Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 172017
Bases per participar al concurs Sant Josep Net, curs 23-24

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Decret d'Alcaldia núm. 2024-1017, d'11 de març de 2024, es varen aprovar les següents:

“BASES PER PARTICIPAR AL CONCURS SANT JOSEP NET, CURS 23-24

TEMA: LA SARGANTA DE LES PITIÜSES

1. OBJECTE

La sargantana de les Pitiüses (Podarcis pityusensis) és un rèptil de la família dels lacèrtids. Aquesta espècie és autòctona i endèmica, és a dir, pròpia i exclusiva, de les illes Pitiüses. És l'únic representant viu de la fauna vertebrada terrestre que habitava Eivissa i Formentera abans de l'arribada de l'home. Són presents en tots els indrets de les Pitiüses, fins i tot en petits illots. S'ha convertit en un símbol de la convivència de la natura amb les activitats humanes.

De grandària mitjana i aspecte variable, és una espècie robusta, de potes fortes i cap curt. Hi ha diverses subespècies o varietats, algunes de coloració molt fosca amb el ventre blau cobalt i altres amb colors més clars. És present a tota l'illa d'Eivissa i a Formentera i a la majoria d'illots de certes dimensions que envolten les illes principals. Tot i l'arribada de l'home, ha sobreviscut bé als assentaments humans i, fins i tot, algunes estructures antròpiques, com els murs de pedra, els  serveixen de refugi. Tenen un caràcter atrevit i curiós que les fa apropar-se sovint a les persones.

La sargantana balear (Podarcis lilfordi), en canvi, que vivia a Mallorca i Menorca, no va tenir tanta sort, i va desaparèixer de les illes grans fa uns dos mil anys, a causa dels mamífers carnívors portats pels romans. Ara només sobreviu als illots que les envolten, a resguard dels depredadors.

La conservació de la sargantana de les Pitiüses està amenaçada per diversos factors. La desaparició dels seus hàbitats naturals, el canvi climàtic, la fragmentació del territori o la introducció d'espècies invasores i depredadors poden afectar el seu estat de conservació. De fet, la introducció accidental de serps ha fet que l'any 2023 s'aprovés el Decret llei 1/2023, de 30 de gener, de mesures extraordinàries i urgents per a la protecció de la sargantana de les Pitiüses (Podarcis pityusensis) i la sargantana balear (Podarcis lilfordi). Entre d'altres mesures, el decret estableix restriccions per a l'entrada de determinats arbres a les Pitiüses, a fi de minimitzar l'arribada accidental de serps mentre hivernen dins els troncs. Així mateix, cataloga la sargantana de les Pitiüses com a amenaçada, en la categoria de Vulnerable.

A part de les administracions públiques, diverses entitats han unit esforços per protegir la sargantana de les Pitiüses, com poden ser les iniciatives Sargantanes o Serps, SOS Salvem sa Sargantana Pitiüsa o Protegim ses sargantanes. L'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia està col·laborant amb el COFIB per a la creació de refugis de sargantanes en jardins i parcs públics.

Aquesta edició del concurs Sant Josep Net té per objecte sensibilitzar sobre la importància protegir aquesta espècie pròpia i exclusiva de les illes Pitiüses.

2. RÈGIM APLICABLE

2.1. La present convocatòria de premis es sotmet a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, al Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, a l'Ordenança general de les bases reguladores de les subvencions que concedeix l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia (BOIB núm. 95, de 17 de juliol de 2021). 

2.2. Aquesta convocatòria s'exposarà en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i al de la seu electrònica de l'Ajuntament de Sant Josep, al lloc web de l'Ajuntament de Sant Josep, www.santjosep.org, i es publicarà en el BOIB i a la BDNS.

2.3. Atès que els premis concedits ho seran pel fet d'estar en una determinada situació, no s'exigirà més justificació que la de l'acreditació del compliment de les condicions per a l'atorgament, d'acord amb el que estableix l'article 30.7 de la LGS.

3. CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

La quantia màxima dels premis que es podrà concedir en aquesta convocatòria  és de 10.000,00 € amb càrrec a la partida pressupostària  326148032 amb fons de finançament municipal.

4. CONDICIONS GENERALS DELS SOL·LICITANTS

Podran acollir-se a aquesta convocatòria els centres de primària públics o concertats del municipi de Sant Josep de sa Talaia, que compleixin els següents requisits:

a) Trobar-se  al corrent de les obligacions tributàries, amb la Seguretat Social i amb el mateix Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

b) No trobar-se incurs en cap de les causes d'incompatibilitat i complir els requisits que fixa l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

c) Acreditar el compliment d'obligacions en matèria de reintegrament de subvencions que estableix l'article 25 del RLGS.

d) Tenir durant el curs 24-25 grups de 6è de primària.

