Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 8637
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s'incrementa el crèdit de la Resolució del president del FOGAIBA de 9 de desembre de 2015, per la qual es convoquen, mitjançant el procediment anticipat de despesa, ajudes per a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears, corresponents a l’any 2016, i d’acord amb el Programa nacional apícola 2014-2016

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 26 de desembre de 2015 es va publicar en el BOIB núm. 187 la Resolució del president del FOGAIBA de 9 de desembre de 2015, per la qual es convoquen, mitjançant el procediment anticipat de despesa, ajudes per a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears, corresponents a l’any 2016, i d’acord amb el Programa nacional apícola 2014-2016.

D’acord amb el que estableix l’apartat segon de la Resolució esmentada, aquesta línia destina al seu finançament un import màxim de trenta-set mil sis-cents cinquanta-sis euros (37.656,00€), amb càrrec als pressuposts del FOGAIBA per a l’exercici 2016 i amb la possibilitat d’ampliar-ne la dotació de la partida pressupostària.

D’altra banda, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), amb càrrec als pressuposts generals de l’Estat i al Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), ha de cofinançar aquestes ajudes fins a un màxim del 50% per part del FEAGA i un màxim del 25% per part del MAGRAMA, segons la transferència prèvia de les quantitats corresponents, de conformitat amb el que preveu l’article 2 del Reial decret 519/1999, de 26 de març, pel qual es regula el règim d’ajudes a l’apicultura en el marc dels programes nacionals anuals. L’altre 25% és finançat amb càrrec als pressuposts del FOGAIBA.

D’acord amb això, aquesta convocatòria va quedar subjecta a la condició suspensiva de l’existència de crèdit adequat i suficient per a finançar el compliment de les obligacions generades en els pressuposts del FOGAIBA de l’any 2016, així com de la transferència del crèdit necessari per part del Fons Europeu Agrícola de Garantia i del MAGRAMA.

A la Conferència Sectorial celebrada dia 30 de juny de 2016, es va assignar a la comunitat autònoma de les Illes Balears, per al finançament d’aquesta línia, la quantitat de denou mil quatre-cents seixanta-tres euros amb nou cèntims (19.463,09€) a càrrec del FEAGA, i la quantitat de nou mil set-cents trenta-un euros amb cinquanta-quatre cèntims (9.731,54€) a càrrec del MAGRAMA. Tenint en compte que aquesta línia d’ajudes està en procés de tramitació, que la demanda d’ajudes per a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura s’ha incrementat respecte a allò previst inicialment i atesa la disponibilitat pressupostària, es procedeix a incrementar la quantia destinada a aquesta convocatòria.

Per tot això, en virtut de les competències que tenc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dict la següent:

RESOLUCIÓ

Primer

S’incrementa en mil dos-cents setanta euros amb desset cèntims (1.270,17€) el crèdit destinat a la convocatòria d’ajudes per a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l’apicultura en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears, corresponents a l’any 2016, i d’acord amb el Programa nacional apícola 2014-2016, aprovada mitjançant la Resolució del president del FOGAIBA de 9 de desembre de 2015 i publicada en el BOIB núm. 187, de 26 de desembre de 2015, i en queda destinat un crèdit final de trenta-vuit mil nou-cents vint-i-sis euros amb desset cèntims (38.926,17€).

Segon

Aquesta Resolució s’ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  Palma, 22 de juliol de 2016

El president del FOGAIBA

Vicenç Vidal Matas