Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FAMÍLIES I AFERS SOCIALS

Núm. 159083
Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials, a proposta del director general d’Atenció a la Dependència, per la qual es modifica la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s’aprova com a expedient anticipat de despesa la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d’estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència, per a l’adquisició de vehicles de transport adaptat per a gent gran en situació de dependència, per als anys 2023 i 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 729509

En la data de la signatura electrònica, el director general d'Atenció a la Dependència ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. En el BOIB núm. 169, de 14 de desembre, es va publicar la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s'aprova com a expedient anticipat de despesa la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d'estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per a l'adquisició de vehicles de transport adaptat per a gent gran en situació de dependència, per als anys 2023 i 2024.

Aquesta convocatòria de subvencions té per objecte l'establiment de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis per finançar les despeses derivades de l'adquisició de vehicles de transport social adaptat, per a l'acompanyament als serveis d'estades diürnes i altres possibles usos socials per a gent gran en situació de dependència, amb la finalitat de garantir l'accés als serveis esmentats a totes les persones que en puguin ser beneficiàries, de manera que el transport al centre de dia no sigui un impediment per rebre un servei tècnic garantit.

2. Una vegada publicada la Resolució esmentada, s'ha advertit la necessitat de modificar la data indicada en l'apartat 4 de la base 2 de la convocatòria, referida a les persones beneficiàries. Aquest apartat estableix com un dels requisits que han de complir els ajuntaments i les mancomunitats de municipis que vulguin ser beneficiaris d'aquesta subvenció haver renunciat, abans del 31 d'octubre de 2023, a l'import de la subvenció concedit en el marc de la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d'estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per a l'adquisició de vehicles de transport adaptat per a persones grans en situació de dependència, aprovada per la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 3 de novembre de 2022 (BOIB núm. 144, de 8 de novembre de 2022).

Per raons de seguretat jurídica, aquesta data s'hauria d'haver establert tenint com a referència la data límit per a la justificació del compliment dels requisits de les subvencions atorgades en el marc de la convocatòria esmentada, això és fins al 17 de novembre de 2023, d'acord amb la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports per a l'ampliació dels terminis d'execució i justificació de les subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d'estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per a l'adquisició de vehicles de transport adaptat per a persones grans en situació de dependència.

3. Atès que el termini de presentació de sol·licituds, que acaba el 15 de maig de 2024, no ha finalitzat, la modificació de la convocatòria no té efectes en la concurrència.

Fonaments de dret

1. La Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears.

2. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. La Llei 3/2003, de 26 de novembre, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. La Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

6. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, el Decret 17/2023, de 20 d'agost, i el Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera de Famílies i Afers Socials que dicti una resolució en els termes següents:

1. Modificar l'apartat 4 del punt 2 de la convocatòria, que queda redactat de la manera següent:

4. Les entitats no han d'haver rebut una subvenció per a la compra d'un vehicle d'acord amb la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d'estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per a l'adquisició de vehicles de transport adaptat per a persones grans en situació de dependència (BOIB núm. 144, de 8 de novembre de 2022), llevat que hagin renunciat a l'import de la subvenció concedit en el marc d'aquesta convocatòria abans del 17 de novembre de 2023 i hagin acreditat el reintegrament voluntari de la subvenció atorgada (import principal i interessos) abans de la presentació de la sol·licitud per participar en aquesta convocatòria.

2. Publicar la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Famílies i Afers Socials en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 7 de març de 2024

La consellera de Famílies i Afers Socials Catalina Cirer Adrover

El director general proposant Pedro Codes Pericás