Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 13134
Aprovació definitiva modificació Ordenança Fiscal Impost sobre Béns Immobles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Acord del Ple de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia pel qual s'aprova definitivament la Modificació d'Ordenança Fiscal Reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles.

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, des del dia 10 de novembre de 2020 fins al dia 23/12/20, tots dos inclusivament (BOIB núm. 193, de 10/11/20), queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament sobre la modificació d'Ordenança Fiscal Reguladora de l'Impost sobre Béns Immobles,  el text íntegre del qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

 "ORDENANÇA FISCAL DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

Article 1.- D'acord amb el que disposa l'article 72 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, segons redacció de la Llei 51/2002, de 27 de desembre, els tipus de gravamen de l'impost sobre béns immobles queden fixats de la següent manera:

1. Per als béns immobles urbans, el 0,4 per cent.

2. Per als béns immobles rústics,  el 0,3 per cent.

3. Per als béns immobles de característiques especials,  el 1'3 per cent.

Article 2..- D'acord amb el que disposa l'article 62.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el TRLHL, per raons d'eficiència i economia en la gestió del tribut, es consideren exempts els immobles rústics i urbans, la quota líquida dels quals no superi els tres euros (//3,00 euros//). A aquests efectes, i pel que fa als immobles rústics, es prendrà en consideració la quota agrupada que resulta del que disposa l'apartat 2 de l'article 77.

Article 3.-

3.1. D'acord amb el que disposa l'article 73.1 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova TRLHL, segons redacció donada per la Llei 51/2002, de 27 de desembre, tindran dret a una bonificació del 50 per cent en la quota íntegra de l'impost, sempre que així se sol·liciti, abans de l'inici de les obres, els immobles que constitueixin l'objecte de l'activitat de les empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària tant d'obra nova com de rehabilitació equiparable a aquesta, i que no figurin entre els béns del seu immobilitzat. El termini d'aplicació d'aquesta bonificació comprendrà des del període impositiu següent a aquell en el qual s'iniciïn les obres fins al posterior a la finalització d'aquestes, sempre que durant aquest temps es realitzin obres d'urbanització o de construcció efectiva i sense que, en cap cas, pugui excedir de tres períodes impositius.

3.2. Els subjectes passius que, d'acord amb la normativa vigent, ostentin la condició de titulars de família nombrosa en el moment de la meritació del tribut, tindran dret a una bonificació del 90% sobre la quota íntegra de l'impost, sempre que l'immoble de què es tracti constitueixi l'habitatge habitual de la família i el valor cadastral de l'objecte tributari sigui inferior a 150.000,00 €.

A aquests efectes, s'entendrà com a habitatge habitual de la família la que figuri com a domicili del subjecte passiu en el padró municipal d'habitants. Per a gaudir de la bonificació, caldrà presentar, davant la hisenda municipal, la següent documentació:

- Fotocòpia de l'últim rebut liquidat d'IBI.

- Certificat de família nombrosa vigent per a l'any corresponent.

Aquesta bonificació, que tindrà caràcter pregat, s'haurà de sol·licitar abans del dia primer de juny de cada any. Els efectes de la concessió de la bonificació no podran tenir caràcter retroactiu respecte a exercicis anteriors al de la sol·licitud.

3.3.  Bonificació per implantació d'energies renovables

A) S'estableix una bonificació del 50% de la quota íntegra de l'impost per als béns immobles destinats a habitatges en els quals s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol per a autoconsum.

L'aplicació d'aquesta bonificació tindrà les següents característiques:

1. Tindrà un àmbit temporal de 3 anys en què s'aplicarà la bonificació.

2. S'aplicarà al període impositiu següent de la seva sol·licitud.

3. S'aplicarà a aquells habitatges amb instal·lacions que subministrin, en règim d'autoconsum, com a mínim el 50% de l'energia necessària per a l'habitatge.

4. S'aplicarà sempre que les instal·lacions disposin de les corresponents homologacions i llicències, en cas necessari.

5. Només es podrà atorgar una única bonificació (de tres anys) per habitatge.

B) Per poder ser beneficiària de la present bonificació, caldrà complir els requisits anteriors i presentar la següent documentació:

1. Sol·licitud

2. Comunicació prèvia o llicència urbanística, segons el cas.

3. Certificat emès per un tècnic competent, enginyer o arquitecte, on es faci constar les principals característiques de la instal·lació, entre les quals haurà de figurar necessàriament els aspectes següents:

i.  Tipus d'aprofitament (tèrmic i/o elèctric)

ii. Ubicació de la instal·lació i referència cadastral de l'habitatge

iii. Potència en kW de la instal·lació

iv. Superfície de captació

v. Percentatge d'energia generada respecte el consum total de l'habitatge.

C) No es concedirà la bonificació en els següents supòsits:

1. Quan la instal·lació d'aquests sistemes sigui obligatòria a tenor de la normativa urbanística, edificatòria o ambiental en el moment de la concessió de la llicència d'obres.

2. Quan es tracti d'una instal·lació de producció d'energia exclusivament per a la seva venda.

3.4. Bonificació per al desenvolupament d'activitats econòmiques declarades d'especial interès o utilitat municipal.

S'estableix una bonificació de fins el 95 per cent de la quota íntegra de l'impost a favor d'immobles en els quals es desenvolupin activitats econòmiques que siguin declarades d'especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment de l'ocupació que justifiquin tal declaració.

Aquesta declaració s'acordarà, prèvia sol·licitud del subjecte passiu, pel Ple de la Corporació, amb el vot favorable de la majoria simple dels seus membres.

Disposició final.

La present ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació al BOIB, començarà a aplicar-se a partir del dia 1 de gener de 2021, i continuarà vigent fins al dia de la seva modificació o derogació l'acord definitiu en el BOIB.”

Contra el present acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears

 

Sant Josep de sa Talaia, 28 de desembre de 2020

L'alcalde

Josep Marí Ribas