Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 18330
Aprovació definitiva de la modificació dels articles 34, 35 i 36 del Reglament orgànic del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en sessió de dia 8 d’octubre de 2015, va aprovar inicialment la modificació dels articles 34, 35 i 36 del Reglament orgànic.

L’expedient es va sotmetre a informació pública, mitjançant la inserció de l’anunci corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 156, de dia 27 d’octubre de 2015, i en el tauler d’edictes des de dia 23 d’octubre de 2015 fins a dia 24 de novembre de 2015, així com al web del Consell Insular de Mallorca a l’efecte de facilitar-ne la consulta, durant el termini de trenta dies, perquè totes les persones que hi estiguessin interessades el poguessin examinar i formular-hi les reclamacions i els suggeriments pertinents.

Igualment es va conferir un tràmit d’audiència pel mateix termini a les associacions inscrites en el Registre d’entitats de participació ciutadana del Consell Insular de Mallorca, les finalitats de les quals guarden relació directa amb l’objecte de la modificació de la disposició en projecte.

Durant aquest termini no s’hi va presentar cap al•legació o suggeriment, per la qual cosa i, d’acord amb el que va acordar el Ple, l’acord va esdevenir definitiu i es va ordenar que se’n publicàs íntegrament el text en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, que s’incorpora com a annex, de conformitat amb la Providència del president de dia 17 de desembre.

Contra aquest acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de publicar aquest acord. Tot això, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

ANNEX

Articles 34 a 36 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Mallorca

«Article 34. La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme

1. La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme exerceix, amb caràcter general, les competències pròpies del Consell Insular de Mallorca d’acord amb els apartats 1 i 13 de l’article 70 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears i la legislació concordant aplicable en matèria d’urbanisme i ordenació del territori, respectivament, sempre que les esmentades competències no estiguin atribuïdes a un altre òrgan del Consell Insular de Mallorca.

2. La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme pot delegar les atribucions en la seva Presidència, en els termes establerts en l’article 13 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. S’exceptuen d’aquesta possibilitat de delegació les atribucions resolutives que es refereixen al planejament urbanístic, d’acord amb la legislació i la reglamentació aplicable. Això no obstant, la Presidència de la Comissió Insular, en els casos d’urgència a fi que no resultin ultrapassats els terminis legalment establerts, pot exercir les atribucions relatives a tràmits d’informe no resolutiu en matèria de planejament urbanístic, tot donant-ne compte a la Comissió en la primera sessió posterior.

Article 35. Constitució i caràcter públic de les sessions

1. En l’acord de constitució de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme se n’ha de determinar la composició, tenint en compte les regles establertes en l’article 36 d’aquest Reglament.

2. Les sessions de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme són públiques.

Article 36. Composició

1. Integren la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme membres de la corporació, amb veu i vot, d’acord amb les regles següents:

a) La Presidència del Consell Insular ha de nomenar una persona per ocupar-ne la presidència i una altra per a la vicepresidència, d’entre els seus consellers o conselleres, que poden ser tant electes com executius. La persona que ocupa la vicepresidència substitueix la que ocupa la presidència en cas d’absència, malaltia o impossibilitat.

b) Un mínim de 5 i un màxim de 15 consellers o conselleres electes. Tots els grups polítics n’han de formar part en proporció al nombre de consellers i conselleres que tenen en el Ple. Es pot designar, igualment, una persona suplent per a cada una de titular. La determinació del nombre de vocals membres d’aquest apartat i la seva assignació per grups s’ha de fer per acord del Ple del Consell Insular.

c) La designació a la Comissió dels membres a què es refereix l’apartat b) s’ha de fer mitjançant escrit de la persona portaveu de cada grup dirigit a la Presidència, del qual s’ha de donar compte al Ple.

2. Així mateix, formen part de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme, com a vocals amb veu i sense vot:

a) Una persona assessora jurídica en matèria d’ordenació del territori i urbanisme, nomenada per la Presidència del Consell Insular de Mallorca d’entre el funcionariat del grup A1, amb la titulació de llicenciatura en Dret, a proposta de la presidència de la Comissió.

b) El director o la directora de la Ponència Tècnica d’Ordenació del Territori i Urbanisme.

c) El director o la directora de la Ponència Tècnica de Patrimoni Històric.

d) El secretari o la secretària, que ha de gaudir de la condició de personal funcionari del Consell Insular de Mallorca, pertànyer al grup A1 i tenir la llicenciatura en Dret, que ha de designar la Presidència del Consell, a proposta de la persona titular de la Secretaria General. Es poden designar suplents del secretari o la secretària titular pel mateix procediment.

3. La persona que n’ocupa la presidència, per si mateixa o a proposta de qualsevol de les vocalies, pot sol•licitar o convidar a assistir a la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme els tècnics o les tècniques que han estat ponents de l’expedient corresponent, els representants d’ajuntaments que han tramitat els instruments de planejament urbanístic, així com d’entitats i associacions, per obtenir-ne un assessorament millor, els quals hi tindran veu, però no vot.»

 

Palma, 18 de desembre de 2015.

Per delegació del president, el secretari general
(Decret de 17 de juliol de 2015, BOIB núm. 114, de 28 de juliol de 2015)
Jeroni M. Mas Rigo