Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 173111
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual s’aproven la convocatòria i els plecs de condicions que han de regir la tramitació dels expedients de contractació que es deriven de les sol·licituds de patrocinis entre entitats privades i l’IEB per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'article 4.2 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears estableix el dret de tots els ciutadans a conèixer i a usar la llengua catalana, i l'article 4.3, l'obligació de les institucions d'adoptar les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crear les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les llengües catalana i castellana quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears.

2. D'altra banda, l'article 35 de l'Estatut d'autonomia estableix que un dels objectius dels poders públics de la comunitat autònoma ha de ser la normalització de la llengua catalana. És obligació de les institucions, doncs, prioritzar totes les actuacions destinades a fer que la llengua catalana assoleixi les condicions màximes de normalitat en la nostra societat.

3. La Llei 3/1986, de 29 d'abril, de normalització lingüística a les Illes Balears, estableix que els poders públics han d'adoptar les mesures pertinents i proveir dels mitjans necessaris per al coneixement i ús de la llengua catalana en tots els àmbits i activitats de la vida social.

4. D'acord amb el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB ext. núm. 97, de 10 de juliol de 2023), l'Institut d'Estudis Baleàrics, ens del sector públic instrumental autonòmic, queda adscrit a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports. Segons el Decret 77/2023, d'1 de setembre de 2023, de modificació del Decret 48/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, una de les competències de l'Institut d'Estudis Baleàrics és la normalització de la llengua catalana.

5. A més, l'article 5.1.c) dels Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics (en endavant, IEB) estableix que una de les funcions i competències de l'entitat, entre d'altres, és el foment dels usos socials de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida diària, amb respecte i protecció de les modalitats insulars del català de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i sens perjudici de la unitat de la llengua.

6. L'IEB té, doncs, entre les seves prioritats donar suport als diferents sectors que poden ajudar a la normalització lingüística de la llengua catalana, així com a la seva promoció i foment. Es considera que el sector audiovisual és un sector que implica cohesió social i territorial, i implica en si mateix l'accés a la cultura, per la qual cosa l'IEB ha definit una nova línia d'actuació pel que fa al sector esmentat per assolir les finalitats de l'entitat.

7. Aquesta nova línia d'actuació consisteix en una convocatòria per formalitzar contractes de patrocini amb empreses del sector audiovisual.

8. La participació en aquesta convocatòria per formalitzar contractes de patrocini ha d'estar subjecta als principis de publicitat, transparència, cooperació i eficiència en la utilització dels recursos públics. Així mateix, la participació en aquesta convocatòria suposa l'acceptació dels termes i condicions establerts en aquesta Resolució.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria pública i els plecs que han de regir els requisits per subscriure contractes de patrocini amb entitats privades que duguin a terme produccions audiovisuals de televisió que generin un impacte notori en la promoció de les modalitats lingüístiques de la llengua catalana pròpies d'Eivissa i Formentera.

2. Aprovar les condicions necessàries per a la justificació correcta de les produccions audiovisuals objecte de la convocatòria.

3. Publicar aquesta Resolució i els annexos que l'acompanyen en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

 (Signat electrònicament: 18 de març de 2024)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Jaime Bauzá Mayol

 

ANNEX 1 Plec de condicions generals que han de regir la tramitació dels expedients de contractació

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria, pública i oberta, és oferir a entitats privades la possibilitat de subscriure contractes privats de patrocini per dur a terme en l'àmbit territorial d'Eivissa i Formentera produccions audiovisuals televisives que generin un impacte notori en la promoció de les modalitats lingüístiques pròpies d'aquestes illes, i puguin influir positivament en la població per fomentar l'ús d'aquestes modalitats insulars.

Entenent la llengua com un bé cultural, les indústries culturals poden operar en la seva distribució i consum, i és per això que, connectant les finalitats de l'IEB amb la producció audiovisual, aquesta última pot suposar un factor clau en la seva promoció i protecció.

