Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

Núm. 208279
Extracte de la Resolució de 15 de març de 2024 del president de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears per la qual s’aprova la convocatòria per a la concessió d’ajuts de xecs de consultoria per a la competitivitat industrial de les Illes Balears en matèria de digitalització, internacionalització, sostenibilitat i gestió avançada

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 750484

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de dades nacional de subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer Beneficiaris i requisits

1. Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts:

a) Les persones físiques o jurídiques que tenguin la condició de microempreses, petites i mitjanes empreses de caràcter industrial amb els epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) inclosos en les divisions 2, 3, 4 i 691.2 de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió A corresponent a establiments i activitats industrials del Registre Integrat Industrial, o en el Registre Miner de les Illes Balears.

b) Les persones físiques o jurídiques que tenguin la condició de microempreses, petites i mitjanes empreses incloses en el grup 504 de l'IAE de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió B corresponent a les empreses de serveis relatives a l'activitat industrial del Registre Integrat Industrial.

c) Les persones físiques o jurídiques que tenguin la condició de microempreses, petites i mitjanes empreses inscrites en el grup 162 de l'IAE.

2. Per als programes I i II a més del punt anterior 2.1, poden ser beneficiàries d'aquesta convocatòria les persones físiques o jurídiques que tenguin la condició de ser microempreses, petites i mitjanes empreses de caràcter auxiliar a la indústria amb els epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) inclosos en la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en les divisions 6 o 9. Concretament:

— Divisió 6: grup 613. Comerç a l'engròs de tèxtils, confecció, calçat i articles de cuir; grup 614.2. Comerç a l'engròs de productes de perfumeria, drogueria, higiene i bellesa; grup 614.3. Comerç a l'engròs de productes per al manteniment i funcionament de la llar; grup 616. Comerç a l'engròs interindustrial de la mineria i química; grup 617. Un altre comerç a l'engròs interindustrial.

— Divisió 9, agrupació 92: serveis de sanejament, neteja i similars; grup 936. Recerca científica i tècnica; grup 971. Bugaderies, tintoreries i serveis similars.

3. Es considera PIME la que, en el moment de la sol·licitud, compleixi els requisits d'acord amb l'annex 1 del Reglament (CE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny, pel qual es declaren determinades categories d'ajut compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat (Reglament general d'exempció per categories), publicat en el DOUE de 26 de juny de 2014 (L 187/1 en L 187/77):

a) Que ocupa menys de 250 persones.

b) Amb un volum de negoci anual que no excedeix de 50 milions d'euros o el balanç general anual de la qual no excedeix de 43 milions d'euros.

c) Que no està participada en un 25 % o més del seu capital o dels seus drets de vot per altres empreses o grups d'empreses que no compleixen els requisits anteriors.

En la categoria de PIME es considera petita empresa la que té menys de 50 persones treballadores i una xifra de negoci anual o un balanç general anual que no supera la quantia de 10.000.000 euros.

D'altra banda, en el grup de petites empreses, es considera microempresa la que té menys de deu persones treballadores i una xifra de negoci anual o un balanç general anual que no supera la quantia de 2.000.000 euros.

4. A més, totes les persones o entitats que sol·licitin aquests ajuts han de complir els requisits següents:

a) Tenir el centre de treball, la seu fiscal i la seva activitat principal a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

b) Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com també de les obligacions amb la Seguretat Social.

c) Les exigències imposades per la normativa en matèria de seguretat industrial i minera, i qualsevol altra que sigui aplicable.

d) En cas que el sol·licitant de la subvenció sigui una persona física ha d'estar inscrita en el règim especial de treballadors autònoms o en un règim alternatiu equivalent.

e) El beneficiari es pot presentar a tots els programes de la convocatòria, però ha de fer una sol·licitud per programa en els termes i amb els requisits que estableix aquesta convocatòria.

f) Presentar la sol·licitud en els termes i amb els requisits que s'estableixen en els punts cinquè i onzè d'aquesta convocatòria.

