Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 211235
Resolució del director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, en endavant, EPRTVIB, per la qual s’ aprova la llista definitiva de mèrits del Grup A del concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l’EPRTVIB, així com la llista de persones aspirants que han superat el procés selectiu del concurs, referida a cada una de les illes en què es convoquen places, i se’ls adjudica el lloc de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Direcció de 25 de maig de 2022, es va aprovar l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'Ens de Radiotelevisió de les Illes Balears (ERTVIB) (BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022), en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOIB núm. 67, de 24 de maig). El dia 1 de desembre de 2022 es va publicar al BOIB una modificació de l'Acord pel qual s'aprova l'oferta pública d'ocupació corresponent al personal laboral de l'ERTVIB (BOIB 156, de 1 de desembre) aprovada en la sessió del Consell de Direcció de dia 28 de novembre de 2022.

2. El dia 17 de desembre de 2022 (BOIB núm. 164 de 17 de desembre de 2022) es va publicar la Resolució del director de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears per la qual s'aprova la convocatòria de concurs extraordinari de mèrits per cobrir 55 places de personal laboral de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, el sistema de selecció de les quals és el de concurs extraordinari de mèrits (disposicions addicionals setena i vuitena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre) incloses en l'oferta pública d'estabilització aprovada, per l'Acord del Consell de Direcció de 25 de maig de 2022 i modificada per Acord del Consell de Direcció de dia 28 de novembre de 2022.

3. El dia 31 de gener de 2023 va finalitzar el termini que preveuen les bases reguladores per a la presentació de sol·licituds per prendre part en la convocatòria esmentada.

4. Per mitjà de la Resolució del director general de l'EPRTVIB del 28 de març de 2023, es va aprovar la llista provisional de persones admeses i excloses, amb indicació de les causes d'exclusió, del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir places de personal laboral de l'EPRTVIB i es va atorgar un termini de 7 dies hàbils, comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució, per esmenar el defecte o adjuntar el document que sigui preceptiu.

5. Mitjançant la Resolució del director general de l'EPRTVIB de 20 d'abril de 2023 es varen nomenar els membres dels òrgans de selecció de la convocatòria del procés selectiu d'estabilització mitjançant concurs extraordinari de mèrits de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, que es va publicar al BOIB núm. 50, de 20 d'abril de 2023.

6. Mitjançant la Resolució del director general de l'EPRTVIB de l'11 de maig de 2023, es va aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses del procés d'estabilització del concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'EPRTVIB.

7. Mitjançant la Resolució del director general de l'EPRTVIB,  de 11 maig de 2023 es va publicar la Resolució del director general de l'EPRTVIB per la qual s'aprovà la llista provisional de mèrits al·legats pels aspirants que han participat en el procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'EPRTVIB i es va atorgar un termini de 7 dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, per esmenar els errors de fet, materials o aritmètics que s'hagin pogut cometre en les al·legacions dels mèrits (full d'autobaremació), com a conseqüència d'haver situat de manera incorrecta un mèrit en l'apartat d'un altre, o d'haver calculat erròniament les unitats dels mèrits al·legats. Durant aquest tràmit no es va admetre l'al·legació de nous mèrits no especificats a la declaració inicial.

8. El Tribunal Qualificador del procés selectiu del grup A es va constituir en la sessió de 30 de maig de 2023.

9. En data 1 de juny de 2023, el Tribunal del concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'EPRTVIB, eleva al director general de l'EPRTVIB la llista d'aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats en la declaració responsable d'autobaremació (grup A).

10. Per mitjà de la Resolució del director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears 14 de juliol de 2023 (publicat el 17 de juliol de 2023), es va aprovar la llista informativa de l'ordre d'aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats en la declaració responsable d'autobaremació del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir places de personal laboral (grup A). Aquesta Resolució va conferir un termini de 10 dies hàbils als aspirants requerits, per tal que acreditessin els requisits i els mèrits al·legats en la declaració responsable.

