Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 14469
Aprovació definitiva ordenança fiscal reguladora taxa prestació serveis i realització activitats del cementiri municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini d’exposició al públic de l’acord provisional relatiu a la ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació de serveis i realització d’activitat al Cementiri Municipal, aprovada en sessió plenària de la corporació de dia 25-09-2017, i no s’han presentat reclamacions, s’eleva a definitiu dit acords, segons preveu l’article 2/2004 de 5 de març del TRLRHL, l’acord de modificació i text íntegre de l’ordenança es publicarà en el BOIB, i serà d’aplicació a partir del següent dia de la seva publicació al BOIB

 

Lloseta, a 20 de desembre del 2017

El Batlle,
Jose Maria Muñoz Pérez,

 

S’insereix a continuació el text íntegre de l’ordenança

“ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER PRESTACIÓ DE SERVEIS I REALITZACIÓ D'ACTIVITATS AL CEMENTERI MUNICIPAL

Article 1r.- Fonament i naturalesa.

 En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l’article 106 de la llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les Bases de Règim Local i de conformitat amb el que es disposa als articles 15 a 19 del TR-LHL de 2004, aquest Ajuntament  ordena la TAXA DE PRESTACIÓ DE SERVEIS I REALITZACIÓ D’ACTIVITATS AL CEMENTIRI MUNICIPAL, que es regeix per aquesta Ordenança Fiscal

Article 2.- Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la present taxa la prestació dels serveis i activitats de Cementen Municipal següents:

a. Concessions de sepultures a perpetuïtat.

b. Concessions de sepultures temporals

c. Traspassos de titularitat

d. Expedició de títols de concessions

e. Inhumacions.

f. Exhumacions i trasllats de restes.

g. Cambra de conservació de cadàvers.

h. Conservació i manteniment de les instal·lacions

Els serveis seran prestats de conformitat a les disposicions sanitàries sobre la matèria o de caràcter general, a la Llei de Règim Local i Reglaments d'aplicació, i a les Ordenances  i Reglaments municipals,  així com als acords que dictin els òrgans competents de la Corporació Municipal.

Article 3r.- Subjecte passiu.

Son subjectes passius contribuents – article 35 i 36 de la  Llei General Tributària de 2003 (LGT 2003) - (ja siguin persones físiques o jurídiques) els sol·licitants de la concessió, de l'autorització o de la prestació del servei, i, en el seu cas, els titulars de l'autorització concedida.

 

Article 4t.- Responsables.

1. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a que fan referència els articles 42  de la LGT de 2003.

2. Seran responsables subsidiaris – article 43 de la LGT 2003 - els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb I'abast que assenyala de la LGT 2003.

Article 5è.- Exempcions subjectives.

Estaran exempts els serveis prestats amb motiu de:

a. Els enterraments dels asilats procedents de la Beneficència,, previ informe justificatiu dels serveis socials municipals.

b.  Els enterraments de cadàvers de pobres de solemnitat.

Article 6é.- Quotes tributàries.

La quota tributària es determina per aplicació del següent quadre de tarifes:

QUADRE DE TARIFES DEL CEMENTERI

Epígraf A) CONCESSIONS DEL DRET DE SEPULTURES:

Concessió de nínxol

2.500,00 

Concessió de nínxol

35.000,00 

Epígraf B) CONCESSIONS DE SEPULTURES TEMPORALS: Per cada nínxol

Concessió temporal de nínxol

126,26 

El termini de l'esmentada concessió serà de 5 anys, improrrogable, sent l'esmentada tarifa irreductible en qualsevol cas.

Epígraf C) TRASPASSOS DE TITULARITAT DE LA CONCESSIÓ:

Entre familiars del mateix tronc o entre cònjuges

50,00 

Els no compresos en l'apartat anterior

100,00 

Epígraf D) EXPEDICIÓ DE TÍTOLS DE CONCESSIÓ:

Per l'expedició inicial de títols de concessions, duplicats i canvis que s'hi produeixen, s’abonarà la quantitat de 25,00 euros.

Epígraf E) SERVEIS FUNERARIS:

Per cada enterrament

50,00 

Exhumacions i trasllats de restes

75,00 

Utilització del tanatori, per defunció

100,00 

Quan la conservació o dipòsit de cadàvers i restes es realitzi per disposició de l'Autoritat Judicial, no es meritarà la tarifa de l'apartat 3 del present epígraf.

Epígraf F) CONSERVACIÓ I MANTENIMENT DE LES SEPULTURES:

Per nínxol: 7 euros/any.

Per panteons:  80 euros/any.

Article 7è.- Meritació i període d'imposició.

1. Es meritarà la taxa i neix l'obligació de contribuir quan s’iniciï la prestació del servei subjecte a gravamen, entenent, als efectes, que l'esmentat inici es produeix amb la sol·licitud d'aquells, tret del casos regulats en els epígrafs A) i F) de l'article anterior, en els quals s'aplicarà el que disposen els apartats següents.

2. Respecte a l’epígraf A), la taxa es merita i neix l'obligació de contribuir en el moment de l'expedició del corresponent títol de concessió.

3. Respecte a l’epígraf F), el període d'imposició coincideix amb l'any natural, tret del cas de noves concessions, en el qual el període d'imposició començarà el primer dia de l'any natural següent al de l'expedició del títol de concessió. En l'esmentat epígraf, la taxa es merita el primer dia del període d'imposició.

4. L'import de la taxa corresponent a l'epígraf F), en el supòsit de traspassos de titularitat, serà irreductible, havent d’abonar la totalitat de l'import anual en el moment de l'expedició del nou títol de concessió.

Article 8è.- Dipòsit previ.

1. Respecte a les tarifes regulades a l'epígraf A) de l'article 4t. de la present ordenança fiscal, en el termini de 15 dies, des de la notificació de l'adjudicació de la concessió administrativa, els sol·licitants vendran obligats a satisfer, en concepte de dipòsit previ, el 50% de les quantitats indicades a l'esmentat epígraf.

2. Transcorregut el termini anterior, sense haver realitzat el pagament de l'import que correspongui, determinarà la pèrdua deis drets de la concessió administrativa.

3. La renuncia posterior a la concessió administrativa, no donarà dret a la devolució del dipòsit previ fins que aquella pugui ser adjudicada a altre sol·licitant.

Article 9è.- Declaració, liquidació i ingrés.

Els subjectes passius sol·licitaran la prestació deis serveis objecte de la present ordenança fiscal.

Cada servei serà objecte de liquidació individual i autònoma, la qual s’ingressarà directament a la Tresoreria Municipal.

Respecte a la taxa regulada a l’epígraf F) de l’article 4t., anualment l'Ajuntament formarà el padró o matrícula, en el qual figuraran tots els titulars de concessions a perpetuïtat de sepultares. L'esmentat padró s’exposarà al públic, per un termini de 15 dies, mitjançant anuncis en el Butlletí Oficial d’aquesta Comunitat Autònoma, a efectes de reclamacions i suggeriments.

Article 10è. Infraccions i sancions tributàries.

1. Les infraccions a aquesta ordenança es regularan i sancionaran, segons els casos, d'acord al que disposa el Títol IV de la LGT de 2003, sobre potestat sancionadora i disposicions complementàries.

2. El procediment per sancionar les infraccions tributàries que corresponguin, segons l'apartat anterior, serà el que resulti d'aplicar les regles i criteris de graduació previstos a la legislació tributària.

3. La competència per imposar les sancions recaurà en el Sr. Batle-President, conformement al que disposa l’article 21. 1, lletra n), de la Llei 7/1985.

4. La imposició de sancions no impedirà, en cap cas, la liquidació i cobrament de les quotes meritades no prescrites.

5. Allò que preveu aquesta ordenança serà conforme amb el que disposa la Llei 7/85, RDL 781/86, Reglaments i altres disposicions legals aplicables.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL ÚNICA.- Allò no previst en la present ordenança serà d’aplicació la legislació de règim local i la legislació en matèria tributària.

DISPOSICIÓ FINAL.- Vigència.

La present ordenança entrarà en vigor a partir del dia següent al de la publicació en el Butlletí Oficial d'aquesta Comunitat Autònoma i s’aplicarà a partir del dia 1 de gener de l’any 2.018. Romandrà en vigor fins que no s’acordi la seva derogació o modificació.”