Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 209364
Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme per la qual es modifica la convocatòria de subvencions per reduir els residus relacionats amb begudes i menjars dels rodatges audiovisuals a Mallorca, i la Convocatòria de subvencions per reduir l'impacte ambiental de les produccions audiovisuals a Mallorca i afavorir la seva transició energètica, ambdues en el marc del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1) Convocatòria de subvencions per reduir els residus relacionats amb begudes i menjars<A[menjars|dinars]> dels rodatges audiovisuals a Mallorca, en el marc del Pla<A[Plan|Plano]> de Recuperació, Transició i Resiliència finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

BDNS: 657854, publicada en el BOIB el 12 de novembre de 2022

2) Convocatòria de subvencions per reduir l'impacte ambiental de les produccions audiovisuals a Mallorca i afavorir la seva transició energètica, en el marc del Pla<A[Plan|Plano]> de Recuperació, Transició i Resiliència finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

BDNS: 662160, publicada en el BOIB el 3 de desembre de 2022

1. Una vegada publicades les convocatòries i, aproximadament a quatre mesos de finalitzar el termini de concessió de sol·licituds (el juny de 2024), s'organitza una reunió sectorial amb els beneficiaris de les mateixes per aclarir els motius pels quals els seus percentatges d'execució són inferiors al 50% i es constata, segons l'informe tècnic corresponent, que ambdues convocatòries excloïen a una part important del sector audiovisual (i, per tant, dels potencials beneficiaris dels ajuts), quan aquesta no era la intenció de les convocatòries.

2. El 28 de febrer s'emet informe tècnic amb els detalls de la reunió, feta el 9 de febrer, i l'enquesta realitzada posteriorment al sector audiovisual, amb data 15 de febrer. I partint dels resultats,

Resolc

Primer. Modificar AMBDUES convocatòries en el seu punt 5. referent als beneficiaris de les convocatòries, per ampliar la seva cobertura, impulsar els seus percentatges d'execució i complir els objectius d'execució del PSTD 2021.

De la següent manera, EN AMBDÓS casos:

5. Beneficiaris       

5.1) Poden ser beneficiaris les persones que compleixin els següents requisits:

a) Que estiguin donades d'alta en algun dels següents epígrafs de l'IAE:

  • 961 – Producció audiovisual
  • 844 – Serveis de publicitat, relacions públiques i similars
  • 854.1 – Lloguer de vehicles sense conductor
  • 77.9 – Altres serveis d'alimentació propis de la restauració

b) Que tinguin la seu social a Mallorca almenys un any abans de la presentació de la seva sol·licitud

c) Que compleixin els requisits i límits establerts al Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea en els ajuts de minimis.

d) Que siguin al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat social, l'AEAT, l'ATIB, el Consell de Mallorca i entitats dependents del mateix; i amb la Fundació Mallorca Turisme.

5.2) Els beneficiaris han d'acreditar el compliment dels requisits amb la documentació acreditativa necessària a tal efecte i que és:

a) Certificat d'alta vigent en algun dels epígrafs de l'IAE admesos.

b) Escriptura pública de constitució, on s'especifiqui el domicili social de l'empresa beneficiària, o certificat de residència de la persona física beneficiària.

c) Annex II, relativa a la relació d'ajuts sol·licitats o rebuts sota el règim de minimis.

d) Autorització perquè el personal de la Fundació Mallorca Turisme i del Departament de Turisme del Consell Insular de Mallorca comprovin d'ofici el compliment de l'obligació d'estar al corrent d'obligacions amb la Seguretat Social i l'AEAT. Si la persona sol·licitadora denega l'esmentada autorització ha d'aportar els certificats corresponents.

El certificat d'estar al corrent amb l'Agència Tributària de les Balears (ATIB) sempre ha de ser aportat pel beneficiari de la sol·licitud.

El certificat d'estar al corrent d'obligacions amb el Consell Insular de Mallorca s'expedeix d'ofici pel mateix personal de la Fundació i del Consell habilitat a l'efecte.

Segon. Modificar ambdues convocatòries en el seu punt 9.3. referent a la documentació que cal presentar al costat de<A[al costat de|juntament amb]> la sol·licitud i, concretament, en la memòria d'activitat.

De la següent manera:

1) Convocatòria de subvencions per reduir els residus relacionats amb begudes i menjars<A[menjars|dinars]> dels rodatges audiovisuals a Mallorca, en el marc del Pla<A[Plan|Plano]> de Recuperació, Transició i Resiliència finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

9.3 La sol·licitud ha d'anar acompanyada dels següents annexos i documentació del projecte:

Memòria de l'activitat

On diu:

- Trajectòria de la productora audiovisual responsable de l'activitat, projecte o rodatge subvencionats.

Ha de dir:

- Trajectòria del beneficiari, currículum o relació de produccions audiovisuals i clients a qui ha donat servei durant l'últim any d'activitat.

Si el beneficiari no és una productora audiovisual ha d'adjuntar un comprovant o certificat d'alta en una associació professional del sector audiovisual mallorquí, almenys, un any abans de la seva sol·licitud.

Aquest requisit és indispensable per a una correcta valoració de la sol·licitud.

2) Convocatòria de subvencions per reduir l'impacte ambiental de les produccions audiovisuals a Mallorca i afavorir la seva transició energètica, en el marc del Pla<A[Plan|Plano]> de Recuperació, Transició i Resiliència finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

9.3 La sol·licitud ha d'anar acompanyada dels següents annexos i documentació del projecte:

Memòria de l'activitat

On diu:

En tots els casos, la descripció de l'activitat subvencionable ha d'incloure un currículum del beneficiari o trajectòria de l'últim any d'activitat.

Ha de dir:

En tots els casos, la descripció de l'activitat subvencionable ha d'incloure un currículum del beneficiari o trajectòria de l'últim any d'activitat. I si el beneficiari no és una productora audiovisual, haurà d'adjuntar un comprovant o certificat d'alta en una associació professional del sector audiovisual mallorquí, almenys, un any abans de la seva sol·licitud. Aquest requisit és indispensable per a una correcta valoració de la sol·licitud.

Tercer. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Quart. Acordar que aquesta modificació és aplicable amb caràcter retroactiu des de la publicació de l'extracte de la Convocatòria al Butlletí oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant del Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 66.2 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada, es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu de Palma que correspongui, en el termini de sis mesos, a partir de l'endemà de la desestimació presumpta, que es produeix tres mesos després d'interposar el recurs d'alçada sense que s'hagi notificat la resolució.

No obstant això, es pot interposar, si és procedent, qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot això d'acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciós administrativa, i la Llei 39/2015, esmentada.

 

Palma, el dia de la signatura electrònica (3 d'abril de 2024)

El director de la Fundació Mallorca Turisme José María Bautista Plaza