Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 172264
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es deleguen les competències d’autorització d’indemnitzacions i rescabalament de despeses per raó del servei dels titulars dels òrgans unipersonals de direcció i del personal directiu professional en la persona titular de la direcció de recursos humans i en les persones titulars de les gerències territorials

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets i fonaments de dret

1. L'article 6 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de les Illes Balears, atribueix al titular de la conselleria competent en matèria . de funció pública, l'execució de la política establerta pel Consell de Govern en matèria de personal al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma. Així, en el punt 4t s'estableix una clàusula de tancament que li atribueix totes aquelles competències no assignades a un altre òrgan com són la concessió d'indemnitzacions i rescabalament de despeses.

2. D'acord amb l'article 7 de la Llei 3/2007, de 27 de març, que permet la subdelegació de competències en òrgans jeràrquicament dependents, . per mitjà de la Resolució de 5 d'agost de 2023 de la consellera de Presidència i Administracions Públiques (BOIB núm. 109, de 5 d'agost de 2023) s'han delegat competències en matèria de personal estatutari a la consellera de Salut i al director general del Servei de Salut de les Illes Balears. Ja des de 2008 s'ha aplicat analògicament aquesta delegació de competències, que es repeteix periòdicament, als titulars dels òrgans unipersonals de direcció a què fa referència l'article 21 de Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i els titulars dels òrgans de gestió que depenen dels òrgans de direcció del Servei de Salut.

3. En l'article 2 del Decret 79/2023 de 22 de setembre, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears, els òrgans directius no superiors, formats pel personal directiu, s'enquadren en el segon nivell jeràrquic, mentre que els òrgans de gestió, integrats pel personal directiu professional, s'enquadren en el tercer nivell.

4. L'article 3 del Decret 79/2023 estableix que, dins l'estructura dels Serveis Corporatius del Servei de Salut, la Direcció d'Assistència Sanitària, la Direcció de Gestió i Pressuposts, la Direcció de Recursos Humans i la Direcció de Coordinació Administrativa són òrgans unipersonals de direcció.

Dins l'estructura territorial del Servei de Salut, les gerències territorials també són òrgans unipersonals de direcció.

5. L'article 4 del Decret 79/2023 estableix que són òrgans de gestió la resta dels òrgans del Servei de Salut que depenguin orgànicament i funcionalment d'un òrgan directiu els quals s'adscriuen territorialment als serveis corporatius o bé a les gerències territorials.

Les persones titulars dels òrgans de gestió tenen la consideració de personal directiu professional, d'acord amb l'article 22 de la Llei 7/2010.

6. L'article 16 de la Llei 12/2023, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici de 2024, regula el règim d'indemnitzacions i rescabalament de despeses dels titulars dels òrgans unipersonals de direcció.

7. Pel que fa al règim d'indemnitzacions del personal directiu professional, l'article 17.1 de la Llei 12/2023 estableix que el Decret 16/2016, de 8 d'abril, pel qual s'aprova el text consolidat del Decret pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l'Administració autonòmica de les Illes Balears és plenament aplicable al personal directiu professional esmentat.

8. Els articles 5.1 i 18.1 del Decret 16/2016 estableixen que correspon al director general autoritzar i justificar les indemnitzacions per raó del servei.

9. Amb la finalitat d'adequar les delegacions competencials sobre el personal estatutari a la Resolució de 2 d'agost de 2023 de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, cal substituir i subdelegar la competència d'autorització d'indemnitzacions i rescabalament de despeses —en part ja delegada, per mitjà de l'aplicació de l'analogia— reassignant les competències per raons d'operativitat, eficàcia i racionalitat en la persona titular de la direcció competent en matèria de recursos humans respecte al personal directiu i al personal directiu professional adscrit als serveis corporatius i en les persones titulars de les gerències territorials quan es tracti de personal directiu professional vinculat a aquestes estructures perifèriques.

 

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Delegar la competència d'autorització i verificació d'indemnitzacions i despeses per raó del servei dels òrgans unipersonals de direcció i del personal directiu professional adscrit als Serveis Corporatius a la persona titular de la direcció competent en matèria de recursos humans del Servei de Salut de les Illes Balears.

2. Delegar la competència d'autorització i verificació d'indemnitzacions i despeses per raó del servei a la persona titular de les gerències territorials respecte del personal directiu professional adscrit a la gerència respectiva.

3. Disposar que la delegació d'atribucions a què fa referència aquesta resolució no altera la competència de l'òrgan delegant i que s'entén sens perjudici de les potestats de revocació i avocació de l'òrgan delegant per a allò que consideri que afecta els documents o els expedients.

4. Disposar que la delegació implica la transmissió global de l'exercici de la competència i, per tant, inclou la resolució dels recursos de reposició i qualsevol altre tràmit que se'n derivi.

5. Ordenar que es publiqui aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 27 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. Establir que les resolucions dictades en virtut de la delegació de competències a què fa referència aquesta resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància especificant l'òrgan que efectua la delegació i la seva publicació oficial.

7. Disposar que queden convalidats els actes administratius dictats fins a la data de publicació d'aquesta resolució per qualsevol dels òrgans que figuren en aquesta resolució en l'exercici de les competències corresponents al director general.

8. Establir que aquesta resolució té efecte a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears .

 

(Signat electrònicament: 18 de març de 2024)

El director general del Servei de Salut (Javier Ureña Morales)