Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALARÓ

Núm. 170236
Modificació dels acords en matèria de carrera professional de personal de l’Ajuntament d’Alaró

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El ple de l'ajuntament, en sessió celebrada el dia 28 de febrer de 2024, en exercici de l'atribució que li confereix l'article 137 de la Llei autonòmica 20/2026, de 15 de desembre, i amb el quòrum de la majoria absoluta ha aprovat el següent:

Modificació dels acords en matèria de carrera professional de personal de l'Ajuntament d'Alaró

Antecedents

1. Acords en matèria de carrera professional del personal de l'ajuntament d'Alaró: acord aprovat pel ple de l'ajuntament en sessió de 27 d'abril de 2017 (BOIB núm. 54, de 06.05.2017), i modificació aprovada per acord del ple de l'ajuntament de 23 de març de 2021 (BOIB núm. 47, de 08.04.2021).

2. Informe del secretari general de l'Ajuntament d'Alaró de data 23 de gener de 2024 emès a petició de la presidenta de l'òrgan avaluador de la carrera professional del personal municipal, i d'ordre del batle, sobre la valoració dels serveis prestats a societats mercantils públiques als efectes de la carrera professional dels empleats públics municipals, el qual conclou informant favorablement que el temps de serveis prestats pel personal municipal a societats mercantils públiques sigui valorat per assignar el nivell a efectes de carrera professional horitzontal, sempre que s'acrediti que s'ha accedir al lloc de feina d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat.

Al mateix informe, s'hi indica que als efectes de fer efectiu o materialitzar l'efecte del que s'informa, i d'acord amb allò previst a l'article 19 i 37 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, l'òrgan competent, és el ple de l'ajuntament (article 22,2,i de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local), prèvia negociació col·lectiva, el qual haurà de dictar el corresponent acte administratiu.  

Fonaments de dret

1. Llei 70/1978, de 26 de desembre, de reconeixement de serveis previs a l'administració pública.

2. La sentència de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem núm. 1540/2022, de 22 d'abril de 2022, dictada en recurs de cassació, que assenyala que no està justificada una diferència de tracte respecte la carrera professional que no estigui fonamentada en raons objectives, perquè allò important és la naturalesa de les funcions desenvolupades i el temps en què s'han prestat.

3. La sentència núm. 1212, de 2 d'octubre de 2023 de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem, en relació a l'article 12,4 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, que exclou la condició de personal eventual com a mèrit per a l'accés a la funció pública o per a la promoció interna, incideix en la interpretació que la valoració de l'experiència està lligada a la forma d'accés al lloc de treball a l'administració que, sempre, ha de respondre a criteris d'igualtat, mèrit i capacitat, i no a mera confiança o conveniència.  

4. Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressuposts Generals de l'Estat per a l'any 2023, en la regulació de les despeses de personal al servei del sector públic, article 19,1,f), que inclou el de les societats mercantils públiques.

 

ACORD

Reconèixer que el temps de serveis prestats pel personal municipal a societats mercantils públiques sigui valorat per assignar el nivell a efectes de carrera professional horitzontal, sempre que s'acrediti que s'ha accedir al lloc de feina d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat.

Comunicar aquest acord a la presidenta de l'òrgan avaluador de la carrera professional del personal municipal, als efectes oportuns.

 

Cosa que fem pública al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'ajuntament d'Alaró (https://ajalaro.sedelectronica.es/info.0) als efectes establerts a l'article 45 de la Llei 39/2.015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

Alaró, en la data de la signatura digital (13 de març de 2024) El batle Llorenç Perelló Rosselló