Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 12949
Acord per a la formalització d’una encomana de gestió amb l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (en endavant, AETIB) per la tramitació administrativa de la convocatòria d’ajuts a la microempresa, petita i mitjana empresa de les Illes Balears per cobrir les despeses derivades d’inversions, instal·lacions o obres de modernització o d’adaptació a criteris de competitivitat i qualitat realitzades als establiments d’entitats afectades pel concurs de creditors de l’agència de viatges majorista Thomas Cook i del seu grup

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Acord per a la formalització d'una encomana de gestió amb l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (en endavant, AETIB) per la tramitació administrativa de la convocatòria d'ajuts a la microempresa, petita i mitjana empresa de les Illes Balears per cobrir les despeses derivades d'inversions, instal·lacions o obres de modernització o d'adaptació a criteris de competitivitat i qualitat realitzades als establiments d'entitats afectades pel concurs de creditors de l'agència de viatges majorista Thomas Cook i del seu grup

Parts

Iago Negueruela i Vázquez, conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, en virtut del Decret 10/2019, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, per la qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol), en representació de l'Administració autonòmica de les Illes Balears i en atribució de les funcions que li confereixen els articles 11c) i 80.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Manuel Porras Romero, director de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears, (d'ara endavant AETIB), en nom i representació de l'entitat, amb CIF Q-5755004-H i domicili al carrer Rita Levi s/n del Parc Bit de Palma, facultat per la signatura d'aquest document de conformitat amb l'article 11.2.n) del Decret 18/2018, de 12 de juny, pel qual es reorganitza, es reestructura i es regula l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears.

Ambdues parts es reconeixen competència i capacitat per subscriure el present acord i en la seva virtut,

Antecedents

1. El Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2019 de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix en el seu article 1, que les conselleries que integren l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears exerceixen les competències normatives i executives atribuïdes a aquesta Administració per l'Estatut d'autonomia i la resta de l'ordenament jurídic en els sectors corresponents de l'acció pública.

En relació a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, estableix (punt 4.d de l'article 2) que les competències de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular són, entre d'altres, la promoció, desenvolupament i dinamització econòmica; el finançament i suport empresarial; la gestió, foment i difusió dels models d'economia social i autoocupació, i la coordinació i gestió de la implantació d'un sistema de gestió ètica i socialment responsable amb l'assumpció del Sistema Balear de Responsabilitat Social Corporativa d'Empreses.

2. L'article 11 de la Llei 40/2015, d' 1 d' octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, estableix la possibilitat de què la realització d' activitats de caràcter material o tècnic de la competència dels òrgans administratius o les Entitats de dret públic es pugui encomana a altres Òrgans o Entitats, de la mateixa o de distinta Administració, sempre que dins les seves competències es troben aquestes activitats, per raons d' eficàcia o quan no es tenguin els mitjans tècnics adients pel seu desenvolupament.

En el cas de que l'encomana de gestió es realitzi entre òrgans i entitats de dret públic de diferents administracions es formalitzar mitjançant la signatura d'un conveni .

3. D'acord amb el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel es modifica el Decret 12/2019 de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) es troba adscrita a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i té entre les seves finalitats promocionar l'oferta turística de les Illes Balears en els mercats nacional i internacional, així com coordinar, impulsar, gestionar i executar les activitats de promoció turística interior i exterior.

4. L'article 21.3 del Decret 18/2018, , pel qual es reorganitza, es reestructura i es regula l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (BOIB núm. 77, de 23 de juny) estableix la possibilitat de rebre encàrrecs de gestió.

Tot i que té com a objecte genèric l'estratègia turística de les Illes Balears i la gestió dels recursos del Fons per afavorir el turisme sostenible (art. 3), en el art. 5 s'indica que, dins les funcions derivades de l'estratègia turística, punt 2.b) és l'entitat encarregada de la planificació general i el foment de l'activitat econòmica de les Illes Balears que afecti el sector turístic en els àmbits d'intervenció següents:

b) l'impuls a la modernització i innovació del sistema turístic de les Balears

Per tot l'exposat i de conformitat amb el que disposa l'article 11 de la Llei 40/2015, d'1 d' octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, les parts subscriuen el present acord, en el que es determinen els drets i obligacions que recíprocament assumeixen, en base als següents:

Acords

PRIMER.- Objecte de l'acord

L'objecte del present acord és formalitzar i establir l'encomana de gestió amb l'entitat l'AETIB, per donar suport en la tramitació administrativa de la convocatòria d'ajuts a la microempresa, petita i mitjana empresa de les Illes Balears per cobrir les despeses derivades d'inversions, instal·lacions o obres de modernització o d'adaptació a criteris de competitivitat i qualitat realitzades als establiments d'entitats afectades pel concurs de creditors de l'agència de viatges majorista Thomas Cook i del seu grup.