5. RÈGIM DE LES AJUDES

5.1. La concessió dels premis es durà a terme mitjançant el règim de concurrència.

5.2. S'estableix com a únic mitjà de notificació de tots els actes de tràmit i resolutoris o definitius del present procediment el tauler d'anuncis de l'Ajuntament, el del lloc web de l'Ajuntament i el de la seu electrònica de l'Ajuntament (www.santjosep.org).

5.3 En cas que el total d'ajudes que s'hagin de concedir superi la consignació pressupostària, es reduiran proporcionalment les quantitats concedides.

6. SOL·LICITUD, TERMINI DE PRESENTACIÓ I DOCUMENTACIÓ

6. 1. Les instàncies es dirigiran a l'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Josep i es presentaran en el Registre General de l'Ajuntament o en la forma establerta a l'art. 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest cas s'haurà de passar avís a l'adreça normalitzacio@santjosep.org.

6.2 Els sol·licitants de la subvenció hauran d'adjuntar a la sol·licitud (annex 1) la següent documentació:

a) Sol·licitud per participar en el Concurs Sant Josep Net, 2024 (annex 1).

b) Identificació del representant del centre que subscriu la sol·licitud i especificació del caràcter amb què ho fa, mitjançant còpia del DNI, NIF o altre document acreditatiu.

c) CIF/NIF del centre.

d) Declaració del representant legal que l'entitat que representa no es troba incursa en cap de les causes d'incompatibilitat i que compleix els requisits que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que es troba al corrent de les obligacions amb l'Ajuntament de Sant Josep i que acredita el compliment en matèria de reintegrament de subvencions (annex 2).

e) Imprès de transferència bancària facilitat per l'Ajuntament degudament emplenat amb les dades bancàries actualitzades o certificat de titularitat bancària. En cas d'haver-lo presentat en altres ocasions, no serà necessari tornar-lo a presentar.

f) Declaració de les subvencions rebudes o sol·licitades per a la mateixa finalitat, i compromís de comunicar a l'entitat local les que s'obtenguin en el futur (annex 3).

g) Autorització per obtenir informació sobre el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social (annex 4). No obstant això, l'entitat sol·licitant en podrà denegar expressament el consentiment. En aquest cas, haurà d'aportar els certificats acreditatius d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

Si els documents exigits en la sol·licitud ja s'haguessin presentat a l'Ajuntament en una altra ocasió, la persona sol·licitant podrà acollir-se al que estableix l'article 53.d de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sempre que es faci constar la data i l'òrgan o dependència en què varen ser presentats o emesos.

6.3. Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils, comptats des del dia següent al de la publicació de l'extracte de la present convocatòria en el BOIB.

6.4. Esmenes de defectes de les sol·licituds

Si la sol·licitud no compleix els requisits establerts a la normativa de la convocatòria, l'òrgan instructor ha de requerir, segons estableix la base 5.2, al centre interessat que l'esmeni en el termini màxim i improrrogable de 10 dies i li ha d'indicar que, si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la sol·licitud, amb la resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes que preveu l'art. 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

7. DESENVOLUPAMENT DEL CONCURS

7.1. El Concurs Sant Josep Net no és un concurs competitiu, per la qual cosa tots els centres tendran una compensació econòmica que invertiran en el grup, assessorats pels mestres. Es repartirà un 1r, 2n, 3r, 4t i 5è premi entre els concursants. Per a la resta de grups es repartiran 7 premis de 550 € com a resultat d'algun dels següents conceptes: la idea original, maqueta més treballada, exposició més educativa... o altres que el jurat consideri.

7.2. Les  dotacions econòmiques dels premis seran les que s'exposen al quadre de més avall: 

PREMI

1r

2.000 €

2n

1.500 €

3r

1.000 €

 4t

900 €

750 €

7 premis de 550 €

3.850 €

TOTAL

10.000 €

Aquest curs 24-25 hi ha 12 grups de 6è que poden participar en el concurs (3 grups al CEIP L'Urgell, 2 al CEIP Es Vedrà, 2 grups al CEIP Can Raspalls, 2 grups al CEIP Sant Jordi, 1 grup al CEIP Can Guerxo, 1 grup al CEIP Ses Planes i 1 grup al CC Mare de Déu de les Neus).

