Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PUIGPUNYENT

Núm. 18247
Aprovació definitiva de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'atorgament de llicències i autoritzacions administratives d'auto-taxis i altres vehicles de lloguer

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al no haver-se presentat reclamacions durant el termini d’exposició al públic queda automàticament elevat a definitiu l’acord plenari provisional de l’Ajuntament de 27 d’octubre de 2015 sobre imposició de la taxa per a l’atorgament de llicencies i autoritzacions administratives d’auto-taxis, publicat al BOIB nº 164 de 7 de novembre de 2015,  així com l’ordenança fiscal reguladora d’aquesta.

El text íntegre de la qual es fa públic en compliment de l’article 17.4 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals aprovat per Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER ATORGAMENT DE LLICENCIES I AUTORITZACIONS ADMINISTRATIVES D'AUTO-TAXI I ALTRES VEHICLES DE LLOGUER.

Article 1. Fonament legal

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució Espanyola i per l’article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 27 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, mitjançant el qual s’aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix una taxa per l’atorgament de llicències i autoritzacions administratives d'auto taxis i altres vehicles de lloguer.

Article 2. Objecte

Constitueix l’objecte d’aquesta taxa la prestació dels serveis tècnics i administratius necessaris per a l’atorgament de llicències i autoritzacions referides a l’article 1

Article 3. Fet imposable

La taxa a la qual es refereix aquesta Ordenança comprèn els conceptes relatius a llicències d’auto taxi i altres vehicle de lloguer, que es relacionen a continuació:

a) Concessió, expedició i registre de llicències i autoritzacions administratives.

b) Us i explotació de llicències i autoritzacions.

c) Substitució de vehicles.

d) Transmissió de llicències, quan procedeixi el seu atorgament.

e) Us i explotació d'autoritzacions per a l'explotació de trens turístics.

f) La revisió anual ordinària de vehicles i l'extraordinària a instància de part.

Article 4. Obligació de contribuir

L'obligació de contribuir s’origina:

a) Per la concessió, expedició i registre de la llicència i autorització administrativa per al servei de transport en auto taxis i altres vehicles de lloguer.

b) Per l'ús i explotació de les llicències esmentades

c) Per l'aplicació de les llicències a un altre vehicle per substitució de l'anterior.

d) Pel canvi de titular de la llicència.

e) Per la realització de la revisió dels vehicles pels serveis municipals.

Article 5.- Subjectes passius

Estan obligats al pagament de la taxa:

a) Per la concessió, expedició i registre i per l'ús i explotació de les esmentades llicències, la persona a favor de la qual s'expedeixin.

b) Per la substitució del vehicle afecte a una llicència, el seu titular.

c) Per la transmissió de llicència, el nou titular.

d) Per les revisions anuals ordinàries i extraordinàries, el titular sol·licitant.

Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones

físiques i jurídiques a les quals es refereix l’article 41 i 42 de la Llei General Tributària. Seran responsables subsidiaris els Administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i en l'extensió que assenyala l'article 43 de la Llei General Tributària.

Article 6.- Quota tributària

La tarifa a aplicar per cada llicència serà la següent:

CONCEPTE

IMPORT

A)Concessió, expedició i registre de llicències

120

B) Concessió permís municipal taxista

50

c) Renovació permís municipal taxista

35

D) Ús i explotació de llicències auto taxis

50/ any

E) Autorització per substitució de vehicles

50

F) Autorització de transmissió de llicències

80

G) Revisió anual ordinària i extraordinària

50

Article 7.- Meritació

La taxa es meritarà en el moment de sol·licitar la prestació del servei o l’activitat o mitjançant padró anual, que coincidirà amb l’any natural, en el supòsit D)

Article 8.- Declaració i ingrés

Les persones interessades en l’obtenció de les llicències i autoritzacions regulades en aquesta Ordenança, hauran de sol·licitar-les mitjançant escrit adreçat a l’òrgan competent, adjuntament la documentació corresponent.

Els subjectes passius hauran d’ingressar la taxa en el moment de presentar la sol·licitud de llicència o autorització.

En els supòsits establerts en l’apartat D), el termini per fer l’ingrés en període voluntari finalitza dia 31 de març de l’any en curs.

Les quotes acreditades i no satisfetes dins el període voluntari es faran efectives per la via de constrenyiment, d'acord amb el Reglament General de Recaptació vigent i la resta de normativa que sigui d’aplicació.

DISPOSICIÓ FINAL

La present ordenança entrarà en vigor a partir del dia següent al de la seva publicació íntegra en el BOIB i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació.

Contra el present acord, conforme a l’article 19 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals aprovat per Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar per part dels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears

 

Puigpunyent a 17 de desembre de 2015

  

El Batle President

Gabriel Ferrà Martorell