D'aquesta manera, sorgeix la necessitat de traçar una línia de suport a la producció local audiovisual per aconseguir la finalitat última de respecte, promoció i protecció de les modalitats insulars de la llengua catalana a Eivissa i Formentera.

Per tant, es realitzarà una selecció de projectes audiovisuals per a televisió promoguts per professionals autònoms i empreses o entitats privades que garanteixin la consecució dels esmentats objectius de foment i promoció de les dites modalitats insulars. Aquesta selecció es durà a terme en règim de concurrència competitiva i amb subjecció als criteris i requisits establerts en aquestes bases.

Les produccions audiovisuals per a televisió susceptibles de ser patrocinades institucionalment per l'IEB com a entitat patrocinadora per a la consecució dels objectius esmentats, són les produccions que compleixin el següent:

  • Produccions que suposin, almenys, un enregistrament de 140 minuts mensuals en les modalitats lingüístiques pròpies d'Eivissa i/o Formentera.
  • Produccions que es gravin a Eivissa i/o Formentera.
  • Produccions on es mostrin parlants de les modalitats lingüístiques pròpies d'Eivissa i/o Formentera, amb l'objectiu de promocionar i protegir el lèxic específic d'aquestes illes.
  • Produccions que s'emetin des de l'endemà de la publicació d'aquestes bases fins al termini d'un any natural des de la dita publicació. Poden haver iniciat la seva emissió anteriorment, però no es patrocinaran les emissions anteriors.
  • Produccions que promoguin i posin en valor la història, cultura i tradicions d'Eivissa i Formentera

Quedaran excloses d'aquesta convocatòria les produccions següents:

  • Produccions que no compleixin els requisits i/o condicions establertes en aquesta convocatòria.
  • Produccions de contingut religiós i/o polític.
  • Produccions que promoguin actuacions contràries als principis, valors i drets constitucionals i estatutaris.
  • Produccions que no presentin la documentació necessària per poder avaluar la seva proposta de conformitat amb els models adjunts i aprovats juntament amb aquesta convocatòria.

2. Principis generals de la convocatòria

Aquesta convocatòria es du a terme sobre la base dels principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat i eficiència per desenvolupar i emetre la producció que garanteixi la promoció i protecció de les modalitats insulars de la llengua catalana d'Eivissa i Formentera.

Aquesta convocatòria es basa en el fet que les persones o entitats promotores dels projectes n'han d'assumir la producció i, també, han d'encarregar-se de l'emissió televisiva i assegurar-se que efectivament el projecte s'emet. La concessió d'aquest patrocini no suposa en cap cas l'alteració del règim normal de contractació pública, ni altera el règim per obtenir les llicències i els permisos necessaris.

3. Pressupost de la convocatòria

Aquesta convocatòria té un pressupost màxim de 130.000,00 euros, amb càrrec al pressupost de l'IEB per als anys 2024 i 2025, amb la distribució següent:

2024: 97.500,00

2025: 32.500,00

Segons la disponibilitat pressupostària existent, la dotació pressupostària es podrà ampliar, sense que sigui necessari publicar una nova convocatòria, sinó que l'ampliació s'ha de fer mitjançant una resolució d'ampliació.

S'assignaran i aprovaran propostes de projectes de produccions audiovisuals per a televisió fins a esgotar el pressupost de la convocatòria, el qual es pot ampliar, segons el paràgraf anterior.

4. Criteris de valoració i import màxim del patrocini

4.1. Criteris de valoració

Bloc 1. Valor cultural i interès del projecte

Fins a 50 punts

1. Qualitat de la proposta. Es valorarà la presentació de la documentació tècnica de la proposta i la qualitat del contingut, tenint en compte:

Temàtica.

Participació de ciutadans usuaris de les modalitats lingüístiques insulars d'Eivissa i Formentera.

Creació de nous públics, en especial, els joves.

Número de teleespectadors potencials de l'emissió.

