Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció primera. Contractació Pública

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI I INFRAESTRUCTURES

Núm. 8974
Resolució de desistiment del procediment de contractació al servei per al desenvolupament del programa d’Esport Saludable a la Serra de Tramuntana durant el curs 2016-2017 (Exp. 3/2016-PO), mitjançant procediment obert

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 1 d’agost de 2016, la vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, va dictar la següent Resolució:

“Antecedents

1. En data 14 de juliol de 2016 es va aprovar l’expedient de contractació corresponent al servei per al desenvolupament del programa d’Esport Saludable a la Serra de Tramuntana durant el curs 2016-2017 (Exp. 3/2016-PO), mitjançant procediment obert.

2. La licitació de l’esmentat servei es va publicar en el BOIB núm. 92, de 21 de juliol de 2016.

3. Durant la fase de licitació s’ha observat un error en el Plec de Prescripcions Tècniques i en els seus annexes, atès que entre els preus unitaris establerts en la licitació no s’han inclòs els preus d’uns serveis que d’acord amb el punt 7 del Plec de Prescripcions Tècniques ha de prestar l’adjudicatari del contracte. En concret, els preus dels autocars necessaris pel transport de persones, d’acord amb el que s’indica en els plecs.

Aquest canvi implica que el pressupost de licitació haurà de ser corregit.

4. El termini de licitació finalitza el dia 5 d’agost de 2016, i fins en aquests moments no s’ha presentat cap proposició per a aquesta licitació.

5. Amb la finalitat d’esmenar l’error detectat en el Plec de Prescripcions Tècniques, es considera necessari acordar el desistiment del procediment de licitació.

Fonaments

Primer. L’article 155.1 del Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de contractes del sector públic, en endavant TRLCSP, assenyala que l’Administració tendrà la facultat de desistir del procediment de licitació, motivant la resolució i notificant-la als licitadors.

Segon. L’article 155 TRLCSP també disposa que el desistiment a la celebració del contracte s’haurà d’acordar abans que l’òrgan de contractació acordi l’adjudicació.

Tercer. El desistiment haurà d’estar fonamentat en una infracció no esmenable de les normes de preparació del contracte o reguladores del procediment d’adjudicació.

Quart. D’acord amb l’article 155 del TRLCSP l’òrgan de contractació és l’òrgan competent per aprovar el desistiment de la celebració del contracte, en aquest cas l’òrgan de contractació és la vicepresidència del Consorci, atès que és l’òrgan que, de conformitat amb les Bases Generals d’Execució del Pressupost del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per a l’exercici 2016, ostenta la competència per autoritzar i disposar despeses de quantia superior a l’import dels contractes menors, i és l’òrgan que va aprovar l’expedient de contractació corresponent al servei per al desenvolupament del programa d’Esport Saludable a la Serra de Tramuntana durant el curs 2016-2017 (Exp. 3/2016-PO).

D’acord amb tot l’anterior, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer. Desistir del procediment de contractació relatiu al servei per al desenvolupament del programa d’Esport Saludable a la Serra de Tramuntana durant el curs 2016-2017 (Exp. 3/2016-PO), mitjançant procediment obert, atès l’error detectat en el Plec de Prescripcions Tècniques i en els seus annexes.

Segon.- Anul·lar l’aprovació de la despesa i els documents comptables emesos per tal de tramitar el procediment de contractació referent al servei per al desenvolupament del programa d’Esport Saludable a la Serra de Tramuntana durant el curs 2016-2017 (Exp. 3/2016-PO), que són els següents:

  • Anualitat 2016: document comptable A definitiu 220160000055, per un import  devuit mil set-cents set euros amb seixanta-sis cèntims (18.707’66 euros), amb càrrec a la partida pressupostària 00 33615 22707 (document A/ provisional 920160000088).
  • Anualitat 2017: document comptable A definitiu 220169000009, per un import de vint-i-vuit mil seixanta-un euros amb quaranta-vuit cèntims (28.061’48 euros), amb aniran amb càrrec a la partida pressupostària 00 33615 22707 (document A/ provisional 920169000012).

Tercer.- Notificar aquesta resolució als licitadors.

Quart.- Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, podeu interposar, alternativament, els recursos següents:

a) Directament, el recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de rebre aquesta notificació.

b) El recurs de reposició potestatiu davant la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, en el termini d’un mes, comptador a partir de l’endemà de rebre aquesta notificació. Contra la desestimació expressa d’aquest recurs de reposició, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs de reposició.

Si ha transcorregut un mes des de la interposició del recurs de reposició potestatiu i no n’heu rebut la notificació de resolució expressa, s’entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu de Palma, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l’endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l’anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.”

Palma, 1 d'agost de 2016

El secretari del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial
(per delegació, BOIB núm. 165 de 29 de novembre de 2013)
Antonio Benlloch Ramada