Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 13099
Aprovació definitiva de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de clavegueram de l'Ajuntament de sa Pobla

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament sobre la modificació d'Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa pel servei de clavegueram, el text íntegre del qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

 «ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PEL  SERVEI DE CLAVEGUERAM

Article 1r.- Fonament i naturalesa.

1. En us de les facultats concedides pels articles 132.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/85 de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 de la Llei 39/1988, del 28 de desembre, reguladora d'Hisendes Locals, aquest Ajuntament continuarà exigint la taxa de clavegueram, que es regirà per la present ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que preveu l'article 58 de la citada Llei 39/1988.

Article 2n.- Obligació de pagament.

1. El fet imposable el constitueix la prestació dels serveis següents: El tractament d'aigües insalubres per procediments químics o mecànics i per la depuració i abocament  negres i residuals,  elevacions innecessàries per a la concentració dels cabals a les estacions depuradores i de bombeig i abocament d'aigües pluvials

 2.- L'obligació de contribuir neix des de que tingui lloc la prestació o servei, prèvia presa de les finques que siguin susceptibles d'abocar les aigües residuals a la xarxa general.

3. Seran subjectes passius en concepte de contribuents, els següents, en cada cas:

a) Les persones físiques o jurídiques beneficiàries de contractes de subministrament de xarxes domiciliàries d'aigua.

b) Les persones físiques o jurídiques a les quals es practiqui liquidació per subministrament en alta a l'entrada de la urbanització, polígon, zona o sector.

c) Els propietaris dels immobles, en els casos en què no disposin del servei de subministrament domiciliari d'aigua per xarxa.

4. Els substituts dels contribuents seran els propietaris dels immobles.

Article 3è.- Base i quota tributària.

1. La base i quota tributària serà la indicada en el següent quadre de tarifes, i per cada vivenda o local, industrial o comercial, existent, connectat a la xarxa d'aigües residuals:

Quadre de tarifes:                                                 Quota anual

1.Tarifes per vivendes                                                  12,50 €

2.arifes per activitats industrials, comercials i empresarials:

2.1 Activitats de l'epígraf 971.1: Bugaderies, tintoreries:

 2.1.1 Local de l'activitat > a 200 m2                         1.380,00 €

 2.1.2 Local de l'activitat < a 200 m2                              85,00 €

2.2 Activitats de l'epígraf 612.3: majoristes de fruites, verdures:

 2.2.1 Local de l'activitat > a 200 m2                               170,00 €

 2.2.2 Local de l'activitat < a 200 m2                                 85,00 €

2.3 Activitats dels grups 671, 672 i 673: Bars, restaurants  85,00 €

2.4 Resta d'activitats industrials, empresarials i de comerç 12,50 €

2.5 Concessió llicència comesa xarxa clavegueram           697,72 €

2.6 Concessió llicència comesa xarxa aigües pluvials         625,12 €

Les anteriors quotes i tarifes s'entendran amb independència dels o tributs que hi siguin aplicables, d'acord amb la legislació vigent en cada moment, durant el període de vigència de l'ordenança.

Articles 4t.- Exempcions.

No es concedirà cap exempció ni bonificació en l'exacció de la presenta taxa.

Article 5è.- Normes de gestió i de cobrament.

1. L'exacció es considerarà meritada amb el naixement de l'obligació de contribuir, d'acord amb l'article 2n. 2. de la present l'ordenança.

2. Les quotes es meritaran trimestralment.

3. Trimestralment, es formarà un Padró en què figuraran els contribuents afectats i les quotes respectives, prorratejades, que es liquidin per aplicació de la present ordenança. Aquest Padró s'exposarà al públic per un termini de quinze dies, a efectes de reclamacions, amb anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'anuncis municipal.

4. Quan hagi passat el termini d'exposició al públic, l'Ajuntament resoldrà sobre reclamacions presentades i aprovarà definitivament el Padró que servirà de base per als documents cobradors corresponents.

5. Les altes que es produeixin dins un trimestre, tindran efectes des de la data en què neixi l'obligació de contribuir, en la forma assenyalada a l'article 5è.1. A tal efecte, els subjectes passius presentaran la corresponent declaració d'alta i bases tributàries amb anterioritat a la retirada del permís de connexió i com a requisit previ a l'inici de la prestació del servei.

L'Administració notificarà als subjectes passius la liquidació corresponent a l'alta del Padró, amb expressió de.

a) Els elements essencials de la liquidació.

b) Els mitjans d'impugnació que puguin ser exercits amb indicació de terminis i d'organismes en què hauran de ser interposats.

c) Lloc, termini i forma en què ha de ser satisfet el deute tributari.

6. Les baixes s'hauran de cursar, com a tard, el darrer dia feiner del respectiu període, per tenir efectes a partir del següent. Aquells que incompleixin aquesta obligació seguiran subjectes al pagament de l'exacció.

7. A efectes de la fixació de la data d'inici tributari, el nou usuari comunicarà, en el termini de quinze dies a partir de la data de retirada del permís de presa, la data amb què va ser. realitzada. Si no la comunica, l'Administració entendrà que la presa ha estat realitzada i aplicarà la taxa corresponent a partir del termini de finalització de les obres de connexió.

8. Tota persona o entitat subjecta al pagament de les taxes reguladores per la present ordenança, està obligada a presentar davant aquesta Administració declaració dels elements base de la imposició, en el moment de la sol·licitud de connexió.

9. Les quotes liquidades i no satisfetes en el període voluntari, es faran efectives per procediment de constrenyiment, d'acord amb les normes del Reglament General de Recaptació.

Article 6è.- Defraudació i penalitat.

1. Els subjectes passius que no presentin les declaracions que s'esmenten al núm.5 de l'article 5è de la present ordenança, incorren en infracció tributària per omissió.

2. L'anterior infracció i els casos de frau seran sancionats conformement al que disposa la Llei General Tributària i altres disposicions que la complementen i desenrotllen.

3. La imposició de sancions no impedirà, en cap cas, la liquidació i cobrament de les quotes defraudades no prescrites.

DISPOSICIÓ DEROGATORIA

A partir de l'entrada en vigor d'aquesta ordenança, queda derogada l'Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa pel Servei de clavegueram que entrà en vigor l'1 de gener de 2013 i fou publicada en el BOIB núm. 195 de 29 de desembre de 2012.

DISPOSICIO FINAL

La present ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Començarà a aplicar-se a partir del dia 1 de gener de 2021 i romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació.» 

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província, davant el Tribunal Superior de Justícia de de Palma.

 

Sa Pobla, 28 de desembre de 2020

El batle-president Llorenç Gelabert Crespí