Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSORCI DE RECURSOS SOCIOSANITARIS I ASSISTENCIALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 159143
Correcció d’errors aritmètics en la Resolució de 26 de febrer sobre el recurs de reposició interposat per SERVIGER Mallorca XXI SL contra la resolució per la qual s’aprova les tarifes de preus per al període comprès entre l’1 de juny de 2023 i el 31 de maig de 2024, relatiu al contracte de concessió d’obra pública de la residència per a gent gran assistida de Santanyí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 21 de març de 2005 el Consorci va signar el contracte de concessió d'obra pública per a la construcció i posterior concessió de l'explotació d'una residència per a assistits a Santanyí amb l'empresa ATENCIÓN SOCIAL Y ESTANCIAS RESIDENCIALES S.A..

2. De conformitat amb l'addenda als contractes de concessió d'obra pública, per a la construcció i posterior concessió de l'explotació de les residències per a gent gran assistida en els municipis de Santanyí, Montuïri, Sant Joan, Inca i Pollença entre la Fundació Balear d'Atenció i Suport a la Dependència. Residencia Joan Crespí (actualment Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears) i Atención Social y Estancias Residenciales, SA  de data 8 de gener de 2007, les revisions de preus corresponents a les tarifes de les places concertades, s'estableix la fórmula per a la revisió de preus.

3. En data 3 d'agost de 2010 es va subscriure conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a la gestió de diversos centres residencials i centres de dia, en virtut del qual l'IMAS s'obliga a “la comprovació, la tramitació i el pagament, d'acord amb les condicions dels contractes i del règim econòmic aplicable, de les factures presentades pels concessionaris”, així com a “realitzar el seguiment de la gestió ordinària dels centres, relatives a les condicions d'atenció als usuaris que es presten als centres objecte d'aquest Conveni”, entre altres obligacions.

4. En data 28 de desembre de 2023 es va publicar en el BOIB núm. 175 la següent resolució:

Resolució

1. Aprovar la revisió de les tarifes de les residències per a gent gran assistida de Santanyí amb efectes d'1 de juny de 2023 a 31 de maig de 2024, les quals varien en un 3,8% i es fixen els imports següents:

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència baix (Grau I): 68,78 euros/dia (IVA inclòs).

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència mitjà (Grau II): 76,19 euros/dia (IVA inclòs).

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència alt (Grau III): 80,75 euros/dia (IVA inclòs).

2. Publicar la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la Junta Rectora del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat, de conformitat amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015 d'1 de octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També pot interposar-se directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, a la data de la signatura electrònica

La presidenta

Catalina Cirer Adrover

5. En data 26 de gener de 2024 Serviger Mallorca XXI SL va interposat recurs de reposició contra l'esmentada resolució que aprova les tarifes de la residència de Santanyí.

6. En data 26 de febrer la presidenta del Consorci va emetre la següent resolució:

1. Estimar el recurs de reposició presentat per Serviger Mallorca XXI SL en data 26 de gener de 2024 i deixar sense efecte la resolució de data 21 de desembre publicada en el BOIB de data 28 de desembre de 2023.

2. Aprovar les tarifes de la residència de Santanyí que varien en un 14,96 % i es fixen els imports següents:

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència baix (Grau I):78,01 euros (IVA inclòs)

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència mitjà (Grau II): 86,41 euros/dia (IVA inclòs).

-Estada en règim de residència amb nivell de dependència alt (Grau III): 91,60 euros/dia (IVA inclòs).

3. Notificar aquesta resolució als interessats i publicar-la al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Recursos

Contra la present resolució que exhaureix la via administrativa es pot interposar en el termini de dos mesos des de la notificació de la present resolució recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu de Palma d'acord amb l'article 8 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, a la data de la signatura electrònica

La presidenta

Catalina Cirer Adrover

7. S'ha advertit un error aritmètic en el preu de les tarifes en la resolució abans esmentada per la qual cosa es fa necessari modificar-la en el sentit de corregir l'error aritmètic.

Fonaments de Dret.

1. L'informe del tècnic jurídic del Consorci de data 26 de febrer de 2024 en el que s'informa favorable a l'estimació del recurs.

2. La Disposició transitòria primera de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de contractes del sector públic, la qual estableix que els contractes administratius adjudicats abans de l'entrada en vigor d'aquesta Llei es regeixen, quant als seus efectes, compliment i extinció, inclosa la seva durada i règim de pròrrogues, per la normativa anterior.

3. Contracte de concessió d'obra pública per a la construcció i posterior concessió de l'explotació de la residència per a persones grans assistides de Santanyí formalitzat entre el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials i ASER, respectivament, de data 21 de març de 2005 i posteriors addendes.

4. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, pel que fa a la rectificació dels errors, materials, de fet o aritmètics.

Resolució

1. Corregir la resolució de data 26 de febrer de 2024 per la qual s'estima el recurs presentat per Serviger Mallorca XXI SL en data 26 de gener de 2024 contra la resolució de data 21 de desembre publicada en el BOIB de data 28 de desembre de 2023 i aprovar les tarifes de la residència de Santanyí que varien en un 14,96 % i es fixen els imports següents:

- Estada en règim de residència amb nivell de dependència baix (Grau I):76,18 euros (IVA inclòs)

- Estada en règim de residència amb nivell de dependència mitjà (Grau II): 84,39 euros/dia (IVA inclòs).

- Estada en règim de residència amb nivell de dependència alt (Grau III): 89,43 euros/dia (IVA inclòs).

2. Notificar aquesta resolució als interessats i publicar-la al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Recursos

Contra la present resolució que exhaureix la via administrativa es pot interposar en el termini de dos mesos des de la notificació de la present resolució recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu de Palma d'acord amb l'article 8 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, (signat electrònicament: 29 de febrer de 2024)

La presidenta Catalina Cirer Adrover