Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DES CASTELL

Núm. 13177
Aprovació definitiva de l'addenda al conveni urbanístic entre l'Ajuntament des Castell i la "Sociedad de gestión de activos procedentes de la reestructuración bancaria SA" (SAREB)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aquest ajuntament, mitjançant acord plenari de 27 de setembre de 2018, va aprovar provisionalment l’addenda de la pròrroga d’un any que s’annexa del Conveni urbanístic amb la “Sociedad de gestión de activos procedentes de la reestructuración bancaria S.A.” (SAREB), que es va esdevenir definitiu mitjançant certificació expedida per la Secretaria municipal de data 3 de desembre de 2018, el text del qual es transcriu a continuació:

Addenda al conveni urbanístic subscrit entre lAJUNTAMENT DES CASTELL I la “SOCIEDAD DE GESTIÓN DE ACTIVOS PROCEDENTES DE LA REESTRUCTURACIÓN BANCARIA, S.A.” (SAREB), referent a les casernes de Conde de Cifuentes y Duque de Crillón a la plaça Esplanada des Castell

Reunits

D’una part el Sr. José Luís Camps Pons, Alcalde de l’Ajuntament des Castell, amb domicili en la Plaça Esplanada núm. 5 i DNI núm. 41499460P, actuant en nom i representació de l’Ajuntament des Castell.

De l’altre, la Sra. Soledad Borrego Martínez, en nom i representació de la “Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Restauración Bancaria, S.A. (SAREB)”, segons consta acreditat a l’escriptura de poder núm. 2783, atorgada en data 30 de juny de 2015, davant el Notari de Madrid Sr. Jesús Roa Martínez en substitució del Sr. José Miguel García Lombardia, inscrit en el Registre Mercantil de Madrid al Tom 30882, Foli 156, secció 8, full 549293, inscripció 86.

Antecedents

1. El 8 de març de 2012 es subscrigué el conveni urbanístic entre l’Ajuntament des Castell (en endavant l’Ajuntament) i Banco Mare Nostrum, S.A. per a la modificació del PGOU, pel que fa a la unitat U.A.3-4, conveni que fou modificat el 4 de setembre de 2014, per l’Ajuntament i la SAREB – en tant que nova propietària dels quarters i entitat subrogada en la posició del Banco Mare Nostrum, S.A. en el conveni – i prorrogat per 2 anys a comptar des del 30 de setembre de 2016, en virtut de l’acord de Ple de l’Ajuntament de 18 de novembre de 2016.

2. Del dit conveni urbanístic interessa destacar que l’Ajuntament es va comprometre a tramitar la modificació del PGOU, pel que fa a la unitat d’actuació U.A.3-4, amb la finalitat d’autoritzar l’ús hoteler i l’ús residencial a la illeta definida pels carrers Cales Fonts, Sant Bernadí, Stuart i Plaça Esplanada, per poder convertir el Quarter Compte Cifuentes en un hotel o Parador Nacional o be destinar-lo a l’ús sanitari-assistencial, a executar pel sistema de compensació. A canvi, la SAREB havia que cedir a l’Ajuntament el Quarter Duc de Crillón, amb la finalitat de destinar-lo exclusivament a equipament públic en les seves diferents versions, com també les zones verdes públiques a la illeta posterior al Quarter Comte Cifuentes, així com aportar la quantitat de 420.000.-€ destinats a la remodelació de la Plaça i el Quarter Duc de Crillón i/o  les necessitats d’inversió o dotació urbanística, per sistema general.

3. Com a conseqüència del conveni, es va autoritzar a l’Ajuntament a ocupar el Quarter Duc de Crillón a precari, mentre no es materialitzaven els acords, i es va lliurar a l’Ajuntament la quantitat de 409.500.-€ a compte dels 420.000 euros, immoble i quantitat que haviem de ser retornats a la propietat, si no  es modificava el PGOU conforme al conveni.

