Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

Núm. 18361
Anunci de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat per a l’Obertura del tràmit d’informació pública per la sol·licitud d’autorització administrativa i reconeixement, en concret, d’utilitat pública del projecte de distribució de gas natural als termes municipals d’Alaior, Es Mercadal, Es Mitjorn Gran, Ferreries i Ciutadella, i instal·lació de planta satèl·lit de GNL en el terme municipal des Mercadal (Zona 2)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D’acord amb la Llei 34/1998, de 7 d’octubre, del sector d’hidrocarburs; amb l’article 86 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú; amb els articles 17 i 18 de la Llei d’expropiació forçosa, de 16 de desembre de 1954; se sotmet a informació pública la sol·licitud d’autorització administrativa i reconeixement, en concret, d’utilitat pública d’una instal·lació de distribució de gas canalitzat les característiques principals de les quals s’assenyalen a continuació:

Núm. d’expedient: 23331/2015

Denominació de la instal·lació: xarxa de distribució de gas natural als termes municipals d’Alaior, Es Mercadal, Es Mitjorn Gran, Ferreries i Ciutadella, i instal·lació de planta satèl·lit de GNL en el terme municipal des Mercadal (Zona 2).

Peticionari: Gas Natural Distribución SDG, SA

Domicili: Plaça del Gas, 2 - 08003 Barcelona

Objecte del projecte: subministrar gas natural als termes municipals d’Alaior, Es Mercadal, Es Mitjorn Gran, Ferreries i Ciutadella.

Característiques principals: les indicades en el projecte redactat en juny de 2015 pel senyor Màrius Lledó i Salvador, enginyer tècnic industrial, i que principalment comprèn les següents:

Gas que s’ha de subministrar : Gas natural amb un PCS de l’ordre de 10.000 Kcal/Nm3, en funció de la seva procedència.

Descripció de les instal·lacions

- Xarxa de distribució de gas natural amb pressió màxima d’operació 5 o 0,4 bar (en funció dels punts de subministrament) amb conduccions de polietilè i d’acer en els encreuaments aeris i les vàlvules de línia necessàries per al subministrament als termes municipals d’Alaior, Es Mercadal, Es Migjorn Gran, Ferreries i Ciutadella. La xarxa discorrerà integrament per vials i/o béns de domini, ús o servei públic.

- Canonada de fibra òptica: Amb conduccions de polietilè i conjuntament amb les canonades de gas natural, amb un diàmetre superior a 110 mm. la qual discorrerà integrament per vials i/o béns de domini, ús o servei públic.

- Planta satèl·lit modular de GNL amb 6 dipòsits horitzontals d’emmagatzematge de GNL, amb una capacitat total de 691,60 m3, unitat per a descàrrega de cisternes, mòduls de regasificació, regulació, mesura, odorització i sistemes auxiliars; amb sortida del gas natural a 5 o 0,4 bar de pressió, a instal·lar en el T.M. des Mercadal.

Pressupost total 11.136.181,36 euros.

D’acord amb lo establert a l’article 103 y següents de la Llei 34/1998, de 7 d’octubre, del Sector d’Hidrocarburs, es declaren  d’utilitat pública les instal·lacions de distribució de gas natural als efectes d’expropiació forçosa dels béns i drets necessaris per a la seva instal·lació i la imposició i exercici de la servitud de pas. El projecte tècnic de les instal·lacions inclou plànols parcel·laris i una relació individualitzada dels béns i drets afectats, així com la descripció de les diferents limitacions de domini, i una relació de les diferents administracions públiques que tenen béns de domini, ús o servei públic, als efectes de lo establert a l’article 101 del Reial Decret 1434/2002, de 27 de desembre, pel qual es regulen les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i procediments d’autorització d’instal·lacions de gas natural.

La descripció de les limitacions de domini incloses en la relació de béns i drets afectats són les següents:

Expropiació en domini: ocupació permanent i perpètua de les parcel·les que s’assenyalen als plànols parcel·laris, al vol, al sòl i al subsòl, necessaris per a la construcció de les instal·lacions d’emmagatzematge, de vaporització, de filtratge, regulació de pressió i mesurament del gas, les instal·lacions auxiliars, la instal·lació dels conjunts de vàlvules de línia i derivació, canonades de serveis, l’accés a les instal·lacions i la construcció del tancament i les tanques de protecció en la totalitat dels perímetres per a la salvaguarda de les instal·lacions d’elements estranys o d’intrusos.

Aquesta informació es fa pública pel coneixement general i, especialment, pels propietaris i altres titulars afectats per l’execució de les obres, la relació dels quals s’adjunta a l’annex d’aquest anunci, per a que aquests, com interessats, puguin examinar el projecte de la instal·lació esmentada, a la seu de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat (plaça de Son Castelló, 1, polígon industrial de Son Castelló, Palma), així com en la seu electrònica corresponent.

Per altra banda, aquest projecte està subjecte al procediment ordinari d’avaluació d’impacte ambiental, per la qual cosa, d’acord amb l’article 36 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació d’impacte ambiental, es sotmet també a informació pública l’estudi d’impacte ambiental elaborat per Backtogreen Consulting S.L. en octubre de 2015, juntament amb el document de síntesi.

Al mateix temps, s’hi poden formular les al·legacions que es considerin pertinents, en el termini de 30 dies comptadors a partir de l’endemà de la publicació d’aquest anunci.

   

 Palma, 1 de desembre de 2015

  

 El director general d’Energia i Canvi Climàtic

  Joan Groizard Payeras

Per delegació del conseller de Territori,

Energia i Mobilitat (BOIB 111/2015)

ANNEX

Llista concreta i individualitzada de béns i drets afectats

Projecte: “ Xarxa de distribució de gas natural als termes municipals d’Alaior, Es Mercadal, Es Migjorn Gran, Ferreries i Ciutadella, i instal·lació de la planta satel·lit GNL al tm des Mercadal”

Terme municipal de: Es Mercadal             

Abreviatures utilitzades: SE = m2 expropiació en domini; SP= m.l. servitud de pas; OT= m2 ocupació temporal; POL = polígon; PAR= parcel·la

Finca

Titular

SE

SP

OT

POL

PAR

Naturalesa

1

Mercedes Montañés Marino

9.199,81

-

-

1

3

Terreny de secà