45 punts

2. Activitats complementàries per fomentar l'ús de les modalitats insulars d'Eivissa i Formentera, relacionades amb el sector audiovisual.

5 punts

Bloc 2. Comunicació i publicitat del projecte

Fins a 30 punts

1. Pla de comunicació i publicitat. Es valorarà l'adopció d'accions de comunicació per tal de donar a conèixer el projecte i, en especial, la vinculació amb la finalitat del patrocini de l'IEB.

25 punts

2. La inversió en comunicació i publicitat ha de ser d'almenys un 10 % del pressupost de la proposta.

5 punts

Bloc 3. Trajectòria del projecte i del promotor o promotora

Fins a 20 punts

1. Antiguitat del projecte. Es posarà en valor la continuïtat i la trajectòria consolidada de projectes audiovisuals que compleixen els requisits.

a) Projectes amb emissions d'entre 1 any i 3 anys d'antiguitat: 5 punts.

b) Projectes amb emissions de més de 3 anys d'antiguitat: 10 punts.

10 punts

2. Trajectòria i currículum de la persona o entitat promotora.

10 punts

4.2. Taules de càlcul de l'import màxim del patrocini

 

Import màxim del patrocini

Trams de puntuació

1

2

3

50 punts – 59 punts

60 % pressupost proposta patrocini

-

-

60 punts – 79 punts

-

80 % pressupost proposta patrocini

-

80 punts – 100 punts

-

-

100 % pressupost proposta patrocini

5. Àmbit subjectiu

Podran ser beneficiàries d'aquesta convocatòria pública les persones físiques o les persones jurídiques productores de programes de televisió que s'ajustin a l'objecte i requisits d'aquesta convocatòria.

Com a màxim podran presentar-se dues sol·licituds per persona física o jurídica.

Quedaran excloses d'aquesta convocatòria:

 
  • Entitats que no estiguin al corrent del pagament de les obligacions econòmiques contretes amb l'IEB, les administracions tributàries de l'Estat i de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i la Seguretat Social.
  • Entitats que es trobin en alguna de les prohibicions enumerades en l'article 71 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (en endavant, LCSP).

6. Contraprestació per a l'IEB

L'IEB i l'entitat adjudicatària formalitzaran el contracte privat de patrocini, en el qual s'ha d'establir que a tots els mitjans i materials corresponents hi han de figurar els logotips corporatius de l'IEB.

L'entitat ha d'especificar en la memòria que presenti amb la sol·licitud (annex 2) quines són les contraprestacions o les accions en què es promocionarà la marca de l'IEB, i el valor econòmic en matèria de publicitat, màrqueting, projeccions, edicions i/o marxandatge.

Així mateix, l'entitat patrocinada ha de convidar la direcció de l'IEB a actes de presentació, rodes de premsa i similars del projecte audiovisual. Aquesta presència a l'acte no suposa cap obligatorietat en la concessió del patrocini, ni és mesurable a l'efecte de la valoració del retorn publicitari.

7. Termini i lloc de presentació de la documentació

La convocatòria per presentar projectes romandrà oberta des de l'endemà de la publicació de la resolució de la convocatòria en el BOIB fins al dia 31 de desembre de 2024.

En el supòsit que el pressupost actual assignat a aquesta convocatòria s'esgoti abans del 31 de desembre, es podrà resoldre l'ampliació del pressupost o bé l'extinció de la convocatòria.

Totes les persones o entitats han de presentar tota la documentació necessària per a la seva tramitació amb un mínim de deu dies naturals d'antelació a la data d'inici d'emissió de les produccions televisives, a través de la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma.

Els expedients es resoldran per ordre d'entrada del registre de l'IEB i fins a esgotar el pressupost previst.

S'exclouran les sol·licituds que es presentin una vegada que les emissions de les produccions s'hagin iniciat.

8. Termini d'execució dels projectes

Les propostes de projecte que es presentin es podran executar fins al 31 de març de 2025.