7.3. Els premis objecte d'aquesta convocatòria de premis són compatibles amb altres premis efectuats per qualsevol altra administració pública o institució privada.

7.4. Un cop publicades les bases al BOIB i els extractes a la BDNS i, en cas que el centre vulgui participar en el concurs, el professorat de 6è o personal docent que escaigui comunicarà a l'alumnat de cada un dels grups de 6è del centre el contingut de les bases i seguiran el procés d'elaboració dels treballs que s'especifica a la base 7.7.

7.5. El/la mestre/a guiarà l'alumnat en el desenvolupament del treball segons el tema: “LA SARGANTANA DE LES PITIÜSES” i comprovarà  que s'adapta  a les característiques demanades per a cada treball. Els treballs que no compleixin aquestes bases quedaran fora de concurs.

7.6. Els alumnes de 6è de cada grup del centre que concursi han d'elaborar una maqueta i preparar una presentació sobre la necessitat de protegir la sargantana de les Pitiüses i la importància que té aquest rèptil al nostre entorn, així com una proposta d'actuació per aturar la seva progressiva desaparició. L'objectiu és contextualitzar els efectes de la desaparició de la sargantana a les Pitiüses i la necessitat d'actuar per protegir-la mitjançant la creació d'una maqueta i presentació en què es doni resposta al contengut d'avaluació que figura a l'annex de valoració d'aquestes bases.

7.7. Les característiques dels treballs que ha de preparar obligatòriament cada grup de 6è són les següents:

1. Treball de caràcter artístic o plàstic (maqueta) amb unes mides màximes de 100 x 70 cm i material utilitzat a convenir pels participants. Es presentaran imatges del procés de producció i del treball final.

2. Material audiovisual complementari per fer la presentació del treball davant el públic. Lliurament en un USB degudament marcat amb el nom del centre i el grup. L'exposició pot incloure diapositives, representacions teatrals i/o vídeos realitzats per l'alumnat. En cap cas la duració total no ha de superar els 5 minuts. Aquesta es tendrà en compte a l'hora de la valoració final.

7.8. Els treballs (maqueta i USB) s'han de lliurar de 10.00 a 13.00 h el dia 30 d'abril a la sala d'exposicions de Caló de s'Oli. En cas que el centre tengui cap dubte, pot contactar al tel. 971801598 (Departament d'Educació i Cultura  de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia).

Els treballs han d'anar acompanyats d'un sobre tancat que contengui les dades dels participants: nom i llinatges, nom de l'escola i curs escolar, així com el nom i llinatges del mestre/a que n'hagi realitzat el seguiment.

Les maquetes no han d'anar firmades ni han de portar identificació dels participants ni del col·legi al qual pertanyen. Els USB sí que hauran d'anar marcats amb el nom del centre i el grup.

Previsiblement, el dia 3 de maig les portes de la sala d'exposicions de Caló de s'Oli romandran obertes al públic perquè es puguin visitar les maquetes des de les 18.00 h. També romandrà oberta dissabte, dia 4 de maig d'11.00 h a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h i diumenge, dia 5, d'11.00 h a 13.30 h.

7.9. Cada grup farà una presentació del seu treball el dia 3 de maig a l'auditori Caló de s'Oli a partir de les 18.30 h. Com a mínim dos representants de cada aula hauran d'exposar els seus treballs al jurat. L'exposició pot incloure projeccions, representacions teatrals i/o vídeos realitzats per l'alumnat.  En cap cas la duració total no ha de superar els 5 minuts

Si per fer l'exposició s'utilitza material audiovisual, s'haurà de lliurar en un USB tal com s'indica en l'apartat anterior.

7.10. L'Ajuntament, un cop realitzats els tràmits administratius pertinents,  abonarà el premi que correspongui a cada un dels  centres educatius mitjançat ingrés en el compte bancari de l'entitat educativa.

8. JURAT

8.1. El jurat estarà format per 3 tècnics  de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i/o d'altres administracions locals.

8.2. El jurat valorarà individualment de l'1 al 10 cada un dels treballs presentats per a cada categoria. Totes les categories (maqueta i exposició) tendran el mateix pes en la valoració. Es sumaran tots els resultats i s'ordenaran segons les puntuacions obtengudes.

8.3. El veredicte del jurat és inapel·lable es farà públic el mateix dia 3 de maig al Caló de s'Oli en acabar l'acte de presentació de treballs.

8.4. Es demana que les maquetes siguin retirades el dia 6 de maig, en horari de 10.30 a 12.30 h, pel personal de cada centre.

