Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 209379
Resolució del director-gerent de la Fundació Mallorca Turisme per la qual es modifica la convocatòria de subvencions per fomentar les coproduccions minoritàries de llargmetratges i sèries per a la promoció turística de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS núm. 687144

1. Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme d'11 d'abril de 2023, per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per fomentar les coproduccions minoritàries de llargmetratges i sèries per a la promoció turística de Mallorca, publicada en el BOIB núm. 48, de 15 d'abril de 2023.

2. Segons el punt 9 de la convocatòria, el termini per presentar la sol·licitud i tota la documentació annexa comença a les 9.00 h del dia hàbil següent a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOIB i fins que s'esgoti el pressupost previst.

El 31 de desembre de 2023, queden en la Convocatòria 200.000 € pendents de concedir,  que s'han incorporat al pressupost de l'any 2024, atès que es tracta d'una convocatòria pluriennal.

D'acord amb el punt 12 de la convocatòria, en relació amb el termini de justificació, una vegada notificada la resolució de concessió de la subvenció, el beneficiari pot presentar la justificació de la subvenció quan hagi acabat el projecte i/o activitat subvencionable i fins al 31 d'octubre de 2025, inclòs, com a màxim.

3. El punt 5.1 a) de la Convocatòria estableix que poden ser beneficiaris de la convocatòria les empreses de producció audiovisual independents, incloses les agrupacions d'interès econòmic (AIE), donades d'alta en l'epígraf 961 de l'IAE (producció audiovisual), amb seu social a Mallorca, almenys un any abans de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i que estiguin inscrites en el Registre Administratiu d'Empreses Cinematogràfiques i Audiovisuals gestionat per l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), o les d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu.

4. El punt 4 de la convocatòria, sobre el règim de concurrència, disposa que el procediment de concessió és de concurrència no competitiva, per ordre d'entrada en el registre, sempre que l'expedient sigui correcte i s'aportin tots els documents preceptius, fins a exhaurir el total del crèdit assignat a la convocatòria.

5. Informe de necessitat de la Mallorca Film Commission de 24 de gener de 2024, segons el qual és necessari modificar la convocatòria de subvencions esmentada per complir amb l'objectiu de la convocatòria, per la qual cosa proposa modificar:

a) El punt 5.1 a) de la convocatòria, requisits necessaris per poder ser beneficiari de la subvenció, en el sentit que el beneficiari ha d'estar donat d'alta en l'epígraf 961 de l'IAE “almenys un any abans de la presentació de la sol·licitud”, i no “donats d'alta en l'epígraf 961 de l'IAE ... almenys un any abans de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

b) Modificar el punt 9 de la convocatòria, relatiu al termini per presentar sol·licituds per especificar que “el dia 31 de desembre de 2024 finalitza el termini per presentar sol·licituds”.

6. Una de les finalitats de la Fundació Mallorca Turisme, d'acord amb els Estatuts, és promocionar la imatge de Mallorca com a plató cinematogràfic, mitjançant el cinema i altres mitjans audiovisuals, així com fomentar la creació d'esdeveniments cinematogràfics a Mallorca.

En aquest sentit, la Mallorca Film Commission treballa per reforçar i promoure el desenvolupament d'obres i esdeveniments audiovisuals que tenen lloc a Mallorca, així com per atreure figures destacades del cinema en l'àmbit internacional i promoure la visita de professionals de reconegut prestigi així com de públic assistent a diferents esdeveniments.

7. Una de les vies per atreure grans produccions a Mallorca és aquesta Convocatòria de subvencions per fomentar les coproduccions minoritàries de llargmetratges i sèries per a la promoció turística de Mallorca, que té com a objectiu ajudar als productors de Mallorca perquè puguin formar part de grans produccions que es rodin a Mallorca i tenir més força, presència i veu dins la coproducció.

8. La Convocatòria es va publicar en 2023 i està vigent fins a 2025, però en aquests moments del pressupost total de 500.000 € queden per concedir 200.000 € que s'han incorporat al pressupost de la Fundació de 2024.

9. La modificació de la Convocatòria en el sentit que proposa la Mallorca Film Commission clarifica el termini de presentació de sol·licituds i obre la porta a més persones interessades en la convocatòria en aquest 2024.

Fonaments de dret

1. Estatuts de la Fundació Mallorca Turisme (BOIB núm. 24, de 23 de febrer de 2019, amb modificació BOIB núm. 10, de 23 de gener de 2021).

2. Ordenança General de Subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017), modificada pel Ple del Consell de Mallorca en sessió de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 4 agosto).

3.  Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament que la desplega.

Per tot això,

RESOLC

Primer. Modificar la Convocatòria de subvencions per fomentar les coproduccions minoritàries de llargmetratges i sèries per a la promoció turística de Mallorca, en el sentit següent:

Punt 5.1 Poden ser beneficiaris de la convocatòria:

On diu:

a. Les empreses de producció audiovisual independents, incloses les agrupacions d'interès econòmic (AIE), donades d'alta en l'epígraf 961 de l'IAE (producció audiovisual), amb seu social a Mallorca, ALMENYS UN ANY ABANS DE LA PUBLICACIÓ DE L'EXTRACTE DE LA CONVOCATÒRIA en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i que estiguin inscrites en el Registre Administratiu d'Empreses Cinematogràfiques i Audiovisuals gestionat per l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), o les d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu.

...

Ha de dir:

a. Les empreses de producció audiovisual independents, incloses les agrupacions d'interès econòmic (AIE), donades d'alta en l'epígraf 961 de l'IAE (producció audiovisual), amb seu social a Mallorca, ALMENYS UN ANY ABANS DE LA PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD, i que estiguin inscrites en el Registre Administratiu d'Empreses Cinematogràfiques i Audiovisuals gestionat per l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), o les d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu.

...

Punt 9.1 Termini per presentar la sol·licitud:

On diu:

El termini per presentar la sol·licitud i tota la documentació annexa comença a les 9.00 h del dia hàbil següent a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOIB i fins que s'esgoti el pressupost previst.

Ha de dir:

El termini per presentar la sol·licitud i tota la documentació annexa comença a les 9.00 h del dia hàbil següent a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOIB fins que s'esgoti el pressupost previst, o fins el dia 31 de desembre de 2024, inclòs.

Segon. Publicar aquesta Resolució al Butlletí oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 66.2 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada, es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu de Palma que correspongui, en el termini de sis mesos, a partir de l'endemà de la desestimació presumpta, que es produeix tres mesos després d'interposar el recurs d'alçada sense que s'hagi notificat la resolució.

Això no obstant, es pot interposar, si és procedent, qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot això d'acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, esmentada.

 

Palma, el dia de la firma electrònica (8 de febrer de 2024)

El director-gerent de la Fundació Mallorca Turisme José María Bautista Plaza