Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SON SERVERA

Núm. 13185
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 2, reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb l'edicte publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 194, de 12 de novembre de 2020, en relació a l'acord adoptat pel Ple de l'Ajuntament de Son Servera, en sessió extraordinària i urgent d'11 de novembre de 2020, mitjançant el qual es va aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 2, reguladora de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.

De conformitat amb el previst als articles 22.2.d), 49, i 70.2, de la Llei 7/1985, de 2 d'abril de Bases de Règim Local, i havent transcorregut el termini d'exposició al públic sense que s'hagin presentat cap al·legació ni reclamació en relació a la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 2, reguladora de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, per la qual cosa queda aprovada definitivament, i es transcriu a continuació el text íntegre de l'ordenança:

“ORDENANÇA FISCAL NÚM. 2

IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA

Article 1r.

1. De conformitat amb el que preveu l'article 95.4 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, el coeficient d'increment de les quotes de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica aplicable en aquest municipi queda fixat en l'1,5 %, del qual resulten les tarifes següents:

POTÈNCIA I CLASSE DE VEHICLE                             EUROS

A) TURISMES 

De menys de 8 cavalls fiscals                                                 18,93 €

De 8 fins a 11,99 cavalls fiscals                                              51,12 €

De 12 fins a 15,99 cavalls fiscals                                          107,91 €

De 16 fins a 19,99 cavalls fiscals                                          134,42 €

De 20 cavalls fiscals en endavant                                          168,00 €

B) AUTOBUSOS

De menys de 21 places                                                          124,95 €

De 21 a 50 places                                                                  177,96 €

De més de 50 places                                                              222,45 €

C) CAMIONS

De menys de 1.000 kg de càrrega útil                                   63,42 €

De 1.000 a 2.999 kg de càrrega útil                                       124,95 €

De més de 2.999 a 9.999 kg de càrrega útil                          177,96 €

De més de 9.999 kg de càrrega útil                                       222,45 €

D) TRACTORS

De menys de 16 cavalls fiscals                                              26,50 €

De 16 a 25 cavalls fiscals                                                      41,65 €

De més de 25 cavalls fiscals                                                  124,95 €

 

E) REMOLCS I SEMIRREMOLCS ARROSSEGATS PER VEHICLES

De menys de 1.000 i més de 750 kg de càrrega útil              26,51 €

De 1.000 a 2.999 kg de càrrega útil                                       41,66 €

De més de 2.999 kg de càrrega útil                                       124,95 €

F) ALTRES VEHICLES

Ciclomotors                                                                           6,63 €

Motocicletes fins a 125 cc                                                     6,63 €

Motocicletes de més de 125 fins a 250 cc                             11,36 €

Motocicletes de més de 250 fins a 500 cc                             22,73 €

Motocicletes de més de 500 fins a 1.000 cc                          45,44 €

Motocicletes de més de 1.000 cc                                          90,87 €

 2. El quadre de quotes pot ser modificat per la Llei de pressuposts generals de l'Estat.

3. Per aplicar el quadre de tarifes anteriors s'ha de preveure el que disposa l'annex II del Reial decret 2822/1998, de 23 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament general de vehicles quant a les definicions i categories de vehicles, a més de tenir en compte les regles següents:

a) Els vehicles mixts adaptables i els derivats de turismes (classificacions 31 i 30 respectivament d'acord amb l'annex II del Reglament general de vehicles) tributen com a turisme d'acord amb la seva potència fiscal, excepte en els següents casos 

1. Si el vehicle està habilitat per al transport de més de nou persones, inclòs el conductor, ha de tributar d'acord amb la lletra B) de l'article 1.

