Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SINEU

Núm. 13083
Bases i convocatòria borsa Policia Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local, en sessió celebrada en data 10 de desembre de 2020 va aprovar les bases i convocatòria per constituir una borsa de treball de Policía Local de l'Ajuntament de Sineu.

El que se publica als efectes indicats a la base tercera.

BASES ESPECÍFIQUES QUE REGIRAN LA CONVOCATÒRIA PER CONSTITUIR UNA BORSA DE TREBALL, MITJANÇANT CONCURS, DE POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE SINEU.

Primera. Objecte i normativa d'aplicació.

1. L'objecte de la convocatòria és la selecció de personal funcionari interí, mitjançant concurs de mèrits, per crear una borsa extraordinària de treball de Policia Local corresponent a l'escala d'Administració Especial, subescala de Serveis Especials, classe Policia Local, grup de classificació C, subgrup C1, per cobrir places vacants o substituir personal de la plantilla municipal amb reserva de plaça.

2. S'aplicaran a aquest procediment la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, amb la modificació efectuada per la Llei 11/2017, de 20 de desembre; el Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es modifica el Decret 55/2017, de 15 de desembre, del fons de seguretat pública de les Illes Balears; Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic; la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com també la resta de disposicions legals aplicables a la policia local.

Segona. Requisits i condicions de les persones aspirants

Per participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds, els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola.

b) Tenir devuit anys complits.

c) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o equivalent, o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds. En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà aportar l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

d) Tenir el diploma d'aptitud del curs de formació bàsica de la categoria de policia local expedit per l'EBAP o l'òrgan competent de l'àmbit de les Illes Balears i en plena validesa.

e) No patir cap malaltia o defecte físic o psicofísic que impedeixi o minvi el desenvolupament correcte de les funcions, en relació amb el quadre de les exclusions que es determinen a l'annex 5 del Decret 40/2019, de 24 de maig.

f) No haver estat separat/ada del servei de l'Administració local, autonòmica o estatal, ni estar inhabilitat/ada per a l'exercici de la funció pública.

g) No tenir antecedents penals per delictes dolosos.

h) Posseir els permisos de conducció de les classes A i B en vigor

i) Comprometre's a dur armes i, si escau, a utilitzar-les, mitjançant una declaració jurada.

j) Estar en possessió del nivell B2 (nivell avançat) del coneixement de la llengua catalana. Els certificats han de ser els expedits per l'Escola Balear d'Administració Pública, o els expedits o homologats per la conselleria competent en matèria de política lingüística, o els reconeguts segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013.

k) Haver satisfet la taxa per optar a proves de selecció de personal dins del termini de presentació d'instàncies, per import de 20 euros. El pagament haurà de realitzar-se abonament en el compte corrent següent: ES03 0061 0120 2803 4602 0114 (Banca March). El concepte haurà de quedar clarament especificat amb el nom de l'aspirant i el núm. Expedient 828/2020. Quedaran exempts del pagament les persones amb discapacitat igual o superior al 33% i els aspirants els quals acreditin estar en situació d'atur, mitjançant la presentació del certificat del SOIB que acrediti la situació d'atur juntament amb la sol·licitud de participació en el procés selectiu.

Els requisits establerts en els apartats anteriors hauran de complir el darrer dia de termini de presentació d'instàncies i gaudir dels mateixos durant el període selectiu.

Tercera. Sol·licituds i termini de presentació

1. Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu es poden presentar de la següent manera:

a) De forma telemàtica a traves de la seu electrònica de l'Ajuntament de Sineu https://sineu.eadministracio.cat. Per realitzar aquest tràmit serà necessari disposar de DNI electrònic o certificat digital reconegut.

b) En paper al Registre General de l'Ajuntament de Sineu en horari de 09:00 a 14:00 de dilluns a divendres o a qualsevol registre que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En el cas de no presentar-se la sol·licitud al Registre General de l'Ajuntament, la persona interessada haurà de comunicar-ho abans de la finalització del termini de la presentació de les instàncies mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a l'adreça secretaria@ajsineu.net indicant a l'assumpte "Exp. núm. 828/2020. Borsa Policia Local" i adjuntant-hi el justificant de la seva presentació dins termini.

El model de sol·licitud estarà a la seva disposició a la pàgina web de l'Ajuntament de Sineu www.ajsineu.net.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà de deu (10) dies hàbils des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. La convocatòria s'anunciarà en el tauló d'anuncis de l'Ajuntament de Sineu ubicat a la seu electrònica municipal https://sineu.eadministracio.cat.

