Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 14539
Acord del Ple de classificació dels ens instrumentals vinculats o dependents del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en sessió de 8 de novembre de 2017, va acordar:

Primer.- Classificar als ens instrumentals que estan vinculats o depenen del Consell de Mallorca en els grups que s'assenyalen, amb les conseqüències que s'especifiquen a continuació:

Grup I: Institut Mallorquí d'Afers Socials, Agència de Defensa del Territori de Mallorca, Fundació Mallorca Turisme i Fundació ACA, Àrea Creació Acústica.

Nombre màxim de membres en els consells rectors o òrgans de govern: 15 membres

Nombre mínim i màxim de directius:

Mínim

Màxim

1

3

Grup II: Fundació Teatre Principal, Fundació Mallorca Literària i Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

Nombre màxim de membres en els consells rectors o òrgans de govern: 12 membres

Nombre mínim i màxim de directius

Mínim

Màxim

1

2

Grup III: Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, Consorci de les Tecnologies de la Informació i Comunicació, Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, Consorci Euro Local Mallorca.

Nombre màxim de membres en els consell rectors o òrgans de govern: 9 membres

Nombre mínim i màxim de directius

Mínim

Màxim

0

1

Segon.- La creació, si n'és el cas, de nous ens instrumentals, haurà d'acompanyar-se de l'acord de classificació en algun dels tres grups establerts en la Llei reguladora de les bases del règim local.

Tercer.- Les retribucions a fixar en els contractes mercantils o d'alta direcció es classifiquen en bàsiques i complementàries. Les retribucions bàsiques ho seran en funció de les característiques de l'entitat i inclouen la retribució mínima obligatòria assignada a cada màxim responsable, directiu o personal contractat. D'acord amb l'establert a l'article 75 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local i el Reial Decret 451/2012, de 5 de març, pel qual es regula el règim retributiu dels màxims responsables i directius en el sector públic empresarial i altres entitats, la retribució bàsica no podrà excedir, en còmput anual, dels imports següents:

Entitats del GRUP I

105.000 euros

Entitats del GRUP II

80.000 euros

Entitats del GRUP III

55.000 euros

Les retribucions complementàries comprenen un complement de lloc i un complement variable, el complement de lloc retribuirà les característiques específiques de les funcions o llocs directius, d'acord amb els criteris següents:

  1. Competitivitat externa, és a dir, la situació retributiva del directiu en comparació en lloc similars del mercat de referència.
  2. Estructura del mercat de referència.
  3. Pes relatiu del lloc dins l'organització.
  4. Nivell de responsabilitat.

El complement de lloc no podrà superar el 60 per 100 de les retribucions bàsiques.

El complement variable, que tindrà caràcter potestatiu, retribuirà la consecució d'uns objectius prèviament establerts conforme a paràmetres avaluables, conseqüentment la seva percepció es troba condicionada a l'assoliment dels objectius.

El complement variable no podrà superar el 40 per 100 de les retribucions bàsiques.

 La quantia de les retribucions dels màxims responsables i directius, que estiguin assimilats a afectes retributius a alts càrrecs del Consell de Mallorca, serà la mateixa que aquests, amb independència de la naturalesa mercantil o d'alta direcció del contracte que els vinculi amb l'entitat.

En qualsevol cas, les retribucions bàsiques i complementàries del personal directiu no poden superar els límits que anualment estableixi la Llei General de Pressupost de l'Estat.

Quart.- El règim jurídic del personal directiu es sotmetrà allò que disposi el Reglament Orgànic del Consell de Mallorca, als estatus de l'ens instrumental i, si s'escau, als acords de desenvolupament dels seus òrgans de govern.

El titular del màxim òrgan de direcció (president, gerent, director, etc...) dels organismes autònoms, consorcis i de les entitats públiques empresarials insulars haurà de ser funcionari de carrera o personal laboral de les Administracions públiques o un professional del sector privat, titulats superiors en ambdós casos, i amb més de cinc anys d'exercici professional en el segon.

La designació de la resta del personal directiu haurà de respondre als principis de mèrit i capacitat i a criteris d'idoneïtat, i es durà a terme mitjançant procediments que garanteixin la publicitat i concurrència.

No tindran la consideració de màxim responsable o directiu els que estiguin vinculats a l'entitat per una relació funcionarial.

Cinquè.- Procedir a l'adaptació dels contractes mercantils o d'alta direcció vigents allò que disposa l'acord, si així fos necessari. L'adaptació no podrà produir cap increment, en relació a la situació anterior.

Les entitats adoptaran les mesures necessàries per adaptar els seus estatuts o normes de funcionament intern a allò que disposa aquest acord en el termini màxim de tres mesos comptadors des de la comunicació de la classificació.

Sisè.- Instar als ens instrumentals a què, prèvia adopció dels acords necessaris, proposin al Ple d'aquest Consell l'adaptació dels seus estatuts, en el termini de tres mesos des de la comunicació de l'acord, si allò fos necessari, en els termes de la disposició addicional dotzena, apartat primer de la Llei reguladora de les bases del règim local.

Setè. Publicar els acords anteriors en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la web del Consell i els ens instrumentals, així com la definitiva composició dels seus òrgans de govern i contractacions d'alta direcció que es realitzi, amb les dades essencials i experiència professional de tots d'ells.

 

Palma, 5 de desembre de 2017

El secretari general
Jeroni Mas Rigo