4. El 30 d’octubre de 2014 l’Ajuntament acordà l’aprovació inicial de la modificació puntual núm. 20 del PGOU en relació a l’àmbit de la U.A. 3-4 (BOIB de 13-11-2014), incorporant les determinacions del conveni, si bé aquesta modificació no fou aprovada definitivament. L’Ajuntament té l’obligació de retornar a la propietat l’ús del Quarter Duc de Crillón i les quantitats percebudes, si no es prorroga o modifica el conveni actualment vigent abans del 30 de setembre de 2018.

5. L’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Govern Balear, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament han manifestat el seu interès en l’adquisició dels quarters de la Plaça de s’Esplanada des Castell, amb l’objectiu bàsic de recuperar per a l’ús públic aquests immobles i al mateix temps resoldre la manca d’equipaments públics del municipi, havent-se iniciat contactes amb la SAREB per a negociar la compra dels immobles.

6. A la vista de la inexistència, d’un acord ferm amb la SAREB i atesa la impossibilitat de finalitzar, abans del 30 de setembre de 2018, tots els tràmits administratius necessaris per formalitzar la compravenda dels immobles on es troben ubicats els quarters, és voluntat d’ambdues parts subscriure una nova pròrroga del conveni amb la única finalitat d’ajornar la resolució del mateix durant la negociació de la compravenda i, si escau, la tramitació dels expedients administratius necessaris per a formalitzar l’adquisició.

7. Aquesta addenda del conveni ha estat aprovada per el Ple de l’Ajuntament en data 27 de setembre de 2018.

Acords

Ambdues parts es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquesta addenda al Conveni urbanístic subscrit entre l’Ajuntament des Castell i la “SOCIEDAD DE GESTIÓN DE ACTIVOS PROCEDENTES DE LA REESTRUCTURACIÓN BANCARIA, S.A.” (SAREB), referent a les casernes de Compte de Cifuentes i Duc de Crillón a la Plaça de s’Esplanada des Castell, d’acord amb els termes següents:

PRIMER. Es prorroga per 1 any, a comptar des del 30 de setembre de 2018, el conveni urbanístic signat per les parts el 4 de setembre de 2014, sense perjudici de l’extinció del conveni abans de la data indicada, en cas que s’adquireixin els immobles per part de qualsevol de les administracions esmentades a l’antecedent 5 anterior abans del 30 de setembre de 2019.

SEGON. Sense perjudici del que s’ha previst en el punt PRIMER, aquesta  pròrroga no confereix a les parts cap dret ni obligació addicionals als que ja estan prevists al conveni signat el 4 de setembre de 2014, que subsisteixen sense cap alteració la resta de condicions que integren dit conveni.

TERCERO. Aquesta Addenda serà elevada a inscripció en el Registre de la Propietat de Maó assumint la Corporació Local les despeses que es puguin produir.

As Castell i a Madrid en la data de la signatura electrònica que consta en aquest document.

Por l’Ajuntament des Castell                                          Per la SAREB

José Luis Camps Pons                               Soledad Borrego Martínez”

RECURSOS:

Contra l’acord d’aprovació definitiva, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar  recurs potestatiu de reposició, davant l’òrgan que l’ha dictat, en el termini d’un mes a comptar des del dia següent a la recepció de la notificació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, o bé directament contra aquest acte administratiu, podeu interposar recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciós administratius de les Illes Balears o del vostre domicili, si s’escau, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent al de la notificació, de conformitat amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el cas que la desestimació del recurs de reposició es produís per silenci administratiu -silenci que es produeix pel transcurs del termini d’un mes a comptar des de la data de la seva interposició- el termini per a la interposició del recurs contenciós administratiu serà de sis mesos a comptar des del dia següent al què el referit recurs de reposició s’entengui desestimat.

No obstant, podeu interposar qualsevol altre recurs o instar qualsevol procediment que considereu procedent.

   

Castell, 4 de desembre de 2018

El Batlle

 José Luis Camps Pons