Si el darrer dia de presentació de sol·licituds és inhàbil, el termini s'entendrà prorrogat fins el dia hàbil següent.

3. Per ésser admeses i prendre part en aquest procés selectiu les persones aspirants hauran de declarar sota la seva responsabilitat a les seves sol·licituds que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides a la base segona i adjuntaran la següent documentació:

a) Fotocopia del DNI o document oficial que acrediti la identitat i nacionalitat.

b) Fotocòpia del títol exigit per prendre part a aquesta convocatòria.

c) Fotocòpia del curs bàsic de Policia Local.

d) Fotocòpia del certificat de coneixements de llengua catalana.

e) Fotocopia dels permisos de conducció de les classes A i B en vigor

f) Fotocòpia d'aquells documents que siguin necessaris per a la fase de concurs, ordenats seguint l'ordre establert al barem de mèrits que consten en aquestes bases. El Tribunal Qualificador no valorarà els mèrits al·legats però no justificats en la forma que indiquen aquestes bases.

g)El justificant d'haver ingressat la taxa per optar a proves de selecció de personal amb la quantia de 20€.

La restant documentació haurà d'acreditar-se en el moment i terminis que es determinin.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, l'aspirant dóna el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

Les persones aspirants quedaran vinculades a les dades que es facin constar en la seva sol·licitud. El domicili, el telèfon i el correu electrònic que hi figurin es consideraran vàlids a l'efecte de notificacions, i serà responsabilitat exclusiva de les persones candidates tant els errors descriptius com la no comunicació durant el procés de selecció de qualsevol canvi en les dades de la sol·licitud.

Quarta. Admissió d'aspirants

Expirat el termini de presentació de sol·licituds, el Batle dictarà resolució aprovant la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos, que es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament i al tauló d'anuncis ubicat a la seu electrònica i es concedirà un termini de tres (3) dies hàbils per a rectificacions, esmenar errades i possibles reclamacions. Aquestes esmenes no seran aplicables respecte dels mèrits al·legats però no aportats, ni dels requisits establerts.

Si hi ha reclamacions, seran estimades o desestimades en el termini màxim de dos dies hàbils, en una nova Resolució en la qual s'aprovi la llista definitiva, que es farà pública a la pàgina web de l'Ajuntament i al tauló d'anuncis ubicat a la seu electrònica.

En cas de no produir-se reclamacions a la llista provisional, s'entendrà elevada a definitiva.

Els errors de fet podran esmenar-se en qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada.

 

Cinquena. Òrgan de selecció

1. L'òrgan encarregat de la selecció és el Tribunal Qualificador. Aquest es determinarà per resolució de Batlia i la seva composició s'haurà de publicar, juntament amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, en el tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament de Sineu.

2. L'òrgan de selecció serà col·legiat i la seva composició s'ajustarà als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, procurant així mateix la paritat entre dona i home. La seva composició serà predominantment tècnica, i els membres hauran d'estar en possessió de la titulació o especialització igual o superior a l'exigida per a l'accés en les places convocades.

3. El personal d'elecció o de lliure designació política, el personal funcionari interí i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció. Tampoc poden formar-ne part els representants dels empleats públics, sense perjudici de les funcions de vigilància del bon desenvolupament del procediment selectiu. Els representants sindicals que participin en el dit procediment amb aquestes funcions de vigilància han d'estar acreditats i, com a màxim, pot haver-n'hi un per cada sindicat, amb un màxim de quatre en cada procediment.

4. La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, no podrà ostentar-se aquesta en representació o per compte d'algú.

5. El tribunal qualificador estarà constituït per un president i quatre vocals, i pel mateix nombre de suplents designats/ades per l'Ajuntament entre el personal funcionari de carrera.

6. El tribunal podrà acordar la incorporació en les tasques de personal assessor o especialista en totes o alguna de les proves, que poden actuar amb veu, però sense vot.

7. El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, ni sense president/a ni secretari/ària, i les seves decisions s'adoptaran per majoria.

8. Els membres del tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir-hi quan concorri alguna de les circumstàncies previstes a l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i hauran de notificar-ho a l'autoritat convocant.