9. Formalització de la sol·licitud i documentació que s'ha de presentar

Els sol·licitants han de presentar la sol·licitud i documentació adjunta segons el model de sol·licitud i annexos que es troben al web de l'IEB (https://ieb.caib.es) i a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El model de sol·licitud i els annexos podran descarregar-se directament del web i de la seu electrònica indicats, a més de trobar-se, adjunts, en aquesta publicació.

S'ha de presentar la següent documentació administrativa:

a) Model de sol·licitud de patrocini (annex 2) amb les dades de la persona interessada i de la representant. En l'escrit de sol·licitud, la persona interessada ha d'indicar l'adreça electrònica per rebre les notificacions electròniques.

Si es tracta d'una coproducció, s'ha d'aportar un poder notarial mitjançant el qual l'un autoritza l'altre a signar el contracte de patrocini de produccions audiovisuals en nom seu, o bé les dues parts han d'emplenar la sol·licitud i tots han de signar el contracte (les entitats que formen la coproducció i l'IEB), perquè el que es patrocina és la producció, que és d'ambdues parts. Podran triar el sistema que més els convengui.

b) Còpia del DNI, NIE o CIF, segons pertoqui, de l'empresa o de la persona física sol·licitant, així com de la persona representant, si n'hi ha.

c) Còpia de la documentació acreditativa de la vigència del càrrec de representant legal en virtut del qual actua la persona que signa la sol·licitud.

d) Còpia de l'escriptura de constitució i/o estatuts de l'entitat degudament inscrits en el Registre.

e) Còpia del certificat de situació en el cens d'activitats econòmiques de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) de l'any en curs, o còpia de l'alta de la declaració censal de l'inici de l'activitat o de l'alta de l'IAE en què consti l'epígraf corresponent.

Tots els documents que necessitin signatura han d'estar firmats mitjançant un certificat digital. A tota la documentació administrativa presentada s'hi ha d'adjuntar una declaració responsable en què es declari l'autenticitat de la documentació i que aquesta no ha sofert cap canvi (annex 4).

A més, també s'ha de presentar la següent documentació actualitzada:

a) Certificat d'estar al corrent d'obligacions amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb l'Agència Tributària de les Illes Balears i amb la Tresoreria General de la Seguretat Social. El personal funcionari de l'IEB comprovad'ofici que l'entitat està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, llevat que l'entitat s'hi oposi expressament, marcant la casella corresponent en el model de sol·licitud (annex 2). Si l'entitat s'oposa a la comprovació d'ofici o si, excepcionalment, l'IEB no pot comprovar aquests documents, s'han de presentar els certificats corresponents.

b) Declaració responsable en què es faci constar si s'han rebut i/o s'han sol·licitat altres ajudes o col·laboracions d'institucions públiques o privades per fer el projecte i les quanties econòmiques (annex 4).

c) Declaració responsable de no incórrer en cap de les prohibicions de contractar amb l'Administració, segons l'article 71 de la LCSP. Aquesta declaració responsable o document anàleg ha d'incloure la manifestació expressa que l'empresa no incorr en cap dels supòsits a què es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (annex 4).

S'ha de presentar la següent documentació tècnica:

a) Una memòria consistent en una explicació del projecte audiovisual, les dates en què es produirà, les dates en què s'emetrà, el públic al qual s'adreça i qualsevol altra informació necessària per avaluar el projecte i amb la qual s'acrediti que es donarà compliment a la finalitat de promoció i protecció de les modalitats insulars d'Eivissa i Formentera (annex 3, «Model de memòria (contingut mínim)»).

b) Un pla de comunicació que inclogui les accions de comunicació previstes per arribar al públic objectiu del projecte audiovisual, la publicitat que es farà i el lloc on es posarà el logotip de l'IEB dins aquesta publicitat, i l'especial referència a la promoció i protecció de les modalitats insulars d'Eivissa i Formentera.

