Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 9032
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 18 de juliol de 2016 per la qual es determina el caràcter i la durada dels nomenaments dels directors dels centres integrats de formació professional

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Reial decret 1558/2005, de 23 de desembre, regula els requisits bàsics dels centres integrats de formació professional. L’article 4, en la redacció que li dóna el Reial decret 564/2010, de 7 de maig, pel qual es modifica el Reial decret 1558/2005, de 23 de desembre, assenyala les competències atribuïdes a les administracions autonòmiques quant a la creació o autorització d’aquests tipus de centres en el seu territori de gestió. Els centres integrats són concebuts com una institució al servei de les persones i del sector productiu, i han de contribuir a la qualificació i requalificació de les persones i acomodar-se a les seves diferents expectatives professionals.

Per complir les finalitats citades, els centres integrats de formació professional han de tenir autonomia i flexibilitat organitzativa, versatilitat en la programació de l’oferta formativa i capacitat de donar resposta formativa a les necessitats del món laboral, com a conseqüència dels ràpids canvis tecnològics, organitzatius i materials.

L’article 13 del Reial decret 1558/2005, de 23 de desembre, regula el nomenament i les funcions dels directors dels centres integrats i assenyala que la direcció dels centres integrats de titularitat pública s’ha de proveir mitjançant el procediment de lliure designació. En el cas dels centres integrats, la titularitat dels quals és de les administracions educatives, el nomenament s’ha de fer entre funcionaris públics docents, d’acord amb els principis de mèrit, capacitat i publicitat, prèvia consulta als òrgans col·legiats del centre.

El Decret 96/2010, de 30 de juliol, regula els centres integrats de formació professional dins l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. L’article 12 determina quins són els òrgans de govern dels centres integrats de formació professional i estableix que “la direcció dels centres integrats s’ha de proveir pel procediment de lliure designació, segons el que disposa l’article 13.1 del Reial decret 1558/2005, de 23 de desembre. Els càrrecs de cap d’estudis i secretari o secretària han de ser proposats pel director o directora, com també el cap o la cap d’àrea econòmica, compres i manteniment. En aquest cas, la persona que ocupi aquest lloc de treball ha de respondre a un perfil amb formació adequada per poder-lo desenvolupar”.

L’article 14 del mateix decret assenyala quins són els òrgans col·legiats de participació dels centres integrats de formació professional: el consell social i el claustre del professorat.

El consell social és l’òrgan de participació de la societat en els centres integrats de formació professional. Ha d’estar format per dotze membres amb veu i vot, més el secretari o secretària, que ha de ser el secretari o la secretària del centre, amb veu però sense vot. Entre les funcions que té aquest consell social hi ha la d’emetre l’informe amb caràcter previ al nomenament del director o directora. Per tant, el nomenament dels directors dels centres integrats està subjecte a l’informe previ que emeti el consell social del centre.

El 18 de març de 2016, la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat dóna total suport a la proposta feta pels directors dels centres integrats de formació professional de les Illes Balears, justifica la conveniència d’un desplegament normatiu i proposa igualar el període de nomenament dels directors dels centres integrats al de la resta de directors dels centres públics, amb la finalitat de poder dur a terme el projecte funcional dels centres, tal com indica l’article 11 del Decret 96/2010.

El 23 de juny de 2016 (NRS 478/2016), el cap del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals fa la proposta de nomenament dels directors dels centres integrats de formació professional i proposa que siguin nomenats per un període de quatre anys.

Ateses les consideracions anteriors, i amb l’objectiu d’aplicar a aquests nomenaments els principis de publicitat, mèrits i capacitats, que són fonament indiscutible en la carrera administrativa, resulta adient determinar el caràcter i la durada del càrrec dels directors dels centres integrats de formació professional.

D’acord amb el Decret 12/2015, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 97, de 2 de juliol), segons la redacció fixada pel Decret 1/2016, de 16 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015, de 7 d’agost (BOIB núm. 23, de 18 de febrer), corresponen a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d’Educació i Universitat les competències en matèria de planificació educativa, coordinació, règim orgànic i funcionament dels centres docents.

Per tot això, d’acord amb la proposta de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de 18 de març de 2016 i amb la proposta del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 15 de juliol de 2016, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Determinar que els nomenaments dels directors dels centres integrats de formació professional tenen caràcter ordinari i de lliure designació. Aquests s’han de fer a proposta de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, sempre que hagin tingut l’informe del consell social del centre i s’hagi consultat el claustre del professorat.

Segon

Aprovar la durada del nomenament per un període de quatre anys

Tercer

Nomenar els directors dels centres integrats de formació professional que figuren a l’annex 1 d’aquesta Resolució. Aquests directors es nomenen amb efecte a partir de l’1 de juliol de 2016.

Quart

Ordenar la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d’acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 18 de juliol de 2016

El conseller d’Educació i Universitat

Martí X. March Cerdà

 

ANNEX 1

Candidats seleccionats mitjançant lliure designació dels centres integrats de formació professionals de les Illes Balears

Codi

Tip.

Nom

Municipi

Illa

Candidats

07014922

D

CIFP Can Marines

Santa Eulària des Riu

Eivissa

Josefa Costa Costa

07013498

D

CIFP Joan Taix

Sa Pobla

Mallorca

Bartomeu Alzamora Fàbregas

07013620

D

CIFP Nauticopesquera

Palma

Mallorca

Antoni Mulet Covas

07014703

D

CIFP Son Llebre

Marratxí

Mallorca

Margalida Poquet Carbonell