2. Si el vehicle està autoritzat per transportar més de 525 kg de càrrega útil, ha de tributar d'acord amb la lletra C) de l'article 1.

b) Els motocarros han de tributar, a l'efecte d'aquest impost, per la seva cilindrada d'acord amb la lletra F) de l'article 1.

c) Els vehicles articulats han de tributar simultàniament i per separat aquell que porti la potència d'arrossegament i els remolcs i semiremolcs arrossegats

d) Les màquines autopropulsades que puguin circular per les vies públiques sense ser transportades o arrossegades per un altre vehicle de tracció mecànica, han de tributar per les tarifes corresponents als tractors

e) La Potència fiscal del vehicle expressada en cavalls fiscals s'ha d'establir d'acord amb el que disposa l'article 11 del Reglament general de vehicles, aprovat pel Reial decret 2822/1998, i això en relació amb el que preveu l'annex V del mateix text legal, segons el tipus de motor, expressada amb dues xifres decimals aproximades per defecte.

f) La càrrega útil del vehicle, a l'efecte de l'impost, és la resultant de minorar al pes massa màxim autoritzat (PMMA) la tara del vehicle, expressats en kg.

g) Els vehicles furgons (classificacions 24, 25 i 26 segons l'annex II del Reglament general de vehicles) han de tributar, a l'efecte d'aquest impost, per la seva càrrega útil d'acord amb la lletra C) de l'article 1

Article 2n.

El pagament de l'impost s'ha d'acreditar per mitjà de rebut o carta de pagament.

Article 3r.

1. En cas de primera adquisició d'un vehicle o quan aquest es reformi de manera que se n'alteri la classificació a l'efecte del present impost, els subjectes passius hauran de presentar davant l'oficina gestora corresponent, en el termini de trenta dies des de la data d'adquisició o reforma, declaració segons model aprovat per l'Ajuntament en què s'ha d'adjuntar la documentació acreditativa de la compra o modificació, certificat de les característiques tècniques i el document nacional d'identitat o el codi d'identificació fiscal del subjecte passiu.

2. L'oficina gestora corresponent durà a terme la corresponent liquidació normal o complementària, que es notificarà individualment als interessats amb indicació del termini d'ingrés i dels recursos procedents.

Article 4t.

1. En el cas de vehicles ja matriculats o declarats aptes per a la circulació, el pagament de les quotes anuals de l'impost s'ha de formalitzar en cada exercici.

2. En el supòsit regulat en l'apartat anterior, la recaptació de les corresponents quotes s'ha de formalitzar mitjançant el sistema de padró anual en què han de constar tots els vehicles subjectes a l'impost que estiguin inscrits en el corresponent registre públic a nom de persones o entitats domiciliades en aquest terme municipal.

3. El padró o matrícula de l'impost s'ha d'exposar al públic per termini de quinze dies hàbils perquè els legítims interessats puguin examinar-lo i, si escau, formular les reclamacions oportunes. L'exposició al públic s'ha d'anunciar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i produirà els efectes de notificació de la liquidació a cadascun dels subjectes passius.

Article 5è.

Els vehicles històrics, o aquells que tenguin una antiguitat mínima de 25 anys des de la data de fabricació, gaudiran d'una bonificació automàtica del 100 % de la quota de l'impost.

En cas que se'n desconegui la data, s'entendrà la de la primera matriculació o, en defecte d'això, la data en què el corresponent tipus o model s'hagi deixat de fabricar.

Article 6è.

Els vehicles elèctrics i els que utilitzin pel seu funcionament exclusivament fonts d'energia no contaminant podran gaudir d'una bonificació del 75% de la quota de l'impost.

Els vehicles híbrids (motor elèctric-benzina, elèctric-gasoil o elèctric-gas), que estiguin homologats de fàbrica, podran gaudir d'una bonificació del 50% de la quota de l'impost.

Per gaudir de les anteriors bonificacions, els subjectes passius ho hauran de sol·licitar a l'Administració municipal en el període d'un mes des de la data de matriculació, o durant els dos primers mesos de l'any, en el cas de vehicles ja inclosos en el padró de l'impost.

Si la bonificació se sol·licita quan hagi transcorregut el termini establert en el paràgraf anterior, la seva concessió, si procedeix, tindrà efectes en el període impositiu següent.

La concessió de les bonificacions previstes en aquest article queda condicionada a no tenir deutes en el període executiu de tributs locals. L'incompliment d'aquest requisit donarà lloc a la pèrdua de la bonificació.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal entrarà en vigor el dia 01 de gener de 2021, i continuarà la seva vigència fins que no s'acordi la seva modificació o derogació expressa."

 

Son Servera, 30 de desembre de 2020

La batlessa en funcions

Margarita Vives Andreu