Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 12867
Notificació de Resolució de concessió. Convocatòria: PIFO2018_1 Grup: Exp. núm. 016

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'apartat 9.3 de la Resolució de el president de el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 21 de desembre de 2018, per la qual es convoquen, per a l'any 2018, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats en els boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes, especifica que la resolució expressa es notificarà a les persones interessades mitjançant la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears d'acord amb els termes que preveu l'article 45.2 de la Llei 39/2015 , d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Els expedients han estat tramitats pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), en compliment del que disposa l'article 43 de la Llei 30/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El vicepresident, amb data 25 de novembre de 2019, va signar la següent resolució:

INFORME/PROPOSTA I RESOLUCIÓ DE CONCESSIÓ

Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020

Mesura: 8.3 Prevenció dels danys en boscos produïts per incendis, desastres naturals i catàstrofes.

Convocatòria: PIFO2018_1    Grup: Exp. núm.: 016

Antecedents

1. El 29 de desembre de 2018 es va publicar al BOIB núm. 63, la Resolució del president del Fogaiba de data 21 de desembre de 2018, per la qual es convoquen, per a l'any 2018, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes.

2. De conformitat amb l'apartat sisè de l'esmentada Resolució, el termini de presentació de sol·licituds va acabar el dia 28/02/2019.

3. Els òrgans gestors del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural han dut a terme el control administratiu de les sol·licituds i de la documentació aportada d'acord amb les normes reguladores d'aquesta ajuda.

4. El interessat Agropecuaria Sa Senalla sl, amb NIF B16529042 i núm. d'expedient PIFO 2018_1/016, ha presentat dins el termini establert i en la forma escaient, la documentació prevista a la convocatòria i s'ha comprovat que compleix amb els requisits exigits per poder ser beneficiaris d'aquesta ajuda.

5. Una part de la inversió sol·licitada no és elegible atès que el preu pressupostat supera al de referència.

6. La resolució provisional de concessió parcial es va comunicar als interessats mitjançant la publicació a la web del Fogaiba el passat 28 d'octubre. Es va enviar un sms al mòbil de cada sol·licitant informant d'aquesta publicació.

7. Tenint en compte que el crèdit existent cobreix la totalitat de les peticions d'aquesta convocatòria no hi ha cap impediment per resoldre aquests expedients sense afectar el que disposa els apartats setè i vuitè de la convocatòria.

Fonaments de dret

1. El 29 de desembre de 2018 es va publicar al BOIB núm. 63, la Resolució del president del Fogaiba de data 21 de desembre de 2018, per la qual es convoquen, per a l'any 2018, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes.

2. Ordre del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori de 19 de febrer de 2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020.

3. Llei 35/2015 de 1 d'octubre de règim jurídic de les administracions públiques. Illes Balears, estableix a l'article 1 que el FOGAIBA assumeix l'execució de la política de la Conselleria d'Agricultura i Pesca referent a l'aplicació de les mesures de foment i millora dels sectors agrari i pesquer, a partir de l'1 de gener de 2006.

Proposta de resolució de concessió

Per tot això, s'informa favorablement i propòs al vicepresident del FOGAIBA que dicti una resolució en els termes següents:

1. Concedir l'ajuda sol·licitada al beneficiari Agropecuaria Sa Senalla sl, amb NIF B16529042 i núm. d'expedient PIFO 2018_1/016, per un import total de 9.828,80 euros, relativa a la línia d'ajuda “Prevenció dels danys en boscos produïts per incendis, desastres naturals i catàstrofes”. La part d'inversió no elegible és 2.559,30 €, atès que el preu pressupostat supera al de referència.

2. Autoritzar i disposar la despesa assenyalada a cada un dels beneficiaris amb càrrec al pressupost de l'anualitat del 2019 i amb finançament de l'Impost de Turisme Sostenible de la CAIB.

3. Determinar que, d'acord amb el que estableix la convocatòria de referència, les obligacions del beneficiari són les indicades a l'Annex I.

4. Notificar la resolució al beneficiari.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució –que no exhaureix la via administrativa- es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la notificació de la resolució, d'acord amb l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015,  del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Palma, 20 de novembre de 2019

El gestor de la línia

Pep Carretero de Oleza 

La cap de la Secció

Maria Ángeles Pérez Ribas

El cap del Servei d'Ajudes al  Desenvolupament Rural

El vicepresident del FOGAIBA, a data 25 de novembre de 2019

Isidre Cañellas Simonet

Gabriel Torrens Llabrés

 

ANNEX I: OBLIGACIONS DELS BENEFICIARIS

- Realitzar les activitats auxiliades dins el termini establert i en les condicions exigibles.

- Mantenir els requisits i les condicions exigibles a què fa referència l'apartat de la convocatòria.

- Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control indicades per part de les administracions autonòmica, estatal o comunitària, Intervenció General, Sindicatura de Comptes o altres òrgans de control intern o extern, així com facilitar tota la informació que requereixin aquests organismes en relació amb les ajudes concedides.

- A més, s'hauran de complir les normes d'informació i publicitat que preveu l'annex III del Reglament d'execució (UE) núm. 808/2014 de la Comissió, de 17 de juliol de 2014, pel qual s'estableixen les disposicions aplicables del Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell, relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

- Aquestes obligacions s'entendran sens perjudici de l'obligació de complir la resta que preveuen l'article 11 del text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i l'article 11 de l'Ordre del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, de 19 de febrer de 2015, de bases reguladores de la concessió de subvencions en el marc del Programa de desenvolupament rural de les Illes Balears 2014-2020, així com les que es deriven de la normativa estatal i comunitària aplicable.

- Sens perjudici de les exclusions i reduccions que preveu l'annex III de la convocatòria, el règim jurídic aplicable per incompliment d'aquestes obligacions és el que preveu el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions i comprèn des del reintegrament de l'ajuda i el pagament d'interès de demora fins a la imposició de les sancions corresponents.

 

Palma, 10 de desembre de 2019

El director gerent del FOGAIBA

Mateu Morro Marcè