5. No poden ser beneficiaris dels ajuts:

a) Pel programa I i III, les empreses que ja han rebut fins a tres vegades aquest ajut.

b) Pel programa II, les empreses que ja han rebut fins a dues vegades aquest ajut.

c) Les societats públiques i les entitats de dret públic, així com qualsevol empresa o organització en la qual la participació d'aquests ens sigui majoritària.

d) Les persones físiques o jurídiques que tenguin la condició de consultor especialitzat pel programa, no poden ser, al mateix temps, beneficiàries d'aquest ajut.

e) Les persones físiques o jurídiques que estan iniciant o ja han iniciat, en un temps no superior a dos anys, una activitat econòmica en el territori de les Illes Balears, amb domicili a les Illes Balears.

f) Les persones físiques o jurídiques que superin els paràmetres de la condició de pime segons els requisits especificats en el punt 2.3 d'aquesta convocatòria.

g) Les empreses en crisi. Tenen la consideració d'empreses en crisis quan concorri alguna circumstància establerta a l'article 2, apartat 18, del Reglament (UE) 651/2024 de la Comissió, de 17 de juny de 2014.

h) Qui es trobin en alguna de les circumstàncies previstes en l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

i) Qui es trobi en alguna de les circumstàncies previstes en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

j) Qui hagi estat sancionat mitjançant resolució ferma amb la pèrdua del dret a rebre subvencions, d'acord amb els articles 37.2.a i 37.3.a de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l'LGTBI-fòbia.

k) Qui es trobi en els supòsits establerts en l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, per haver estat objecte de sancions per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o sentència judicial ferma.

Segon Finalitat

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajuts de xecs de consultoria per a la competitivitat industrial, en matèria de digitalització, internacionalització, sostenibilitat i gestió avançada de les empreses industrials de les Illes Balears. Es preveu la concessió d'ajuts per a la contractació de serveis externs prestats per consultors especialitzats en la matèria de cada programa:

a) Programa I: ajuts per la contractació de serveis d'assessorament externs per a l'elaboració d'un pla de transformació digital o per a l'assessorament i seguiment de les accions del pla de transformació digital en el marc del programa «IDigital, estratègia de digitalització industrial» per a l'any 2024.

b) Programa II: ajuts per la contractació de serveis d'assessorament externs per a l'elaboració i/o millora del pla estratègic d'internacionalització, o per a l'assessorament i seguiment de les accions del pla de màrqueting per als mercat/s objectiu/s en el marc del programa «IExporta, estratègia d'internacionalització» per a l'any 2024.

c) Programa III: ajuts per la contractació de serveis d'assessorament externs per realitzar els informes de la petjada de carboni corporativa o informes de petjada de carboni de producte en el marc del programa «ISostenibilitat estratègia de millora de la sostenibilitat» per a l'any 2024.

d) Programa IV: ajuts per la contractació de serveis d'assessorament externs per a l'elaboració d'un anàlisi d'avaluació de l'estat dels processos i proposta d'un Pla de millora i la seva execució, en el marc del programa «IGestió, estratègia de millora de la gestió i optimització dels processos productius» per a l'any 2024.

Tercer Bases reguladores

La convocatòria es regeix per l'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 8 d'abril de 2008 per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de promoció industrial (BOIB núm. 52, de 17 d'abril de 2008).

Quart Import de la convocatòria i partida pressupostària

1. L'import econòmic màxim destinat a aquesta convocatòria és de 330.000 euros amb càrrec als pressuposts de l'IDI per a l'any 2024.

2. L'import destinat a cada un dels programes és el següent:

a) Programa I: 180.000 €

b) Programa II: 54.000 €

c) Programa III: 54.000 €

d) Programa IV: 42.000 €

Cinquè Termini i presentació de les sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, comptadors des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears o fins el possible exhauriment, dins aquest període, de la quantia econòmica assignada a aquesta convocatòria.

2. Si s'exhaureix el crèdit destinat a la convocatòria o a un programa abans d'acabar el termini de presentació de sol·licituds s'ha de suspendre la concessió de nous ajuts mitjançant la publicació corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de la resolució del president de l'IDI, o la persona en qui ho delegui.

3. El beneficiari es pot presentar a tots els programes i subprogrames de la convocatòria, però ha de fer una sol·licitud per cada un d'aquests en els termes i amb els requisits que estableix aquesta convocatòria.

En cas de presentació d'una nova sol·licitud dins un mateix programa, s'haurà de renunciar expressament de l'anterior; en cas de no fer-ho, només es tindrà en compte la primera sol·licitud registrada. En cas de renúncia expressa, la data en l'ordre de prelació dels expedients serà la de la nova sol·licitud registrada.

Sisè Requisits dels consultors

El compliment de tots els requisits per part del consultor establerts en aquesta convocatòria s'han de fer mitjançant una declaració responsable del beneficiari en la sol·licitud de l'ajut. En tot cas, l'IDI pot sol·licitar en qualsevol moment del procediment un currículum vitae o la documentació necessària que acrediti el compliment dels requisits del consultor.

 

Palma, (signat electrònicament: 28 de març de 2024)

El president de l'IDI Alejandro Sáenz de San Pedro García