Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 162033
Decret de delegació de competències al Regidor delegat d'Economia i Hisenda i Urbanisme

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb el que disposen els articles 43.3 i 46.1 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, es sotmet a informació pública el Decret de Batlia núm. 2024-0204, de data 12 de març de 2024, que literalment diu:

Expedient núm.: 2087/2023 Assumpte: Decret de delegació de competències al regidor delegat d'Economia i Hisenda i Urbanisme

DECRET DE BATLIA

A la vista dels següents antecedents:

Document

Data

Decret de Batlia núm. 2023-0665 de delegació d'atribucions de gestió i resolució dels assumptes de les seves regidories respectives d'acord amb la seva definició funcional (Exp. 2087/2023)

21/06/2023

Decret de Batlia núm. 2023-0668 de nomenament de membres de la Junta de Govern Local i delegació d'atribucions de gestió i resolució dels assumptes atorgats a la Junta de Govern Local (Exp. 2086/2023)

06/07/2024

Decret de Batlia núm. 2023-1014 de modificació de la delegació d'atribucions de gestió i resolució dels assumptes de les seves regidories respectives d'acord amb la seva definició funcional (Exp. 2087/2023)

16/11/2023

Decret de Batlia núm. 2024-0105 de modificació de nomenament de membres de la Junta de Govern Local i delegació d'atribucions de gestió i resolució dels assumptes atorgats a la Junta de Govern Local (Exp. 2086/2023)

08/02/2024

Vista, doncs, la modificació de la composició dels membres de la Junta de Govern Local, efectuada el passat 08/02/2024, en virtut de la qual, el Sr. Joan Tomás Baos Estrany ja no hi forma part, i a fi de dotar d'una major celeritat i eficàcia l'actuació municipal, la Batlia considera necessari, en ús de les facultats que em virtut de les atribucions que em confereix l'art. 43.3 i següents, en relació amb els articles 114 i següents, tots ells del RD 2568/86, de 28 de novembre de 1986, mitjançant el qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, juntament de conformitat amb el disposat a l'article 21.3 de la llei 7/1985, reguladora de les Bases de Règim Local.

RESOLC

PRIMER. En relació a la delegació d'atribucions de gestió i resolució dels assumptes per part de la Junta de Govern Local atorgada en virtut del Decret núm. 2023-0688, revocar la delegació d'atribucions de gestió i resolució dels assumptes en relació a l'atorgament de les llicències de primera ocupació, que fins ara, era una competència atribuïda a favor de la Junta de Govern Local.

SEGON. Efectuar, a favor del regidor Sr. Joan Tomás Baos Estrany, regidor delegat d'Economia i Hisenda i Urbanisme, la delegació d'atribucions de gestió i resolució dels expedientes d'atorgament de llicències de primera ocupació dins l'àrea d'Urbanisme, d'acord amb la seva definició funcional.

TERCER. La delegació de competències a favor del regidor esmentats a la qual s'ha fet referència anteriorment comportarà tant la facultat de direcció de la regidoria corresponent com la seva gestió, inclosa la signatura de documents de tràmit o definitius, i comportarà la incoació, tramitació i resolució dels expedients sancionadors corresponents. La delegació anterior no inclou la facultat de resoldre els recursos administratius corresponents.

QUART. Declarar la present delegació atorgada juntament amb les delegacions anteriors atorgades per la Batlia a favor dels regidors, respecte dels quals, com les úniques vigents.

CINQUÈ. Les atribucions delegades s'hauran d'exercir en els termes i dins dels límits d'aquesta delegació, i no són susceptibles de ser delegades per les persones titulars a un altre òrgan o regidor/a. En aquest sentit, els regidors delegats actuaran sota la coordinació i direcció de la Batlia.

SISÈ. Les resolucions adoptades per delegació s'entendran dictades per la Batlia com a titular de la competència originària i, en conseqüència, esgotaran la via administrativa.

SETÈ. Les resolucions o decrets adoptats pels regidor delegat tindran el mateix valor jurídic que els dictats per la Batlia com a titular de la competència original, i gaudiran, en conseqüència, de la presumpció de validesa i executivitat.

VUITÈ. Els acords adoptats per delegació hauran de fer constar les circumstàncies de l'origen delegat de la seva competència i s'haurà d'inserir al final de la part expositiva el següent:

“Aquest Decret s'adopta en virtut de les delegacions efectuades per la Batlia d'aquest ajuntament, mitjançant Decret número ..., de data ... de  de 2024 i publicat al BOIB de data ....”

NOVÈ. En cas d'absència, vacant, malaltia o qualsevol altre impediment dels regidor delegat, assumirà directament i automàticament les seves competències la Batlia, com a titular de la competència originària, entenent-se a aquests efectes exercitada la potestat d'avocació d'acord amb la present resolució, sense necessitat d'una nova resolució expressa en aquest sentit.

DESÈ. Notificar aquesta resolució al regidor afectat, entenent-se acceptada la competència delegada de manera tàcita si dins el termini de les 24 hores següents a la notificació no s'hi manifesten en contra, o es fa ús de la delegació.

ONZÈ. Donar compte al Ple d'aquesta resolució en la primera sessió que tingui lloc i publicar-ne el text al Butlletí Oficial de les Illes Balears, Taulell d'anuncis, i donar difusió d'aquesta resolució al portal de transparència de la web municipal, tot als efectes del seu general coneixement.

DOTZÈ. De conformitat amb el que disposa l'article 44.2 i 46.1 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, aquesta resolució tindrà efectes des de l'endemà de la data del Decret i fins que no es modifiqui; sens perjudici de la potestat d'avocació de la Batlia.

 

(Signat electrònicament: 13 de març de 2024

El batle-president Juan Antonio Riera Llabrés)