Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 8987
Modificació del pla estratègic de subvencions de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell de Mallorca en sessió celebrada el passat dia 27 de juliol de 2016 ha acordat:

Antecedents de fet

1. El Ple del Consell de Mallorca, en sessió extraordinària celebrada el dia 23 de desembre de 2015, adoptà l’acord de l’aprovació definitiva del pressupost de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials per a l’exercici 2016 (BOIB núm. 187, de 26 de desembre de 2015).

Entre els annexes del pressupost hi figura el Pla estratègic de subvencions de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a l’exercici 2016.

2. El Pla esmentat no inclou la següent convocatòria: Convocatòria de subvenció per a població amb risc d'exclusió social mitjançant ajudes econòmiques adreçades a entitats que duen a terme activitats de suport als Serveis Socials d'Atenció Primària per al 'any 2016.

3. Així mateix, sí surt al Pla aprovat inicialment la línia d'ajudes a l'emancipació, amb una dotació de 80.000,00€ imputats a la partida 20 23135 48004.

4. El 20 de juliol de 2016 ha tingut entrada en el Servei Jurídicoadministratiu un informe proposta de la cap de servei de Menors i Família amb el vistiplau de la directora insular, en el qual sol·licita que es modifiqui el Pla Estratègic de Subvencions de l’IMAS com a conseqüència de la modificació pressupostària que va destinar 20.000,00€ dels 80.000,00€ a capítol 7, per adequar-ho als conceptes objecte de la línia d'ajudes.

5. El 21 de juliol de 2016 ha tingut entrada en el Servei Jurídicoadministratiu un informe proposta del cap de secció d'Inserció Social amb el vistiplau de la directora insular d'Inclusió Social, en el qual sol·licita que es modifiqui el Pla Estratègic de Subvencions de l’IMAS per incloure-hi la convocatòria Convocatòria de subvenció per a població amb risc d'exclusió social mitjançant ajudes econòmiques adreçades a entitats que duen a terme activitats de suport als Serveis Socials d'Atenció Primària per al 'any 2016.

Fonaments de dret

1. L’article 8 de la Llei General de Subvencions preveu que les Administracions públiques han de concretar en un pla estratègic de subvencions els objectius i els efectes que es pretenen quan s’estableixen les subvencions, el termini necessari per aconseguir-ho, els costos previsibles i les fonts de finançament, condicionat en tot cas als objectius d’estabilitat pressupostària.

2. L’apartat h) de l’article 1 del Decret d’Organització del Consell Insular de Mallorca estableix que és competència del Consell Executiu aprovar el Pla estratègic de subvencions de cada departament i, per tant, també per aprovar-ne les modificacions.

Per tot el que s’ha exposat, propòs que el Consell Executiu del Consell de Mallorca adopti els següents:

ACORDS:

Primer. Aprovar la modificació del Pla estratègic de subvencions de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials per incloure-hi la següent convocatòria:

Convocatòria de subvenció per a població amb risc d'exclusió social

Objectius generals

L'objecte d'aquesta convocatòria és fixar els criteris i el procediment de les ajudes econòmiques adreçades a entitats que duen a terme activitats de suport als Serveis Socials d'Atenció Primària per al 'any 2016.

Les activitats de suport als Serveis Socials d'Atenció Primaria formen part de serveis d'atenció primària públics que treballen amb persones i famílies en situació de risc d'exclusió social.

La prestació d’aquests suports és dinàmica i flexible i està adaptada a les necessitats de cada persona. Va adreçada a tota la població general que tingui alguna vulnerabilitat i per tant estigui en risc d'exclusió social.

Objectius específics per destinatari o convocatòria

Les actuacions que seran objecte de subvenció són:

Atenció directa en els barris i pobles. Treball que es fa amb professionals, bàsicament treballadors/es socials, i que realitzin les tasques d’acollida, orientació, informació, i si cal derivació cap a altres recursos.

Treball sobre els usuaris: l’acompanyament i seguiment dels usuaris durant tot el procés en el que s'està intervenint i la tramitació de recursos, prestacions i altres ajuts tant públics com privats.

Realització de projectes sorgits de les demandes i necessitats dels usuaris atesos, amb especial atenció als col·lectius amb més risc.

Coordinació amb els serveis municipals territorials i treball en xarxa amb altres institucions, tant públiques com privades.

Efectes prevists

Núm. d’entitats beneficiaries : 5

Termini d’execució

Exercici 2016

Pressupost previst

30.23143.48000 Convocatòria subvenció població amb risc d'exclusió : 250.000,00€

Segon. Aprovar la modificació de la línia d'ajudes a l'emancipació en el sentit següent:

60.000,00€ imputats a la partida 20.23135.48004

20.000,00€ imputats a la partida 20.23135.78000

Tercer. Publicar aquest acord en el BOIB i notificar-ho al Departament d'Hisenda del Consell de Mallorca i a la Intervenció Delegada de l'IMAS.”

La qual cosa es fa pública als efectes oportuns.

 

Palma, 27 de juliol de 2016

 

La secretària delegada

(BOIB núm. 160, de 14-11-2006)

Inmaculada Borrás Salas