Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 17695
Subhasta Pública de Béns Immobles (exp. 06/C/00932)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò que preveu l’article 101 del Reglament general de recaptació (Reial decret 939/2005, de 29 de juliol) i l’article 2, lletra f), del Decret 53/1993, de 17 de juny, de Recaptació de Tributs de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears –en relació amb l’apartat segon de la disposició addicional quarta del Decret 75/2004, de 27 d’agost, de desenvolupament de determinats aspectes de la Llei de Finances i de les lleis de pressupostos generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l’apartat primer de la disposició final quarta  de la Llei 3/2008, de 14 d’abril, de creació i regulació de l’Agència Tributària de les Illes Balears–, el dia 24 de setembre de 2015 s’ha dictat per la Direcció de l’Agència Tributària de les Illes Balears la resolució per la que s’acorda l’alienació mitjançant el procediment de subhasta pública dels béns detallats en aquest anunci com Annex 1.

S’adverteix a les persones que vulguin participar en la subhasta el següent:

1.- La subhasta pública es celebrarà el dia 12 de gener de 2016, a les 12 hores, a les dependències de l’Agència Tributària de les Illes Balears situades a Palma, carrer Troncoso, nº 1.              

2.- Poden participar com a licitadors en l’alienació totes les persones que tinguin la capacitat d’obrar d’acord amb dret, no tinguin impediment o restricció legal, aportin el seu número d’identificació fiscal i s’identifiquin per mitjà del document nacional d’identitat o passaport i amb el document que justifiqui, en el seu cas, la representació que s’ostenti.

3.- Els licitadors no tindran dret a exigir altres títols de propietat que els aportats en l’expedient. Aquests títols poden ser examinats en l’oficina de recaptació de l’Agència Tributària de les Illes Balears situada a Palma, en el carrer de Cecilio Metelo, 11-A, 07003 Palma, tots els dies hàbils a partir de la publicació d’aquest anunci fins el dia anterior al de la celebració de la subhasta.

En cas que els béns no estiguin inscrits en el registre, el document públic de venda és títol mitjançant el qual pot fer-se la immatriculació en els termes prevists en la legislació hipotecària. En els altres casos en què sigui necessari, cal procedir, si els interessa, tal com disposa el Títol VI de la Llei Hipotecària per dur a terme la concordança entre el Registre i la realitat jurídica.

4.- Tot licitador haurà de constituir davant la Mesa de subhasta amb anterioritat a la seva celebració mitjançant xec conformat i nominatiu a favor de l’Agència Tributària de les Illes Balears un dipòsit del 20% del tipus de subhasta.

5.-  Els licitadors poden enviar o presentar les seves ofertes en sobre tancat des de l’anunci de subhasta fins una hora abans del seu començament, sense perjudici que puguin participar personalment en la licitació amb postures superiors a les del sobre. Aquestes ofertes, que tindran el caràcter de màximes, poden ser presentades en el registre general de l’oficina de recaptació de l’Agència Tributària de les Illes Balears situada en el carrer de Cecilio Metelo, 11-A, 07003 Palma, o en el registre general de l’oficina on se celebri la subhasta, i s’ha de fer constar a l’exterior del sobre les dades identificatives de la mateixa. En el sobre s’inclourà a més de l’oferta i el dipòsit constituït conforme al punt quart, les dades corresponents al nom i cognoms o raó social o denominació completa, número d’identificació fiscal i domicili del licitador.

En el cas que coincideixin en la millor postura diverses de les ofertes presentades en sobre tancat, es donarà preferència en l’adjudicació a la registrada en primer lloc. Si concorren en la postura amb una presentada presencialment durant la realització de la subhasta, es donarà preferència a la presentada en sobre tancat.

6.- La subhasta se suspendrà en qualsevol moment anterior a l’adjudicació dels béns si s’efectua el pagament del principal del deute, els recàrrecs del període executiu, els interessos meritats o que es meritin fins a la data de l’ ingrés i les costes del procediment de constrenyiment.

7.- La subhasta constarà d’una licitació, en la qual s’admetran les proposicions que cobreixin, com a mínim, el tipus assenyalat. En el cas que no s’adjudiqui els béns en primera licitació, la Mesa, si ho considera procedent, pot acordar per celebrar una segona licitació, que s’ha d’anunciar de forma immediata i en què s’han d’admetre licitacions que cobreixin el nou tipus, que serà el 75% de tipus de subhasta en primera licitació.

En aquest cas, s’obrirà un termini de mitja hora perquè els que desitgin licitar constitueixin els nous dipòsits en relació amb el nou tipus de subhasta dels béns; a aquest efecte, serviran els dipòsits efectuats abans.

8.- L’adjudicatari ha d’abonar en l’acte de l’adjudicació o dins els 15 dies següents la diferència entre el dipòsit constituït i el preu d’adjudicació. En el cas que el pagament de l’adjudicatari s’efectuï el mateix dia en què es produeixi l’atorgament de l’escriptura pública de venda en els termes prevists en l’apartat 1 de l’article 101 del Reglament general de recaptació, aquesta autorització podrà estar condicionada a la constitució en el termini improrrogable dels 10 dies següents a l’adjudicació d’un dipòsit addicional que acordi la Mesa.

