Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 12909
Resolució d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de personal funcionari al servei de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a l'any 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

I.- En data de 11 de novembre de 2019 la directora gerent de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) va emetre memòria justificativa relativa a l'aprovació de l'Oferta d'Ocupació Pública de l'IMAS per a l'any 2019.

II.- Mitjançant la Resolució del president de l'IMAS de data 12 de novembre de 2019 s'acorda iniciar el procediment d'aprovació de l'Oferta d'Ocupació Pública de personal funcionari al servei de l'IMAS per a l'any 2019.

III.- La Mesa Sectorial de Negociació de l'IMAS, en la sessió de 15 de novembre de 2019, va aprovar l'acord relatiu als criteris generals sobre l'Oferta d'Ocupació Pública de personal funcionari al servei de l'IMAS per a l'any 2019.

IV.- En data de 19 de novembre de 2019, es va emetre informe jurídic relatiu als criteris generals de l'oferta d'ocupació pública de personal funcionari al servei de l'IMAS per a l'any 2019.

Fonaments de dret

1- L'article 91.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, preveu que “les corporacions locals formularan públicament la seva oferta d'ocupació, ajustant-se als criteris fixats a la normativa bàsica estatal”.

2.- L'article 70 del Reial Decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, estableix que “les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s'hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés seran objecte de l'oferta d'ocupació pública, o a través d'altre instrument similar de gestió del proveïment de les necessitats de personal (...)

3.- L'article 47.1 de la Llei de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears estableix que “constitueix l'oferta d'ocupació pública anual el conjunt de places vacants de personal funcionari i de personal laboral, amb dotació pressupostària, la cobertura de les quals resulta necessària i no és possible amb el personal existent”.

En el mateix sentit s'expressa l'article 193.1 Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears: “Constitueix l'oferta d'ocupació pública anual de cada entitat local el conjunt de places vacants de personal funcionari i de personal laboral, amb dotació pressupostària, la cobertura de la qual resulta necessària i no és possible amb el personal existent”.

A més, l'article 193 de la Llei 20/2006, afegeix, en el seu punt 2, que “l'oferta d'ocupació pública ha d'indicar l'escala, la subescala, la classe o l'especialitat del personal funcionari (...) a què corresponguin les places vacants”, i segons el punt 5 “l'oferta d'ocupació s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears”.

4.- Atès les circumstàncies previstes en l'article 134.4 de la Constitució espanyola, els pressupostos generals de l'Estat de 2018 es consideren prorrogats d'acord a l'article 38 de la Llei 47/2003, de 26 de novembre, general pressupostària. Per tant, resulta d'aplicació l'article 19 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2018 que regula l'oferta d'ocupació pública i estableix les regles pel que fa a la incorporació de nou personal en el sector públic.

5.- L'article 37.1.l) l'Estatut bàsic de l'empleat públic preveu que siguin objecte de negociació els criteris generals sobre ofertes d'ocupació pública.

Així en la sessió de dia 15 de novembre de 2019 es varen acordar els criteris generals sobre l'oferta d'ocupació pública de personal funcionari al servei de l'IMAS per a l'any 2019 i ratificats pel president de l'IMAS.

6.- L'article 59.1 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic estableix que “En les ofertes d'ocupació pública s'ha de reservar una quota no inferior al 7% de les vacants per ser cobertes entre persones amb discapacitat”.

7.- De conformitat amb el que preveu l'article 68.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, s'ha de reservar un percentatge mínim del 30% de les places per a la promoció interna.

Per tot això, una vegada conclosa la negociació amb els representants dels empleats públics de l'IMAS, previst a l'article 37.1.l) de l'EBEP i d'acord amb les atribucions que m'atorga l'article 7.2 11) dels Estatuts de l'IMAS (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019)

Resolc

Primer.- Aprovar l'Oferta pública d'ocupació ordinària, les ofertes extraordinàries corresponents a la taxa addicional d'ocupació, i al pla d'estabilitat laboral del personal funcionari al servei de l''IMAS per a l'any 2019, en els termes que s'estableixen als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta resolució, respectivament.

Segon.- Reservar un percentatge mínim del 30% de les places de l'oferta pública d'ocupació per a la promoció interna, d'acord amb el que preveu l'article 68.2 de la Llei 3/2007, que se concretaran en les convocatòries d'execució de l'oferta pública.

Tercer.- Reservar una quota mínima del 7% de les vacants objecte de l'oferta perquè participin persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, d'acord amb el que preveu l'article 59.1 de l'EBEP, que se concretarà en les convocatòries d'execució de l'oferta pública.

