Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 13353
Acord del Consell de Govern de 21 de desembre de 2018 per a l’autorització de la transmissió d’una llicència de comunicació audiovisual amb modulació de freqüència a Eivissa, amb emissió de 106,4 MHz (DGPM-0720080), a favor de Music Meets Art, SL

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. El 7 de juny de 2007 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 85) l’Acord del Consell de Govern de 25 de maig de 2007 pel qual s’acordà l’adjudicació de l’expedient de contractació per a la concessió del servei públic de radiodifusió sonora per mitjà d’ones mètriques amb modulació de freqüència en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Mitjançant aquest Acord es va adjudicar amb caràcter provisional a l’entitat Radio Ibiza y Formentera, SL, la concessió (gestió indirecta) del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència a la localitat d’Eivissa (106,4 MHz).

2. Adjudicada provisionalment la concessió, es varen realitzar els tràmits especificats en els articles 13 i 14 del Decret 86/1995, de 7 de setembre, que regula el règim i el procediment de concessió d’emissores en ones mètriques amb modulació de freqüència en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i es va produir l’aprovació de les instal·lacions a què es refereix l’article 16 del mateix Decret el dia 24 de juny de 2009.

3. El dia 6 d’agost de 2009 es va publicar en el BOIB l’Acord del Consell de Govern de dia 6 de febrer de 2009 per a l’adjudicació definitiva de la concessió (gestió indirecta) per al servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència a Radio Ibiza y Formentera, SL, a la localitat d’Eivissa (106,4 MHz).

4. Per Acord del Consell de Govern de 8 d’octubre de 2010 (BOIB núm. 152, de 21 d’octubre), es va acordar la transformació d’aquesta concessió en llicència per a la prestació del servei de comunicació audiovisual radiofònica mitjançant ones hertzianes terrestres.

5. En data 22 d’octubre de 2015 (BOIB núm. 154, de 22 d’octubre) es publicà la Resolució del conseller d’Innovació, Recerca i Turisme relativa a l’autorització de la modificació de l’estructura accionarial de l’empresa Radio Ibiza y Formentera, SL, la qual va transmetre el 100 % del seu capital social al senyor Roberto Concina.

6. En data 26 de novembre de 2018 es rebé, mitjançant correu postal dirigit a la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic, un escrit de data 20 de novembre de 2018 (RE núm. 11905, de 5 de desembre de 2018) del senyor Dylan Blue Adey-Jones, de nacionalitat britànica, com a administrador únic de l’empresa Music Meets Art, SL, en què sol·licita l’autorització administrativa per a la transmissió de la titularitat de la llicència esmentada a favor de l’entitat Music Meets Art, SL, i aporta la documentació adient a l’acte.

7. La societat adquirent de la llicència és l’empresa Music Meets Art, SL, amb NIF núm. B-16.595.795 i domicili a Ca n’Arnau, polígon 15, número 44, de Santa Eulària des Riu (Eivissa). Aquesta empresa no és titular de cap llicència de comunicació audiovisual per a la prestació de serveis de radiodifusió sonora, de caràcter local, amb modulació de freqüència a les Illes Balears.

8. La societat que transmet la seva llicència disposa, com s’ha exposat anteriorment, de la llicència de comunicació audiovisual en modulació de freqüència:

9. En cas de dur-se a terme la transmissió sol·licitada, l’empresa Radio Ibiza y Formentera, SL, es quedaria sense cap llicència de comunicació audiovisual, mentre que Music Meets Art, SL, passaria a ser la titular de la indicada en el punt 8.

Llicència

RADIO IBIZA Y FORMENTERA, SL

Eivissa – 106,4 MHz

Fonaments de dret i consideracions jurídiques

1. La Llei 7/2010, de 31 de març, general de la comunicació audiovisual. D’acord amb la seva disposició final sisena, té caràcter de legislació bàsica. No obstant això, en el marc del desplegament legislatiu atribuït a les comunitats autònomes, en tot allò que no resulti contrari a la Llei 7/2010, continua sent d’aplicació el Decret 36/2008, de 4 d’abril, que regula el règim jurídic aplicable a l’atorgament de títols habilitants per a la prestació del servei de radiodifusió sonora per ones terrestres i a la inscripció d’aquests títols en el Registre de títols habilitants per a la radiodifusió sonora a l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. D’acord amb l’apartat 1 de l’article 2 de la Llei 7/2010, la persona física o jurídica que té el control efectiu sobre l’elecció dels programes i continguts té la consideració de prestador del servei. En aquest cas, si es fa la transmissió, es tractaria de Music Meets Art, SL.