Aquesta encomana no suposa canvi en la titularitat de les competències que sobre aquesta matèria te la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular.

SEGON.- Obligacions de la Direcció General

Correspon a la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball la supervisió i control i coordinació de les tasques encomanades a l'AETIB.

Concretament :

- Lliurar a l'AETIB des del dia següents a la formalització d'aquesta encomana la documentació i sol·licituds que hagin rebut fins a la data i la resta a partir de quan la vagin reben per part dels sol·licitants.

- Dictar les resolucions de caràcter jurídic que donin suport o en els que s'integri la concreta activitat material objecte de l'encomana.

- Proporcionar el check list per poder realitzar la revisió de la documentació presentada pels sol·licitants d'acord amb les bases de la convocatòria.

- Preparar els models de resolució i d'informe per l'atorgament de la subvenció amb la bestreta corresponent i facilitar-ho a l'AETIB per la realització de les tasques encomandes.

- Donar suport, quan pertoqui, en la revisió de les justificacions presentades, i realitzant si n'és el cas el corresponent informe tècnic.

- Tramitar i dur a terme les publicacions als bolletins oficials d'acord amb l'establert per la Llei.

TERCER.- Obligacions de l'AETIB

Correspon al personal de l'AETIB que presta serveis a l'àrea de qualitat de l'AETIB donar el suport administratiu en execució d'aquest encomana de gestió.

Concretament:

- Realitzar el check list proporcionat per la Direcció General i dur a terme la revisió de la documentació presentada pels sol·licitants d'acord amb les bases de la convocatòria.

- Emetre informe tècnic de valoració de les sol·licituds rebudes.

- Preparar els esborranys de resolució per l'atorgament de la subvenció amb la bestreta corresponent d'acord amb el model proporcionat per la direcció general .

- Donar suport, quan pertoqui, en la revisió de les justificacions presentades, i realitzant si n'és el cas el corresponent informe tècnic.

- Respectar el caràcter confidencial d'aquella informació a la que tengui accés per l'execució d'aquesta encomana col·laboració i que per la seva naturalesa hagi de ser tractada com a tal.

- Guardar secret professional respecte d'aquestes dades. Aquest deure es mantindrà durant un termini de 5 anys des del coneixement d'aquesta informació.

- Encarregar-se del tractament de les dades a efectes del compliment de la normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

- Destruir o retornar a l'Administració responsable una vegada finalitzada l'encomana, qualsevol suport o document en el que constin dades de caràcter personal.

QUART. Finançament.

Aquesta encomana de gestió no du implícita despesa alguna per la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ates que l'AETIB atendrà les obligacions d'aquest encomana amb el seu pressupost ordinari.

CINQUÈ. Comissió de seguiment.

S'estableix una Comissió de Seguiment que estarà composta per dos representants de cadascuna de les parts, que es reuniran quantes vegades sigui necessari, a petició de qualsevol de les parts, per a deliberar i acordar la coordinació de les actuacions establertes a la convocatòria.

SISÈ. Duració, modificació i resolució de l'Acord.

1. El present acord tendra eficàcia una vegada signat i haurà de ser publicat al BOIB.

2. El termini de vigència serà de sis mesos després de finalitzar el termini per justificar la realització de les activitats, per part dels beneficiaris. Per tant, finalitza el 31 de novembre de 2020.

SÈPTIM. Règim de l'acord i jurisdicció competent.

El present Acord te la naturalesa dels previstos a l'article 11 de la Llei 40/2015, d' 1 d' octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, i exclosa de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, d'acord amb el que es preveu a l'article 6.3, regulant-ne per les seves normes especials i aplicant-se als principis de la Llei indicada per a resoldre les dubtes i llacunes que hi es poguessin presentar.

Les controvèrsies sorgides sobre la interpretació, modificació, resolució i efectes que es poguessin derivar de l'aplicació del present Acord,hauran de solventar-se pel mutu acord a la comissió de seguiment , aplicant els principis de la Llei de Contractes del Sector Públic. Per altra banda, les qüestions litigioses seran de coneixement i competència de l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu , de conformitat con la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora d'aquesta jurisdicció.

VUITÈ. Publicitat.

Aquest Acord de formalització d' encomana de gestió serà objecte de publicació d'acord amb l'article 11.3 b) de la Llei 40/2015, d' 1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic

I en prova de conformitat amb quant antecedeix se signa el present acord per totes dues parts.

 

Palma, 19 de desembre de 2019

Per part de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela Vàzquez

Per part de l'AETIB,el seu director Manuel Porras Romero