11. Un cop finalitzat el termini per presentar la documentació, el Tribunal Qualificador va baremar els mèrits dels aspirants en diverses sessions celebrades durant els anys 2023 i 2024.

12. El 25 de gener de 2024 es va publicar l'Acord del Tribunal pel qual s'aprovava la llista provisional de mèrits, que conferia un termini de 7 dies hàbils per presentar al·legacions o per sol·licitar la revisió de l'expedient.

13. Durant aquest termini varen presentar al·legacions o varen sol·licitar veure l'expedient els aspirants següents: Emma Calsina Blanquer; Manuel Ferrera Nieto; David Nadal Andreu; Elena Patricia Gregori Machi.

14. El 20 de febrer de 2024 els aspirants indicats anteriorment varen revisar l'expedient davant el Tribunal. En aquest acte el Tribunal els notificà el full de valoració dels mèrits, mitjançant el qual es desestimen motivadament les al·legacions presentades.

15. El 27 de febrer de 2024, el Tribunal ha acordat:

1. Desestimar les al·legacions presentades contra la llista provisional de mèrits, la motivació de les quals figura en el full de baremació que fou notificat als aspirants el dia de la revisió dels expedients.

2. Aprovar la llista definitiva de mèrits del Grup A del concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'EPRTVIB, que s'adjunta com annex 1.

3. Elevar al director l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears la proposta de persones aspirants que han superat el procés selectiu del concurs, referida a cada una de les illes en què es convoquen places, que s'adjunta com annex 2.

4. Elevar a l'òrgan convocant una relació complementària dels aspirants que estiguin situats a continuació de les persones proposades, per ordre de puntuació, per a la seva possible contractació com a personal laboral fix en substitució de les qui hi renunciïn, que s'adjunta com annex 3.

16. De conformitat amb la base 16.1, correspon al director general d'acord amb la proposta del Tribunal dictar una resolució aprovant les llistes d'aspirants que hagin superat el concurs extraordinari de mèrits per a les diferents categories i especialitats, separades per illes que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'anuncis de l'Ens. Aquesta Resolució contindrà l'adjudicació del lloc de feina.

17. En data 8 de març, el Sr. Antoni Terrades, ha presentat escrit renunciant a la plaça d´editor d´informatius Mallorca, Grup A.

Fonaments de dret

1. La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l´ocupació publica.

2. El Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l´ocupació pública de les Illes Balears.

3. El Decret llei 2/2022, de 7 de febrer, pel qual s´estableixen mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l´ocupació publica a les Illes Balears.

4. Les bases generals amb els criteris comuns elaborats el 4 de juliol de 2022 per la Mesa general del Sector Públic Instrumental per regir els processos selectius d' estabilització per a l'ingrés o l'accés com a personal laboral fix del ens del Sector Públic Instrumental de l´Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sens perjudici de les bases de cada convocatòria.

5. La Llei 15/2010, de 22 de desembre de l´Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

6. La resolució del director general de l´ens de data 15 de desembre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

 

​​​​​​​Resolució

1. Aprovar la llista definitiva de mèrits del Grup A del concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'EPRTVIB, que s'adjunta com annex 1.

2. Aprovar la llista de persones aspirants que han superat el procés selectiu del concurs, referida a cada una de les illes en què es convoquen places, i adjudicar-los el lloc de treball  segons l'establert a l'annex 2.

3. La firma del contracte i presa de possessió s'ha d'efectuar en el termini de tres dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, prèvia compliment de les formalitats preceptives i presentació de documentació corresponent.

4. Aprovar la  relació complementària dels aspirants que estiguin situats a continuació de les persones proposades, per ordre de puntuació, per a la seva possible contractació com a personal laboral fix en substitució de les qui hi renunciïn, que s'adjunta com annex 3.

5. Ordenar la publicació d´aquesta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'anuncis de l'Ens.

Interposició del recurs

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el director de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.2 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Calvià, (signat electrònicament: 4 d'abril de 2024)

El director general de l'EPRTVIB Albert Salas Domínguez

Documents adjunts