Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 18291
Aprovació definitiva de modificació de l'Ordenança reguladora del Preu públic per la realització d'activitats formatives, culturals, lúdiques i de tallers

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Adoptat per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el 21 de Desembre de 2015, acord definitiu de modificació d'Ordenança reguladora del Preu Públic que posteriorment es relacionarà, es publica el citat acord i el text íntegre de la seva ordenança, als efectes previstos a l’Art 70.2 de la Llei 7/85, de 2 d'abril reguladora de les Bases de Règim Local.

RELACIÓ ESMENTADA:

Modificació de l'Ordenança reguladora del Preu Públic per la realització d'activitats formatives, culturals, lúdiques i de tallers

Acord definitiu:

1r- Transcorregut el termini d'exposició al públic de l'acord provisional de modificació de l'Ordenança reguladora del “Preu públic per la realització d'activitats formatives, culturals, lúdiques i de tallers, adoptat per la Junta de Govern local en sessió ordinària de data 19 d'octubre de 2015, ha estat presentat dintre d'aquest termini un escrit d'al·legacions, subscrit per D. Rafel Sedano Porcel y D. Alfonso Rodríguez Sánchez en nom propi i en representació d'Esquerra Oberta Calvià, acordant-se la seva estimació i l'aprovació definitiva del referit acord de modificació en idèntics termes als de la seva aprovació final conforme al text annex de l'Ordenança.

2n- El text de la citada Ordenança es publicarà en el BOIB i entrarà en vigor en la data prevista en la seva disposició final.

3r- De conformitat amb el disposat en el Artº 19.1 del RDL 2/2004, de 5 de Març, contra el present acord i Ordenança annexa, els interessats podran interposar a partir de la seva publicació en el BOIB, recurs contenciós-administratiu en la forma i terminis que estableixen les normes reguladores d'aquesta Jurisdicció.

Text de l'Ordenança:

TÍTOL
Ordenança reguladora del Preu Públic per la realització d'activitats formatives, culturals, lúdiques i de tallers

CONCEPTE

Article 1.

Conformement al que preveu l’article 117, amb relació a l’article 41, ambdós de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, reguladora de les hisendes locals, l’Ajuntament de Calvià estableix el “Preu Públic per la Realització d’Activitats Formatives, Culturals, Lúdiques i de Tallers”, organitzats per l’Ajuntament, directament o a través de tercers, que es regirà per la present Ordenança.

OBLIGATS AL PAGAMENT

Article 2.

Estan obligats al pagament del preu públic les persones que participin o assisteixin a les activitats regulades per aquesta Ordenança.

QUANTIA

Article 3.

1.La quantia del preu públic serà la proposada per a cadascuna de les activitats, pel o la tinent de batle de l'àrea corresponent, atenent l’estudi econòmic que s’efectuarà de totes les activitats a realitzar.A aquest efecte, un cop elaborat l’estudi econòmic per part del personal tècnic responsable, s’elevarà proposta al o la tinent de batle per a la determinació del preu públic, i se’n donarà compte a la Junta de Govern Local per a la seva aprovació definitiva.

 

2.El preu públic per a la realització de tallers i cursos organitzats pel Departament de Cultura, a través dels centres culturals de Calvià, queda determinat en les següents tarifes:

RESIDENTS

NO RESIDENTS

Tallers trimestrals d'una hora setmanal

27 €

35 €

Tallers trimestrals d'una hora i mitja setmanal

40 €

52 €

Tallers trimestrals de dues hores setmanals

54 €

70 €

Tallers trimestrals de tres hores setmanals

81 €

105 €

Cursos

33 €

43 €

Damunt d'aquestes quanties s'aplicarà un 50 % de descompte a alumnes amb discapacitat psíquica, física, sensorial o pluridiscapacitats, i a una persona acompanyant. Així com a aturats de llarga duració sense prestació econòmica alguna, pensionistes i jubilats.

Ademés amb les activitats considerades d’interès general, es preveu:

Activitats gratuïtes: es podrà acordar la no aplicació de les tarifes del preu públic, tal i com es contempla al l'article 5.4 de la Ordenança Reguladora del Preu Públic per a la cessió temporal dels espais escènics, recintes ferials i locals municipals.

Activitats especials: es podrà acordar una modificació a l’alta o a la baixa dels preus públics aprovats a l’ordenança vigent pels tallers que, per les seves necessitats específiques, ho puguin requerir. Tot i així, el preu no superarà mai el 50% de les tarifes aprovades.

Grups reduïts: es podran posar en marxa tallers i/o cursos amb grups reduïts, d’entre 7 i 9 alumnes. Les tarifes d’aquests tallers suposaran un increment d’un 50% sobre les tarifes aprovades a la darrera ordenança reguladora del preu públic per a la realització d’activitats formatives, culturals, lúdiques i de tallers, quedant la tarificació de la següent forma:

Grups de 10 a 15 alumnes. Residents

Grups de 7 a 9 alumnes. Residents

Tallers trimestrals d’una hora setmanal

27€

46€

Tallers trimestrals d’una hora i mitja setmanal

40€

68€

Tallers trimestrals de dues hores setmanals

54€

92€

Tallers trimestrals de tres hores setmanals

81€

138€

Cursos

33€

56€

Grups de 10 a 15 alumnes. No Residents

Grups de 7 a 9 alumnes. No Residents

Tallers trimestrals d’una hora setmanal

35€

60€

Tallers trimestrals d’una hora i mitja setmanal

52€

92€

Tallers trimestrals de dues hores setmanals

70€

119€

Tallers trimestrals de tres hores setmanals

105€

179€

Cursos

43€

73€

NORMES DE GESTIÓ I COBRAMENT DE QUOTES

Article 4.

1. El pagament del preu públic s’efectuarà al lloc on es realitzi l’activitat, o al mateix Ajuntament. La persona responsable de l’activitat haurà de fer l’ingrés de la recaptació a la Tresoreria Municipal.

2. Si l’activitat no és directament organitzada per l’Ajuntament, la persona o entitat que tengui atribuïda la seva organització, únicament podrà percebre els preus públics aprovats per l’Ajuntament.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança fou aprovada definitivament el 21 de desembre de 2015 i, amb la publicació prèvia al BOIB, entrarà en vigor en el termini de quinze dies comptats a partir de dita publicació, conformement al que disposen els articles 70.2 i 65.2 de la Llei 7/85. La seva vigència continuarà fins que no sigui derogada o modificada.

Calvià, a 21 de desembre de 2015

LA TINENT D'ALCALDE D'ECONOMIA, OCUPACIÓ I INNOVACIÓ
Mª del Carmen Iglesias Manjón