Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I ESPORTS

Núm. 13187
Criteris per seleccionar les organitzacions i entitats que han de formar part dels grups m) i n) de l’article 7.3 del Consell Escolar de Mallorca (CEM)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del CEM, en data de 12 de novembre de 2018, va aprovar els requisits i criteris per seleccionar les entitats que han de formar part del Consell Escolar de Mallorca previst en l’article 7.3, lletres m i n

Antecedents

La composició del CEM, d’acord amb el Reglament d’organització i funcionament publicat en el BOIB núm 132, de 23 d’octubre de 2018, en l’article 7.3 inclou els dos grups nous següents:

«m) Una persona en representació d’organitzacions i entitats de professionals de la docència relacionades amb la innovació i renovació pedagògica. Aquesta entitat se selecciona segons el previst en el punt 5 d’aquest article.

»n) Una persona en representació d’organitzacions i entitats de professionals de la docència a 0-3 anys relacionades amb la innovació i renovació pedagògica. Aquesta entitat se selecciona segons el previst en el punt 5 d’aquest article.»

I d’acord amb l’article 7.5:

«La Presidència del CEM, previ acord de la Comissió Permanent, proposa al Ple els criteris que han de servir per seleccionar les entitats indicades en els apartats m i n del punt 3 d’aquest article, dels quals fa difusió, una vegada els ha ratificat, i inicia els tràmits per fer una convocatòria pública per a la presentació de candidatures. Aquesta convocatòria és conjunta per a les dues vocalies. Les entitats interessades envien al CEM les candidatures, que inclouen la proposta de titular i suplent, i tres avals fets per tres entitats membres del CEM, en el termini màxim de quinze dies hàbils. La Comissió Permanent, una vegada transcorregut el termini d’admissió de candidatures, és la responsable de valorar-les i de seleccionar les entitats que, segons els criteris publicats, han obtingut una major puntuació per a cada una de les vocalies. Les entitats seleccionades per la Comissió Permanent es proposen al Ple, perquè les ratifiqui. Posteriorment, es presenten al Consell de Mallorca, perquè n’aprovi el nomenament, tal com es preveu en l’article 8.4 d’aquest Reglament. Si les entitats candidates no compleixen les condicions establertes, la Comissió Permanent proposa al Ple del CEM que el lloc quedi vacant i que ho ratifiqui. En aquest darrer cas es fa una convocatòria nova, una vegada passat un any de la darrera.»

En aplicació de la normativa esmentada i amb la finalitat d’establir els criteris es proposa el següent:

1. Requisits per poder participar de la selecció:

Poden ser admeses les candidatures que presentin sol·licitud en el termini establert. I han d’incloure les dades següents:

1. Nom de l’entitat.

2. Núm. d’inscripció en el Registre d’Associacions del Govern balear i còpia dels estatuts.

3. Adreça de la institució.

4. Dades de la persona representant legal (que signarà la sol·licitud).

5. Nombre d’associats.

6. Especificar àmbit d’actuació, que ha de ser o ha d’incloure Mallorca.

7. Proposta de persona titular i persona suplent per a formar part del plenari del CEM. Aquesta proposta s’ha de presentar en un sobre tancat. La Secretaria serà la responsable de la destrucció, de forma confidencial, dels sobres tancants de les entitats no seleccionades.

8. Certificat per a cadascun dels tres avals, entitats membres del CEM, requerits.

2. Criteris de selecció de les entitats:

Els criteris que se seguiran i la puntuació són:

a. Estudis de necessitats i prioritats del sistema educatiu, i plantejament de reptes. (Puntuació màxima: 10 punts)

b. Projecte educatiu en relació amb la innovació i renovació pedagògica i la transferència en el conjunt del sistema educatiu (puntuació màxima: 40 punts).

c. Estratègies col·laboratives per augmentar el potencial d’innovació educativa, fomentant la pràctica reflexiva i el treball cooperatiu i en xarxa (puntuació màxima: 30 punts).

d. Evidències de la participació i la implicació en la comunitat educativa i en les  polítiques socioeducatives (puntuació màxima: 15 punts)

e. Altres evidències que l’entitat cregui convenient aportar (puntuació màxima: 5 punts).

Les entitats candidates han de presentar la documentació justificativa com a evidències de la idoneïtat per ocupar la seva representativitat i han d’obtenir un  mínim de 60 punts per poder ser elegides. En cas d’haver-hi més d’una entitat candidata, s’elegirà la que obtingui major puntuació sempre que aquesta sigui superior a 60 punts.

3. Termini i lloc per presentar la documentació:

Les entitats interessades han de presentar les candidatures en un termini màxim de quinze dies hàbils a partir de l’endemà d’haver publicat aquests criteris en el BOIB, en el Registre del Centre Cultural La Misericòrdia del Consell de Mallorca (plaça de l’Hospital, 4).

 

Palma, 11 desembre de 2018

El President del Consell Escolar de Mallorca

Miquel Oliver Trobat