Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA DE MALLORCA

Núm. 8616
Departament de Personal. Cessió espai activitat sindical

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de Palma en sessió de dia 22 de juny de 2016 va adoptar el següent Acord:

“Amb data 22.02.2016, i arrel de la compareixença davant de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social a petició de la secció sindical de la FSP-UGT a l’Ajuntament de Palma, l’Ajuntament va adquirir el compromís d’habilitar un espai proper a les immediacions de la zona del centre de treball de Cort per tal que les distintes seccions sindicals poguessin exercir l’activitat sindical d’acord amb el previst a l’article 8.2. c) de la Llei Orgànica 11/1985 de 2 d’agost, de Llibertat Sindical.

Aquest dret a l’ exercici de l’activitat sindical, segons va informar la Inspecció mitjançant diligència d’actuació del 18.03.2016, s’ha de facilitar amb caràcter general a totes les Seccions Sindicals, la qual cosa suposa que les Seccions Sindicals, tant les dels sindicats més representatius com les dels que tenguin representació en els comitès d’empresa i en els òrgans de representació que s’estableixin en les Administracions Públiques o comptin amb delegats de personal, tendran dret a la utilització d’un local adient en el que puguin desenvolupar les seves activitats en aquells centres de treball amb més de 250 treballadors.

Aquest dret, d’acord amb el que determina la sentència del Tribunal Suprem de data 15.02.2012, se perfila com a un dret incondicionat, com a una facultat instrumental del mateix exercici de la llibertat sindical que permet a la vegada la reunió de la secció sindical i també la seva organització, de manera que l’empresa té l’obligació de posar a la seva disposició l’ús d’un local que resulti adient per aquesta funció que li és atribuïda. La disponibilitat d’un local sindical té la consideració d’un dret incondicionat, sent per tant imperativa la dotació d’un espai adient. Tot això, amb independència del dret del Comitè d’empresa a comptar també amb el seu espai propi.

Considerant tot l’anteriorment exposat, després d’haver valorat quin podria ser l’espai més adient entre els distints locals dels quals disposa l’Ajuntament (propis o en règim de lloguer), fruit de les distintes reunions mantingudes al llarg d’aquests darrers mesos entre el personal responsable del Departament de Personal i la Coordinadora de Batlia de l’Ajuntament, s’ha considerat com a la millor opció per donar el correcte compliment de l’obligació legal esmentada, l’habilitació dels locals ubicats a l’Edifici de la Plaça Santa Eulàlia, núm. 7, 4art pis, els quals passarien a ser ocupats per les Seccions Sindicals de l’Ajuntament de Palma.

Per tot això, i d’acord amb el que preveu l’Acord de Junta de Govern de dia 28 d’octubre de 2015 de delegació de competències de la Junta de Govern de Palma en els titulars de les àrees i àrees delegades, el Cap del Departament de Personal que subscriu proposa a la Sra. Regidora de l’Àrea de Funció Pública i Govern Interior, tingui a bé elevar el següent:

A C O R D

PRIMER.- Cedir l’ús de les dependències municipals ubicades a l’Edifici de la Plaça Santa Eulàlia, núm. 7, 4art pis, a les Seccions Sindicals de l’Ajuntament de Palma per tal que aquestes puguin exercir el seu dret a l’activitat sindical, previst a l’article 8.2. c) de la Llei Orgànica 11/1985 de 2 d’agost, de Llibertat Sindical.

SEGON.- L’espai total que s’habilitarà per ubicar tant les dependències de la Junta de Personal com les de les distintes Seccions Sindicals, serà tot l’espai detallat en els plànols que s’annexen al present acord.

TERCER.- La data d’efectes d’aquest acord serà la del dia següent de la seva aprovació per la Junta de Govern.

QUART.- Publicar aquest acord i l’annex  adjunt en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 19 de juliol de 2016

 

La cap de Servei del Departament de Personal

p.d. Decret de Batlia núm. 3000, de 26/02/2014

( BOIB núm. 30 de 04/03/2014)

Juana Ma. Saurina Castell

Documents adjunts