En cas que l’adjudicatari no pagui el preu de rematada, l’import dipositat s’aplicarà a la cancel·lació dels deutes objecte del procediment, sense perjudici de les responsabilitats en què podrà incórrer pels perjudicis que origini la falta de pagament. A més, la Mesa podrà optar entre acordar l’adjudicació al licitador que hagués fet la segona oferta més elevada, sempre que la mantingui i aquesta no sigui inferior en més de dos trams a la que hagi resultat impagada, o iniciar el tràmit d’adjudicació directa prevista en l’article 107 del Reglament general de recaptació.

9.- En el cas de que la licitació no cobreixi la deute i quedessin béns sense adjudicar, la Mesa anunciarà la iniciació del tràmit d’adjudicació directa, que es durà a terme dins el termini de sis mesos, conforme al procediment establert en l’article 107 del Reglament General de Recaptació.

Les ofertes es podran presentar en es termini que a tals efectes comuniqui la Mesa de subhasta. S'hauran de presentar en sobre tancat en el registre general de l'oficina de recaptació de l'Agència Tributària de les Illes Balears situada al carrer Cecilio Metelo, 11-A, 07003 i hauran d'anar acompanyades, si escau, del dipòsit.

Transcorregut el termini assenyalat per la Mesa, s'obriran per la mateixa les ofertes presentades, podent procedir a l'adjudicació dels béns si alguna d'elles es considera suficient en aquest moment. En cas contrari, s'anunciarà l'extensió del termini per a presentació de noves ofertes, o millora de les ja existents, sense perjudici de la validesa de les ofertes presentades fins a aquest moment i així successivament, amb el límit total de sis mesos.

El preu mínim de d’adjudicació directa serà el tipus de subhasta en primera licitació quan no s'hagi considerat procedent celebrar una segona licitació, si hagués existit segona licitació, no hi haurà preu mínim.

10.- L’adjudicatari podrà sol·licitar expressament en l’acte de l’adjudicació l’atorgament d’escriptura pública de venda d’immoble.

11.- Els béns a subhastar estan afectes, en el seu cas, a les càrregues i gravàmens que figuren en la seva descripció, i que consten en l’expedient, les quals queden subsistents sense que es pugui aplicar a la seva extinció el preu de rematada.

12.- El tipus de subhasta no inclou els imposts indirectes que gravin la transmissió dels béns. Totes les despeses i imposts derivats de la transmissió, inclosos els derivats de la inscripció en el Registre de la Propietat del manament de cancel·lació de càrregues posteriors, seran per compte de l’adjudicatari.

L’adjudicatari exonera expressament a l’Agència Tributària de les Illes Balears, d’acord amb allò que preveu l’article 9 de la Llei 49/1960, de 21 de juny, de propietat horitzontal, en la seva redacció per Llei 8/1999, de 6 d’abril, de l’obligació d’aportar certificació sobre l’estat dels deutes de la comunitat, sent a càrrec del mateix les despeses que quedin pendents de pagament.

13.- El procediment de constrenyiment només se suspendrà en els termes i condicions assenyalats en l’article 165 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària.

En tot el no previst a aquest anunci, cal ajustar-se al que disposa la normativa vigent que regula l’acte de la subhasta i confereixi algun dret a favor de tercers.

 

ANNEX I
RELACIÓ DE BÉNS A SUBHASTAR

Expedient: 06/C/00932

Deutor: Francisco Ferré Campuzano (N.I.F.: 41.358.901-W)

Tipus de dret: propietari d’una meitat indivisa del ple domini

Urbana: Edificio destinado a hotel, denominado “HOTEL PALMA MAZAS”, construido sobre una porción de terreno comprensiva de los solares números cuarenta y seis, cuarenta y siete, cuarenta y ocho y cuarenta y nueve de Plano Parcial “Polígono Escuelas”, de la Urbanización Son Verí de Marina, término de Llucmajor, que tiene una superficie de mil ciento veinte metros cuadrados; consta dicho edificio de Planta sótano, que tiene una superficie de quinientos treinta y siete metros y treinta decímetros cuadrados, y comprende cocina, comedor, habitaciones personal y otros servicios; Planta noble, que tiene una superficie de quinientos un metros y veinte decímetros cuadrados, y comprende, recepción, bar, salón y once habitaciones; Plantas primera, segunda, tercera y cuarta, cada una de las cuales comprende veintiuna habitaciones, y tiene una superficie de quinientos un metros y veinte decímetros cuadrados; y Planta Quinta, que tiene una superficie de trescientos sesenta y cuatro metros y cuarenta decímetros cuadrados, con once habitaciones y lavandería. La porción de terreno adyacente está destinada a terrazas y jardín. Linda: frente, con la calle Sitios de Gerona; derecha entrando, con el solar número cincuenta; izquierda, con calle sin nombre; y fondo, con terrenos que pertenecían a la compañía de ferrocarriles, mediante zona de protección vial.

Referència cadastral: 9120601DD7792S0001YX. IDUFIR: 07018000162164

Dades registrals: Tom: 4972, Llibre: 815, Foli: 206, Finca: 23969, del Registre de la Propietat núm. 4 de Palma.

Valoració……………………………………....   4.001.720,10 euros

Càrregues anteriors d’acord amb la informació que li consta a l´ATIB: sense coneixement de càrregues per part de l´Atib.

Tipus subhasta (1ª licitació).........................    2.000.860, 05 euros

Trams…………………………………………    1.000 euros

  

Palma, 28 de setembre de 2015

 Administrador tributari
(Per delegació–Resolució Directora de l’ATIB de 15/07/2015; BOIB núm. 108, de 17/07/2015–)
Justo Alberto Roibal Hernández