectes passius titulars de famílies nombroses amb tres o mes fills.
  • Bonificació del 35 per 100 per a valors cadastrals entre 100.000,01 € i 130.000,00 €, per a aquells subjectes passius titulars de famílies nombroses amb tres o més fills.
  • Bonificació del 25 per 100 per a valors cadastrals superiors a 130.000,00 €, per a aquells subjectes passius titulars de famílies nombroses amb tres o més fills.

A l'efecte de les bonificacions anteriors, s'estarà al disposat en l'article 4 de la Llei 40/2003, de 18 de novembre, de Protecció a les Famílies Nombroses.

Per poder gaudir d'aquesta bonificació serà necessari que ni el beneficiari ni els membres de la unitat familiar siguin subjectes passius en aquest impost per cap altre vivenda diferent a l'afectada per aquesta bonificació.

S'entendrà que constitueix la vivenda habitual aquella en la que la totalitat dels membres de la unitat familiar figurin empadronats.

Aquesta bonificació es concedirà a petició del interessat i haurà d'anar acompanyada de la següent documentació:

  • Document Nacional d'Identitat del sol·licitant
  • Títol de família nombrosa

La sol·licitud de la present bonificació es realitzarà anualment durant els primers dos mesos de l'any natural, acreditant que l'1 de gener es reuneixen els requisits exigits.

 

Article 6è.

S'estableix una bonificació del 95% de la quota íntegra de l'Impost sobre Béns Immobles, a aquells immobles d'ús residencial destinats a lloguer d'habitatge amb renda limitada per una norma jurídica.

Per gaudir d'aquesta bonificació, els subjectes passius ho hauran de sol·licitar a l'Administració municipal durant els dos primers mesos de l'any. Transcorregut aquest termini, la seva concessió, si procedeix, tindrà efectes en el període impositiu següent.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal entrarà en vigor el dia 01 de gener de 2021, i continuarà la seva vigència fins que no s'acordi la seva modificació o derogació expressa.”

 

Son Servera, 30 de desembre de 2020

La batlessa en funcions

Margarita Vives Andreu