9. Les decisions adoptades pel tribunal es poden recórrer en les condicions que estableix l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Són funcions del tribunal qualificador:

a) Valorar els mèrits al·legats i acreditats per les persones aspirants, en la forma establerta en aquestes bases.

b) Requerir, si escau, les persones aspirants que hagin acreditat mèrits amb defectes formals a l'efecte de la seva esmena, o quan sigui necessari un aclariment d'algun dels mèrits acreditats en temps i en forma.

c) Confeccionar una llista, per ordre de prelació, de les persones que formen part de la borsa.

d) Resoldre les reclamacions presentades, en el termini establert i en la forma escaient, per les persones aspirants.

e) Elevar a la Batlia la composició definitiva de la borsa.

Els mèrits acreditats per les persones candidates es valoraran d'acord amb el barem que es regula en la base sisena.

Sisena. Valoració dels mèrits

La puntuació màxima que es pot assolir al concurs és de 38 punts, d'acord amb el barem següent:

1. Valoració del curs de capacitació (màxim 8 punts)

Només es valoren els cursos expedits o homologats per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) que estiguin en vigor. La valoració de la nota obtinguda en el curs bàsic de capacitació per a l'accés a la categoria de policia és el resultat de multiplicar la nota per un coeficient de 0,8 fins a un màxim de 8 punts.

2. Valoració dels serveis prestats (màxim 30 punts)

Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts com a policia local, auxiliar de policia o auxiliar de policia turístic o de temporada a les Illes Balears: 0,5 punts per mes complet treballat a jornada completa fins a un màxim de 30 punts.

Els serveis prestats com a auxiliar de policia o auxiliar de policia turístic o de temporada únicament es valoraran, de la manera prevista en l'apartat anterior, quan s'hagin prestat en municipis sense cos de Policia Local.

El mèrit s'ha d'acreditar mitjançant la presentació del corresponent certificat de serveis prestats en el qual constin categoria, temps treballat, tipus de jornada, vinculació amb l'Administració, organismes autònoms i empreses públiques d'ella dependents, així com les tasques desenvolupades. Junt amb aquest certificat també s'haurà d'aportar un informe de vida laboral expedit per la TGSS.

La fraccions inferiors al mes complet treballat a jornada completa es valoraran proporcionalment.

Setena. Ordre de classificació

Una vegada conclosa la valoració dels mèrits, el tribunal qualificador publicarà, en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web de l'Ajuntament, una llista de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants (per blocs i total), amb indicació del número de document nacional d'identitat. Aquesta llista es publicarà per ordre de major a menor puntuació total.

Les persones aspirants disposen d'un termini de tres (3) dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la llista, per al·legar les rectificacions pertinents sobre la valoració provisional dels mèrits del concurs.

En cas d'empat, l'ordre es fixarà tenint en compte les millors puntuacions obtingudes en el bloc dels serveis prestats. Si persisteix l'empat, major puntuació pel concepte de nota del curs de capacitació. Si així i tot no és possible desfer l'empat, es resoldrà per sorteig.

Vuitena. Publicació de la borsa definitiva

1. Resoltes, en el seu cas, les reclamacions, el tribunal qualificador elaborarà una llista definitiva de totes les persones aspirants que formin part de la borsa, per ordre de la puntuació obtinguda, que elevarà al Batle perquè en dicti la resolució que correspongui.

2. La borsa es publicarà en el tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament amb indicació de totes les persones integrants, l'ordre de prelació i la puntuació obtinguda per cadascuna, amb indicació del número de document nacional d'identitat.

3. La durada màxima de vigència de la borsa serà fins a la constitució d'una nova borsa de policies, i en tot cas tendrà una duració màxima de dos anys des del moment de la seva constitució.

Novena. Funcionament de la borsa

En haver-hi una vacant, si fa falta proveir-la, d'acord amb l'article 41 de la Llei 4/2013, es pot nomenar una persona funcionària interina.

S'ha d'oferir el lloc a les persones incloses en la borsa d'acord amb l'ordre de prelació i que es trobin en la situació de disponible.

Si la persona accepta el nomenament, haurà d'aportar la documentació acreditativa del compliment dels requisits per participar en la convocatòria en el termini de tres (3) dies hàbils abans de la presa de possessió.

També haurà d'aportar els originals dels mèrits que ha estat valorats en el concurs als efectes de la seva compulsa.