Quart.- Trametre aquesta Resolució a l'Administració General de l'Estat, en compliment del que disposa l'article 56.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

Cinquè.- Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recurs

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28 dels Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, aprovat en data 11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació de la present resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 17 de desembre de 2019

El president de l'IMAS Javier de Juan Martin

 

 

ANNEX 1 PLACES OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ ORDINÀRIA PER A L'ANY 2019

ESCALA ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

Subgrup C2

-subescala auxiliar, classe auxiliar .......................................................................................................................2

Subgrup AP

-Subescala subalterna, classe subaltern-a............................................................................................................11

ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

Subgrup A2

-Subescala tècnica, classe tècnic-a mitja, especialitat Ajudant Tècnic Sanitari/D.U.I........................................5

Subgrup C2

-Subescala serveis especials, classe personal d'oficis /ajudant-a, especialitat Auxiliar Educatiu.......................3

Nota: Classificació d'acord amb el grup/subgrup, escala, subescala, classe i especialitat de la Relació de Llocs de Feina (RLLF) de l'IMAS vigent a data d'avui.

 

ANNEX 2 PLACES OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ EXTRAORDINÀRIA PER A L'ANY 2019 (TAXA ADDICIONAL D'OCUPACIÓ - TAO)

ESCALA ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

Subgrup A2

-Subescala gestiò, classe tècnic-a de grau mitjà.............................................. ................................................2

Subgrup C1

-subescala administrativa, classe administratiu-iva...........................................................................................3

Subgrup C2

-subescala auxiliar, classe auxiliar .................................................................................................................18

Subgrup AP

-Subescala subalterna, classe subaltern-a......................................................................................................5

 

ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

Subgrup A1

-Subescala tècnica, classe tècnic-a superior (Dret) ........................................................................................5

-Subescala tècnica, classe tècnic-a superior, especialitat Psicologia..............................................................6

Subgrup A2

-Subescala tècnica, classe tècnic-a-mitjà........................................................................................................2

-Subescala tècnica, classe tècnic-a mitja, especialitat Educador/a Social .....................................................5

-Subescala tècnica, classe tècnic-a mitja, especialitat Diplomatura en Treball Social...................................4

-Subescala tècnica, classe tècnic-a mitja, especialitat Ajudant Tècnic Sanitari/D.U.I...................................5

Subgrup C1

-Subescala tècnica, classe tècnic-a auxiliar, especialitat Gestió Econòmica..................................................6

Subgrup C1/C2

-Subescala tècnica, classe tècnic-a auxiliar, especialitat Tècnic/a Auxiliar d'Infermeria.............................42

-Subescala serveis especials, classe personal d'oficis /oficial-a, especialitat Oficial.....................................5

Subgrup C2

-Subescala serveis especials, classe personal d'oficis /ajudant-a, especialitat Auxiliar Educatiu...................7

Subgrup AP

-Subescala serveis especials, classe personal d'oficis / operari-a, especialitat Personal de Serveis.............14

Nota: Classificació d'acord amb el grup/subgrup, escala, subescala, classe i especialitat de la Relació de Llocs de Feina (RLLF) de l'IMAS vigent a data d'avui.

    

ANNEX 3 PLACES OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ EXTRAORDINÀRIA PER A L'ANY 2019 ( PLA D'ESTABILITAT LABORAL - PEL)

ESCALA ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

Subgrup A1

-subescala tècnica, classe tècnic-a superior (Dret) .......................................................................................3

Subgrup C1

-subescala administrativa, classe administratiu-iva.......................................................................................1

Subgrup C2

-subescala auxiliar, classe auxiliar ..............................................................................................................4

 

ESCALA ADMINISTRACIÓ ESPECIAL DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

Subgrup A1

-Subescala tècnica, classe tècnic-a superior (Dret).....................................................................................1

Subgrup A2

-Subescala tècnica, classe tècnic-a mitja, especialitat Educador/a Social .................................................3

Subgrup C1/C2

-Subescala tècnica, classe tècnic-a auxiliar, especialitat Tècnic/a Auxiliar d'Infermeria...........................4

-Subescala serveis especials, classe personal d'oficis /oficial-a, especialitat Coord.   de serveis/Governanta....1

Subgrup AP

-Subescala serveis especials, classe personal d'oficis / operari-a, especialitat Personal de Serveis...........7

-Subescala serveis especials, classe personal d'oficis / operari-a, especialitat Ajudant-a de cuina............2

Nota: Classificació d'acord amb el grup/subgrup, escala, subescala, classe i especialitat de la Relació de Llocs de Feina (RLLF) de l'IMAS vigent a data d'avui.