c) El pressupost detallat del projecte amb els ingressos i despeses totals del projecte. Les despeses han de ser demostrables amb presentació de factura i el seu pagament, o acord o conveni de col·laboració.

d) Informe de l'exclusivitat del projecte que justifiqui la possibilitat de l'adjudicació del contracte privat de patrocini. En aquest informe s'ha de justificar el retorn publicitari de l'IEB i la promoció i protecció de les modalitats insulars d'Eivissa i Formentera a través de les produccions audiovisuals.

e) Escrit on consti l'historial previ d'emissió dels projectes presentats, si escau.

10. Procediment administratiu per formalitzar els patrocinis

La tramitació administrativa per formalitzar els contractes de patrocini és la del negociat sense publicitat, establert a l'article 168 de la LCSP.

La direcció revisarà les propostes a mesura que entrin les sol·licituds.

En cas que la sol·licitud necessiti esmenar-se, la direcció de l'IEB requerirà a l'entitat o persona interessada que hi faci les esmenes oportunes o aporti els documents que hi manquen, amb la indicació que si no ho fa en un termini de deu dies hàbils a comptar a partir del moment en què rebi el requeriment, es considerarà que desisteix de la petició.

Adjudicació i formalització del contracte de patrocini

La direcció de l'IEB, com a òrgan instructor del procediment, durà a terme les negociacions oportunes, de les quals quedarà constància a l'expedient. Totes les millores que s'acordin en la negociació formaran part del contracte privat de patrocini.

L'òrgan de contractació adjudicarà el contracte privat i, posteriorment, el formalitzarà. En el contracte hi han de constar les obligacions d'ambdues parts, les contraprestacions que rebrà l'IEB i la forma de justificar el patrocini.

11. Pagament i justificació del projecte

11.1. Pagament

L'entitat interessada ha de presentar la factura a través de la plataforma FACE per poder pagar el patrocini. La facturació ha de ser semestral i també s'ha de fer una factura final quan acabi el contracte, segons les condicions que s'estableixin al contracte negociat sense publicitat. Per tal que les factures presentades abans de la finalització del contracte es pugui pagar, s'ha de presentar una justificació parcial. Juntament amb la darrera factura, s'ha d'enviar la justificació definitiva, que inclourà tot el període que no s'hagi entregat amb la justificació parcial.

Es podrà justificar el projecte del contracte de patrocini mitjançant la documentació establerta en aquestes bases fins, com a màxim, el 31 d'abril de 2025.

 

​​​​​​​L'entitat patrocinada ha d'acreditar que es compleixen les condicions relatives a la realització del projecte patrocinat, amb l'impacte en mitjans de comunicació, i amb la difusió i audiència del projecte audiovisual patrocinat, i que es compleixen les condicions relatives a la presència del logotip de l'IEB als diferents suports utilitzats per aquesta.

11.2. Justificació parcial i final

Tots els punts següents seran aplicables en les justificacions parcials i la justificació final.

1. Per mitjà de retalls de premsa (clipping) de mitjans de comunicació d'àmbit pitiús per un import igual o superior al 40 % de la quantitat concedida en el patrocini, tenint en compte que l'activitat de foment no s'ha de basar en un retorn econòmic per igual. Es valoraran els retalls de premsa o retorn publicitari de l'impacte de la promoció i foment de l'ús de les varietats lingüístiques insulars d'Eivissa i Formentera.

Aquests retalls de premsa els ha d'elaborar una agència especialitzada, diferent de l'entitat patrocinada.

Per això ha de presentar:

1. L'annex 5 degudament emplenat.

2. La documentació següent en suport digital, que s'ha d'enviar per servei de transferència d'arxius en el nigul (WeTransfer o Google Drive) o amb una memòria USB:

a) Memòria del projecte amb el pressupost liquidat, resum de l'acció i altra informació de rellevància per a la justificació.

b) Resum de la repercussió mediàtica: retalls de premsa del punt anterior, la inversió publicitària en els mitjans, els impresos i comprovants, audiovisuals, escrits i en línia. Aquesta repercussió es valorarà en funció d'usuaris únics diaris.

c) Material gràfic i audiovisual elaborat per a la promoció del projecte patrocinat: bàners, tasts (teasers), tràilers, fotografies, etc.