Estaran en situació de no disponibles les persones integrants de la borsa que en el moment de la crida no acceptin l'oferta per:

  • Estar en període d'embaràs, de maternitat o de paternitat, d'adopció o d'acolliment permanent o preadoptiu, incloent-hi el període en què sigui procedent la concessió d'excedència per a cura de fills i filles per qualsevol dels supòsits anteriors.
  • Estar prestant serveis com a personal funcionari de carrera o interí de la Policia Local en un municipi de les Illes Balears.
  • Patir malaltia o incapacitat temporal.

En cas d'indisponibilitat es mantindrà l'ordre en la borsa, però en situació d'indisponible, i es cridarà l'aspirant següent.

Mentre l'aspirant estigui en situació de no disponible a la borsa, no se li oferirà cap lloc de treball corresponent a aquesta convocatòria.

Les persones interessades estan obligades a comunicar per escrit a l'Ajuntament l'acabament de les situacions d'indisponibilitat en un termini màxim de tres (3) dies hàbils comptadors des que finalitzi la circumstància al·legada.

Estan en situació de disponibles la resta d'aspirants de la borsa i, per tant, se'ls podran oferir llocs de treball d'acord amb la seva posició en la borsa.

S'ha de comunicar a la persona aspirant a qui correspongui, el lloc i el termini en el qual cal que es presenti. Si la persona interessada no manifesta la seva conformitat amb el nomenament en el termini d'un (1) dia hàbil —o en el segon dia hàbil següent si la crida es fa en divendres— i la seva disposició a incorporar-se en el termini indicat, s'entén que hi renuncia.

A les persones aspirants que hi renunciïn de forma expressa o tàcita — d'acord amb el punt anterior d'aquesta base— se les ha d'excloure de la borsa de treball corresponent, llevat que al·leguin, dins del termini establert a l'apartat anterior, la concurrència d'alguna de les circumstàncies d'indisponibilitat que s'han de justificar documentalment dins dels tres (3) dies hàbils següents.

Quan la persona seleccionada mitjançant aquesta borsa cessi en el lloc de treball, excepte si és per renúncia voluntària, es reincorporarà novament a la borsa de treball amb el mateix ordre de prelació que tenia. Les renúncies voluntàries no suposen l'exclusió de la borsa, si bé, passen a ocupar el darrer lloc de la borsa.

Desena. Recursos i impugnacions

Tots els actes d'aquesta convocatòria que estiguin sotmesos a informació pública s'han de publicar en el tauler d'anuncis ubicat a la seu electrònica (https://sineu.eadministracio.cat) i, a efectes informatius, a la pàgina web municipal (www.ajsineu.net).

En allò que no estigui previst en aquestes bases i en la normativa específica de les policies locals s'ha d'aplicar supletòriament la normativa reguladora de funció pública definida a l'article 190 de la Llei 20 /2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Contra aquesta convocatòria i aquestes bases, que esgoten la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i el 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Sineu, 23 de desembre de 2020

El batle Tomeu Mulet Florit

 

ANNEX I.

*(només emplenar en el cas de fer la sol·licitud en paper i no de forma telemàtica.)

SOL·LICITUD D'ADMISSIÓ A PROCEDIMENT SELECTIU DE L'AJUNTAMENT DE SINEU

Sr./Sra. ..........................................................................................., major d'edat, amb DNI número .......................... i domicili a ..............................., telèfon.................. adreça electrònica.............................................................................,

Vull rebre les notificacions per via electrònica: SI/NO

Adreça electrònica a efectes de notificacions _____________________

*(no es farà la notificació per correu electrònic. Només s'enviarà un avís amb l'enllaç per recollir la notificació per mitjans telemàtics. Necessari DNI electrònic o certificat digital)

EXPÒS:

1. Que he tengut coneixement de la convocatòria publicada per aquest Ajuntament per a la creació d'un borsí de Policia Local mitjançant sistema de concurs.

2. Que estic en possessió de totes i cada una de les condicions exigides per les bases de selecció.

3. Que som responsable de la veracitat dels documents i la informació que present en aquest procés selectiu.

AUTORITZO que l'Administració tracti les meves dades personals als efectes que es derivin d'aquesta convocatòria, i em compromet a provar documentalment totes les dades que consten en aquesta sol·licitud.

Per tot allò exposat,

SOL·LICIT:

Ésser admès/esa al corresponent procés selectiu, per a la qual cosa aport la documentació exigida en aquestes bases:

Sineu, ___ de____________ de 2020

Signatura:

 

 

SR. BATLE-PRESIDENT DE L'AJUNTAMENT DE SINEU