3. L’article 25 de la Llei 7/2010 estableix els requisits que s’han de complir per ser titular d’una llicència de comunicació audiovisual.

4. L’article 26 de la Llei 7/2010 estableix les limitacions a què està sotmès el titular d’una llicència de comunicació audiovisual.

5. L’article 29 de la Llei 7/2010 regula els negocis jurídics sobre llicències de comunicació audiovisuals. Concretament estableix que:

1. La formalització de negocis jurídics l’objecte dels quals sigui una llicència de comunicació audiovisual requereix autorització prèvia de l’autoritat audiovisual competent i estan subjectes, en tot cas, al pagament d’una taxa que ha de determinar el Govern, per a les llicències d’àmbit estatal, o les comunitats autònomes, per a la resta dels supòsits. Aquesta autorització només pot ser denegada quan el sol·licitant no acrediti el compliment de totes les condicions legalment establertes per a la seva obtenció o no se subrogui en les obligacions del titular anterior.

2. La transmissió i arrendament estan subjectes, a més, a les condicions següents:

a) Per a la formalització dels dos negocis jurídics han d’haver transcorregut almenys dos anys des de l’adjudicació inicial de la llicència.

[...]

e) Al compliment de l’oferta mitjançant la qual es va obtenir l’adjudicació de la llicència.

6. D’acord amb els articles 25, 26 i 29 de la Llei 7/2010, i un cop analitzada la documentació aportada a l’expedient, juntament amb els antecedents que consten en aquesta Direcció General de Desenvolupament Tecnològic, queda acreditat que es compleixen els requisits exigits legalment per poder autoritzar el negoci jurídic objecte d’aquest informe.

7. L’article 37 de la Llei 7/2010 estableix les limitacions que han de complir els titulars de llicències administratives del servei de radiodifusió sonora terrestre per garantir el pluralisme en el mercat audiovisual radiofònic. La societat a la qual es transmet la llicència serà titular sols de la que és objecte d’aquesta proposta i, per tant, es complirà amb les condicions establertes per l’article 37 esmentat.

En conseqüència, el negoci jurídic d’arrendament s’adequa a les previsions en matèria de garantia del pluralisme, per al manteniment d’un mercat audiovisual competitiu, transparent i plural.

8. La Llei 5/2013, d’1 d’octubre, audiovisual de les Illes Balears, té per objecte, entre d’altres, regular la comunicació audiovisual dins l’àmbit competencial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d’acord amb l’Estatut d’autonomia i amb la normativa bàsica estatal.

9. L’article 22 de l’esmentada Llei autonòmica 5/2013 estableix que la realització de negocis jurídics que tenguin per objecte una llicència de comunicació audiovisual requereix l’autorització prèvia del Consell de Govern.

10. L’article 38 de la Llei 5/2013 crea el Registre de prestadors de serveis de comunicació audiovisual.

11. D’acord amb el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, corresponen a la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, mitjançant la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic, les competències en els àmbits de planificació i ordenació dels sectors de les telecomunicacions, radiodifusió televisiva i sonora.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, en la sessió de dia 21 de desembre de 2018, adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Autoritzar la transmissió de la llicència per a la prestació del servei de comunicació audiovisual de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència a la localitat d’Eivissa (106,4 MHz), per part de Radio Ibiza y Formentera, SL (com a transmissora), a favor de Music Meets Art, SL (com a adquirent), en els termes exposats en aquesta proposta.

Aquesta autorització queda condicionada a l’aportació davant la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic del contracte de transmissió de la llicència esmentada, signat pels representants legals de les societats interessades.

Segon. Ordenar la inscripció dels canvis autoritzats en el Registre de prestadors de serveis de comunicació audiovisual de les Illes Balears, d’acord amb l’article 38 de la Llei 5/2013, d’1 d’octubre, audiovisual de les Illes Balears.

Tercer. Notificar aquest Acord a les entitats interessades i ordenar-ne la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 21 de desembre de 2018

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra