Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 9041
Consell Executiu Concessió d'ajuts per a la restauració de béns del patrimoni històric de Menorca, any 2016

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió ordinària de dia 27 de juny de 2016, de conformitat amb les bases aprovades en data 29 de febrer de 2016 i publicades en el BOIB núm. 36 de 19.3.2016 va adoptar el següent acord:

Primer. Concedir els ajuts per a la restauració de béns del patrimoni històric de Menorca corresponents a l'any 2016 que es relacionen tot seguit:

BENEFICIARI: Fundació Illes Balears

NIF: G07431604

PROJECTE: Restauració de la sala hipòstila del poblat talaiòtic de Torralba (Alaior)

QUANTITAT CONCEDIDA: 5.000 €

   

BENEFICIARI: Ajuntament de Maó

NIF: P0703200F

PROJECTE: Restauració de les pintures de la Sala de l'Alegria de Can Oliver (Maó)

QUANTITAT CONCEDIDA: 5.000 €

CONCESSIÓ DE BESTRETA: 50 % de la subvenció concedida. S’exonera de la constitució de garantia ateses les característiques especials del beneficiari (administració pública).

   

BENEFICIARI: Escola d'Art de Menorca

NIF: Q0768181J

PROJECTE: Restauració d'un comodí tipogràfic

QUANTITAT CONCEDIDA: 3.945,27 €

  

BENEFICIARI: Francesc Isbert Vaquer

NIF: 43007350H

PROJECTE: Restauració del material arqueològic de s'Albufera del Pla de Sant Joan de Ciutadella

QUANTITAT CONCEDIDA: 5.000 €

   

BENEFICIARI: Bisbat de Menorca

NIF: R0700018E

PROJECTE: Pintura sobre taula que representa la pregària de Jesús a l'Hort de les Oliveres

QUANTITAT CONCEDIDA: 1.491,33 €

   

BENEFICIARI: Fundació Líthica - Pedreres de S'Hostal

NIF: G57741324

PROJECTE: Restauració de dos accessos de les pedreres

QUANTITAT CONCEDIDA: 4.040 €

OBSERVACIONS: No es consideren restauració la preparació i el muntatge d'arrambadors.

CONCESSIÓ DE BESTRETA: 50 % de la subvenció concedida. S’exonera de la constitució de garantia ateses les característiques especials del beneficiari (entitat sense ànim de lucre amb manca de disponibilitat de tresoreria).

En total es distribueixen 24.476,60 euros.

Segon. Denegar la sol·licitud presentada per l'Associació Sanisera perquè els treballs que es proposen al jaciment arqueològic situat a Sanitja (es Mercadal) són obres de consolidació d'algunes zones excavades, cosa que forma part del que s'exigeix en les autoritzacions de les intervencions arqueològiques com a part de la mateixa intervenció, i el desmuntatge d'una paret seca no pot considerar-se treball de restauració pròpiament dita.

Tercer. L’import dels ajuts s’aplicarà, en un 50 %, al capítol 7 del programa de Patrimoni Històric del pressupost de 2016, i el 50 % restant a una partida del capítol 7 del programa de Patrimoni Històric del pressupost de l’any 2017.

Quart. En cas que la subvenció concedida sigui substancialment inferior a l’import sol·licitat, o en cas que no es disposi de finançament per realitzar el projecte presentat, es concedeixen quinze dies hàbils d’ençà que el beneficiari hagi rebut la notificació de la concessió per acceptar o renunciar a l’ajut concedit. Si no es comunica en aquest termini, s’entendrà acceptat tàcitament l’import de la subvenció i s’haurà de justificar la totalitat del pressupost de l’activitat que es va presentar a la convocatòria, i no només l’import de l’ajut concedit.

Cinquè. Si la despesa justificada excedeix de l’import del pressupost sol·licitat, la possible desviació pressupostària anirà a càrrec del beneficiari de l'ajut. Si, per contra, la despesa justificada és inferior a l’import del pressupost sol·licitat i subvencionat, es reduirà de forma proporcional la subvenció concedida.

    

Maó, 1 d'agost de 2016

    

La secretaria interina

Rosa Salord Oleo