8.5. El Jurat queda facultat per resoldre tots els dubtes que es presentin i podrà prendre, a més, les resolucions o acords necessaris per al bon ordre i funcionament del concurs.

9. PROTECCIÓ DE DADES

9.1. La sol·licitud de participació a la convocatòria implica que la persona interessada autoritza l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia al tractament de les dades de caràcter personal per a la seva gestió, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

9.2. Les dades personals es conservaran el temps que persisteixi l'activitat i, posteriorment, fins que s'hagi complert el termini de prescripció de possibles responsabilitats nascudes del tractament.

DADES DEL RESPONSABLE DEL FITXER

Nom, raó social: AJUNTAMENT SANT JOSEP DE SA TALAIA

CIF: P0704800B

Carrer de Pere Escanellas 12 – 16,

07830 Sant Josep de sa Talaia

dpd@santjosep.org

10. ACCEPTACIÓ DE LES BASES

Presentar-se a aquest concurs suposa l'acceptació estricta d'aquestes bases.

11. RÈGIM DE RECURSOS

Contra la resolució que recaigui en aquest procediment, la qual posarà fi a la via administrativa, es podran interposar, alternativament, els recursos següents:

—El recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que dictarà la resolució, en el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent de la notificació d'aquesta resolució. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, es podrà interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la notificació de la desestimació del recurs de reposició. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, es podrà interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir del dia següent a la desestimació presumpta.

—O, directament, el recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la notificació de l'acord.

 

ANNEX DE VALORACIÓ

CONTINGUT

PUNTUACIÓ

1. LA SARGANTANA DE LES PITIÜSES

3 PUNTS

1.1. Característiques principals i varietats

1,5 punts

1.2. Hàbitat, alimentació i comportament

1,5 punts

2. ESTAT DE CONSERVACIÓ

3 PUNTS

2.1 Presència a Eivissa i Formentera

1 punt

2.2. Principals amenaces

1 punt

2.3. Catalogació a nivell balear, estatal i europeu

1 punt

3. PROPOSTES DE PROTECCIÓ

4 PUNTS

3.1. Compromissos i projectes de protecció

1 punt

3.2. Millora d'hàbitats i reducció d'amenaces

1 punt

3.3. Proposta d'accions ciutadanes i col·lectives

2 punts

La qual cosa es fa pública perquè tothom en prengui coneixement.

 

 (Signat electrònicament: 12 de març de 2024

L'alcalde Vicente Roig Tur)

 

ANNEX 1 SOL·LICITUD PER PARTICIPAR EN EL CONCURS SANT JOSEP NET, CURS 23-24

Centre: ............................................................., amb CIF/NIF ...................., representat per ..................................................................................................................................., DNI ..................................., càrrec: ............................................, i adreça a efecte de notificacions: ............................................................................, codi postal .................., telèfon .........................................., fax ............................................., adreça electrònica

............................................................................................ i codi centre núm.:.................

EXPÒS:

1. Que m'he assabentat de la convocatòria dels Premis Sant Josep Net (curs 2023-24).

2. Que el centre té els següents grups de 6è de primària que concursaran en els Premis (especificau la denominació de cada grup de 6è):

                   ---------

                   --------

                  ----------

3. Que em compromet a complir les condicions de l'esmentada subvenció, d'acord amb el que preveuen les bases.

SOL·LICIT:

Que s'admetin per participar en el Concurs Sant Josep Net (curs 23-24) els grups de 6è de primària especificats al punt 2 del centre escolar que represent.

Així mateix, adjunt:

(    )  Sol·licitud per participar en el Concurs Sant Josep Net, curs 23-24. (Annex 1).

(    ) Identificació del representant del centre que subscriu la sol·licitud i especificació del caràcter amb què ho fa, mitjançant còpia del DNI, NIF o altre document acreditatiu.

(    )  CIF/NIF del centre.

(    )  Declaració del representant legal que l'entitat que representa no es troba incursa en cap de les causes d'incompatibilitat i que compleix els requisits que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, que es troba al corrent de les obligacions amb l'Ajuntament de Sant Josep i que acredita el compliment en matèria de reintegrament de subvencions (annex 2).

(    )  Imprès de transferència bancària facilitat per l'Ajuntament degudament emplenat amb les dades bancàries actualitzades o certificat de titularitat bancària. En cas d'haver-lo presentat en altres ocasions, no serà necessari tornar-lo a presentar.

(   )  Declaració de les subvencions rebudes o sol·licitades per a la mateixa finalitat i compromís de comunicar a l'entitat local les que s'obtenguin en el futur (annex 3).

