Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 9034
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres per la qual s’accepta la renúncia al càrrec del director del CEIP Rafal Vell, de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L’1 de juliol de 2014 (BOIB núm. 87, de 26 de juny), el senyor Ricard Vila Barceló va ser nomenat director del CEIP Rafal Vell, de Palma, amb efectes d’1 de juliol de 2014, per un període de quatre anys.

2. Mitjançant la Resolució definitiva de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de 13 de juliol de 2016, per la qual es declaren seleccionats els aspirants proposats per la Comissió de selecció a les places d’assessors de formació permanent en els centres de professorat, convocades per concurs de mèrits en règim de comissió de serveis, es va fer pública l’adjudicació d’assessories dels CEP, i al senyor Ricard Vila Barceló se li va adjudicar plaça al CEP de Palma.

3. Atès que d’acord amb el Decret 119/2002, de 27 de setembre, (BOIB núm. 120, de 5 d’octubre) pel qual s’aprova el reglament orgànic de les escoles públiques d’educació infantil, dels col·legis públics d’educació primària, i dels col·legis públics d’educació infantil i primària, a l’article 35.5 regula En cas de trasllat, provisional o definitiu, del director a un altre centre, o quan li resti menys d’un any per assolir l’edat de jubilació, ... El cessament del director anterior i la presa de possessió de l’acabat d’elegir tendran efectes del dia 1 de juliol següent.

4. L’Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 18 de febrer de 2010 (BOIB núm. 30, de 23 de febrer) per la qual s’aproven les bases per a la selecció, el nomenament i el cessament dels òrgans de govern dels centres docents públics no universitaris de les Illes Balears estableix a l’article 16, el cessament del director que es produirà en els següents supòsits: ...3. Renúncia al càrrec motivada pel fet de tenir una altra destinació el següent curs escolar, amb efectes de 30 de juny.

Fonaments de dret

1. L’article 138.b) de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació estableix com un dels supòsits de cessament del director d’un centre docent públic, la renúncia motivada acceptada per l’Administració educativa.

2. L’apartat 3 de l’article 16 de l’Ordre del conseller d’Educació i Cultura, de 18 de febrer de 2010, per la qual s’aproven les bases per a la selecció, el nomenament i el cessament dels òrgans de govern dels centres docents públics no universitaris de les Illes Balears, determina, com una causa de cessament dels directors, la renúncia al càrrec motivada pel fet de tenir una altre destinació el següent curs escolar, amb efectes de 30 de juny.

3. L’article 16 de l’Ordre esmentada estableix, a l’últim paràgraf, el següent:

“En els supòsits prevists als apartats 2, 3, 4 i 5 d’aquest article, a proposta de la Direcció General de Planificació i Centres, la Direcció General de Personal Docent ha de procedir al nomenament d’un nou director, el mandat del qual finalitzarà en el moment en què es resolgui la següent convocatòria de concurs de mèrits”.

4. D’acord amb el decret 12/2015, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, correspon a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, les competències en matèria de planificació educativa, coordinació, règim orgànic i funcionament dels centres docents. Així és competent per acceptar la renúncia, el director general de Planificació, Ordenació i Centres

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Acceptar la renúncia al càrrec de director del CEIP Rafal Vell, de Palma, del senyor Ricard Vila Barceló, derivada de la seva participació en la convocatòria pública per cobrir, en comissió de serveis, places d’assessors de formació permanent en els centres de professorat, convocada per Resolució de 21 d’abril de 2016, en la qual ha obtingut plaça al CEP de Palma.

2. D’acord amb l’article 35.5 del Reglament Orgànic de les escoles públiques d’educació infantil, dels col·legis públics d’educació primària, i dels col·legis públics d’educació infantil i primària, aquesta renúncia tindrà efectes del 13 de juliol del 2016.

3. Disposar que l’acceptació de la renúncia sigui efectiva en el moment en què es designi un director o directora en funcions o en el moment en què es resolgui la següent convocatòria de concurs de mèrits per a la selecció de directors.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs d’alçada davant el conseller d’Educació, i Universitat, en el termini d’un mes, comptador des de l’endemà d’haver-se publicat aquesta Resolució, d’acord amb el que estableixen els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

  

Palma, 29 de juliol de 2016

El director general de Planificació, Ordenació i Centres

Antonio Morante Milla