A més, ha de presentar els documents següents:

d) Certificat de titularitat bancària en el qual consti que es tracta d'un compte bancari obert a nom de la persona sol·licitant. Si és una empresa, a nom d'aquesta empresa i, si és autònom, a nom de l'autònom.

e) Declaració responsable de la despesa efectivament feta del projecte i el pressupost liquidat (llista de les factures amb el seu número, proveïdor, concepte i import, acord o conveni de col·laboració amb el CIF, l'entitat i l'import).

3. La justificació és el certificat d'emissió a mitjans locals i si escau, autonòmics i/o nacionals, així com l'audiovisual mateix, que l'IEB podrà sol·licitar complet. El logotip de l'IEB ha d'aparèixer clarament en els crèdits.

L'acceptació del patrocini implica que l'IEB pot utilitzar el material gràfic, fotogràfic i audiovisual presentat amb les justificacions per fer difusions i usar-lo en activitats promocionals.

El valor econòmic de la repercussió mediàtica del patrocini per a l'IEB ha de ser d'almenys el 40 % o un percentatge superior a la quantitat atorgada. En cas que el valor econòmic de la repercussió mediàtica per a l'IEB sigui inferior a aquest 40 %, es pagarà la part del que es justifiqui.

Per facilitar el que es valora en els retalls de premsa, s'informa que el que es donarà com a vàlid serà la repercussió del projecte des de la perspectiva de retorn cap a l'IEB. És a dir, el que es valora és la repercussió per a l'IEB que reflecteixen els retalls de premsa del projecte i l'audiència que obtengui, segons els usuaris únics diaris.

En el cas de les xarxes, es valorarà l'etiqueta (hashtag).

La repercussió en mitjans digitals es valorarà en funció d'usuaris únics i les pàgines visitades de cada mitjà per dia, no mensual.

En cas de no tenir valor oficial, es fixarà un mínim de 150 euros per notícia.

Les justificacions parcials i la justificació final s'han de presentar a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma.

Tot i això, en el cas que el projecte hagi rebut altres patrocinis i/o ajudes (convenis de col·laboració, subvencions, entre d'altres) per part de qualsevol institució pública (ajuntaments, consells insulars, ministeris, entre d'altres), el valor econòmic de la repercussió mediàtica del patrocini per promocionar el projecte ha de ser almenys el 50 % de la suma de la quantitat atorgada per l'IEB o amb la qual col·labora l'ens i la quantitat de les altres entitats públiques corresponents. Per aquest motiu, el patrocinat té l'obligació d'informar l'IEB de les condicions i imports (imposts inclosos) del patrocini i/o ajuda signats amb l'entitat pública.

L'IEB es reserva la potestat de fer a posteriori qualsevol comprovació que consideri pertinent.

Una vegada validada la justificació tècnica parcial i final, l'IEB ho comunicarà, en cada cas, electrònicament a l'entitat adjudicatària perquè presenti la factura corresponent.