(   )  Autorització per obtenir informació sobre el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social (annex 4). No obstant això, l'entitat sol·licitant en podrà denegar expressament el consentiment. En aquest cas, l'entitat haurà d'aportar els certificats acreditatius d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

I perquè així consti, firm la present sol·licitud.​​​​​​​

Sant Josep de sa Talaia, ......... d ................................ de 20 ......

 

(firma)

 

ANNEX 2

DECLARACIÓ DEL REPRESENTANT DEL CENTRE PER PARTICIPAR EN EL CONCURS SANT JOSEP NET, CURS 23-24

NOM I COGNOMS: _______________________

DNI:                        ____________________

CÀRREC EN EL CENTRE: ____________________

NOM DEL CENTRE: ______________________________________

NIF DEL CENTRE: _________________

DECLAR:

1. Que l'entitat que represent no es troba incursa en cap de les causes d'incompatibilitats i també que compleix els requisits que estableix l'art. 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. Que l'entitat que represent es troba al corrent de les obligacions amb l'Ajuntament de Sant Josep, obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

3. Que l'entitat que represent acredita el compliment d'obligacions en matèria de reintegrament de subvencions que estableix l'art. 25 del RLGS.

 

Sant Josep de sa Talaia, ........ d ................................. de 20 ......

 

                                          (firma)

ALCALDIA DE L'AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

 

ANNEX 3

Declaració de les subvencions obtengudes per a la mateixa finalitat, i compromís de comunicar a l'entitat local les que s'obtenguin en el futur

Jo, ...................................................................................................................................., amb DNI ............................., en representació de l'entitat ...............................................

........................................................................................, amb CIF .................................,

a l'efecte de sol·licitar la participació en el concurs Sant Josep Net, curs 23-24, FAIG LA SEGÜENT DECLARACIÓ RESPONSABLE:

DECLAR (marcau l'opció que correspongui):

OPCIÓ 1. (  ) Que fins a la data NO he sol·licitat ni obtengut subvenció d'altra entitat per a la mateixa finalitat i que, en cas de rebre'n alguna en el futur, em compromet a comunicar-ho a aquest Ajuntament.

OPCIÓ 2. (En aquest cas, han de marcar-se els tres apartats)

 (   ) Que he sol·licitat o he rebut les següents ajudes per a la mateixa finalitat d'altres entitats:

Organisme

Data de sol·licitud

Quantitat sol·licitada

Quantitat concedida

Data de concessió

Observacions

Conselleria d'Educació

 

 

 

 

 

Famílies/AMIPA

 

 

 

 

 

Altres ajuntaments o entitats públiques (especificau-los):

 

 

 

 

 

(    ) Que el total dels ajuts percebuts o pendents de percebre no superaran el cost total de l'activitat subvencionable.

 

(    ) Que en cas de rebre alguna ajuda més en el futur, em compromet a comunicar-ho a aquest Ajuntament.

 

Sant Josep de sa Talaia, ........... d .................................... de 20 ........

(firma)

 

ANNEX 4

AUTORITZACIÓ PER OBTENIR INFORMACIÓ SOBRE EL COMPLIMENT DE LES OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES I AMB LA SEGURETAT SOCIAL PER PARTICIPAR EN ELS PREMIS SANT JOSEP NET, CURS 2023-24

SOL·LICITANT: ............................................................................................

CIF: ................................................

REPRESENTAT PER: .................................................................................

NIF: ................................................

ADREÇA: .......................................................................................................................

POBLACIÓ: ..................................................................................................

TELÈFON: ......................................................

AUTORITZ expressament l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia:

1. Perquè pugui sol·licitar per mitjans telemàtics a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària informació relativa al compliment de les obligacions tributàries de la persona o entitat sol·licitant.

2. Perquè pugui consultar les dades davant la TGSS d'estar al corrent del pagament amb la Seguretat Social de la persona o entitat sol·licitant.

En cas contrari, en el qual NO atorgueu el consentiment per a la consulta, marcau la següent casella:

1. (    ) No don el consentiment.

2. (    ) M'hi opòs.

3. (    ) No el concedeix.

4. (    ) El deneg.

 

Sant Josep de sa Talaia, ............ d ......................................... de 20 ........

 

(firma)

 

Perquè la transmissió de dades es pugui fer per mitjans telemàtics, s'ha de presentar el consentiment exprés de la persona interessada, d'acord amb l'article 6.2.b de la Llei 1/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics (BOE núm. 150, de 23 de juny).