12. Protecció de dades

Les dades personals facilitades durant la tramitació d'aquesta convocatòria o durant la seva execució, es tractaran de conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques quant al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE, i amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades. La finalitat del tractament i la base jurídica per a aquest tractament són la tramitació de la present convocatòria i la seva posterior execució. El responsable del tractament és l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Les dades personals se cediran o es podran cedir en determinats casos a la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Junta Consultiva de Contractació Pública de l'Estat, la Plataforma de Contractació del Sector Públic, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals o òrgan autonòmic equivalent, el Tribunal de Comptes, la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, la direcció general competent en matèria del tresor de la Comunitat Autònoma, la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la direcció general competent en matèria de transparència de la Comunitat Autònoma, la direcció general competent en matèria de fons europeus de la Comunitat Autònoma, el Consell Consultiu de les Illes Balears, la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Departament d'Estudis Autonòmics, la Comissió per a la resolució de reclamacions en matèria d'accés a la informació pública, el Parlament de les Illes Balears, l'Oficina Independent de Regulació i Supervisió de la Contractació o òrgan autonòmic equivalent, l'Oficina de Prevenció i Lluita Contra la Corrupció a les Illes Balears, l'Agència Estatal d'Administració Tributària, l'Agència Tributària de les Illes Balears, la Tresoreria General de la Seguretat Social, el Diari Oficial de la Unió Europea, el Butlletí Oficial de l'Estat, el Butlletí Oficial de les Illes Balears, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, el Ministeri Fiscal, els òrgans judicials i la Comissió Europea.

Les dades es conservaran permanentment. No es preveu l'existència de decisions automatitzades.

Quant a l'exercici de drets i reclamacions, la persona afectada pel tractament de dades personals pot exercir els seus drets d'informació, d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, i, fins i tot, de retirar el consentiment, si escau, en els termes que estableix el dit Reglament, davant el responsable del tractament, mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a info@iebalearics.org i assenyalant clarament el dret que exerceix (informació, oposició, limitació del tractament, etc.).

Amb posterioritat a la resposta del responsable o en el cas que no hi hagi resposta en el termini d'un mes, la persona afectada podrà presentar la «Reclamació de tutela de drets» davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

13. Confidencialitat

L'entitat patrocinada ha de mantenir la confidencialitat de qualsevol informació que l'IEB li reveli mentre duri la vigència del patrocini. A més, l'entitat es compromet a utilitzar aquesta informació únicament per a la finalitat per a la qual li ha estat revelada, excepte per imperatiu legal.

L'entitat receptora ha de protegir la informació confidencial que l'IEB li reveli contra qualsevol ús no autoritzat o contra la revelació a tercers, de la mateixa manera que protegeix la seva informació confidencial. L'accés a aquesta informació ha de quedar restringit només al personal de l'entitat que l'hagi de conèixer per complir l'objecte que s'ha de desenvolupar.

14. Suspensió del patrocini

Són causes d'extinció del patrocini:

a) La falsedat de les dades aportades.

b) L'extinció jurídica de la personalitat de qualsevol de les parts.

c) L'acord mutu de les parts.

d) L'incompliment total o parcial de totes o alguna de les condicions generals i particulars pactades.

e) La realització per part de l'entitat patrocinada d'actuacions contràries als objectius i a les finalitats de l'IEB.

f) La no presentació de la documentació justificativa del patrocini (annex 5) o la presentació d'aquesta documentació fora de termini.

g) La consideració durant l'execució del projecte que aquest suposa una publicitat negativa d'imatge i notorietat per a l'IEB.

h) Circumstàncies fortuïtes i de força major que facin impossible l'execució del projecte. Són circumstàncies fortuïtes aquells fets que no s'hagin pogut preveure o que, prevists, siguin inevitables. D'acord amb l'article 1105 del Codi civil, fora dels casos expressament esmentats a la Llei, ningú no ha de respondre d'aquells successos que no s'hagin pogut preveure o que, prevists, siguin inevitables.

 

15. Règim jurídic aplicable

Els contractes formalitzats entre l'IEB i l'entitat pertinent tindran el caràcter de privats, i la seva preparació i adjudicació es regiran pel règim contingut substancialment en l'article 26 de la LCSP, i quant a la seva extinció i efectes, per les normes de dret privat. En conseqüència, els jutjats i tribunals de la jurisdicció contenciosa administrativa seran competents pel que fa al contingut d'aquestes bases, i els òrgans de la jurisdicció civil, pel que fa al contracte.

Documents adjunts